BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, April 25, 2011

Kuidas parandada organismi kaitsevõimet‏

Kuidas kaitsta end talvisel tõbede ajal? Vitamiinidest, küüslaugust ja ravimteedest rohkemgi võib abi olla liikumisest, samuti sellest, kui toiduga mõõtu pidada – ükskõik kui raske see ka ei tunduks.

Pimedal ja külmal ajal kahaneb paljudel inimestel soov liikuda ning kasvab isu rohke rammusa toidu järele. Kui aga liiga palju süüa ja vähe liikuda, häirub nii maksa kui neerude tegevus. Nad ei tule oma ülesannetega enam toime ja verre kuhjuvad saast-ained.

Kõndige iga päev vähemalt 4–5 kilomeetrit, osaliselt võite selle asendada ka sportimise ja majapidamistöödega. Liigutama peaks nii, et nahk saaks sellest kord päevas higimärjaks.

Lisage toidule sel perioodil rohkem küüslauku, mustrõigast, sellerit, sibulat. Jooge õhtuti ravimteed, mis sisaldab saialille, naistepuna, piparmünti ja harilikku punet.

Halva enesetunde korral jätke söögikord vahele.
Turgutavaid retsepte
Astelpajust mahla või teed
Astelpaju stimuleerib immuun- ja ergutab hormonaalsüsteemi. Nõnda soovitatakse teda kasutada üldtugevdava vahendina. Gripi ning muude sesoonsete haiguste ennetamiseks ja raviks pruukige astelpajumahla.
Astelpaju viljadest või lehtedest tee valmistamiseks võtke 1 sl ürti, millele lisage tass keeva vett, siis laske kuni 10 minutit soojas tõmmata. Jooge pool tassi korraga kaks korda päevas.
Küüslaugulõhn peitu
Küüslaugus leiduvad allitsiin ja mikroelemendid ergutavad immuunsüsteemi tegevust ning mõjuvad hormonaal-süsteemile.

Küüslaugu tugevat lõhna aitavad vähendada soojendatud rõõsk piim ja koor, kohvioa närimine, viil sidrunit või greipi, peterselli- või sellerijuur ja -leht. Küüslaugu lõhna pole tunda ka siis, kui teda tarvitada värskelt söögi alla.
Küüslauk mee, sibula, mädarõika ja jõhvikatega
Võtke pool kilo mett, segage sinna 250 grammi küüslauku, 250 grammi sibulat, 250 grammi mädarõigast ning 250 grammi jõhvikaid. Hoidke segu 3 päeva külmikus kaane all. Seejärel tarvitage söögi juurde 1–2 supilusikatäit päevas. Sobib haigusjärgsel perioodil (bronhiit, kopsupõletik, gripp) ja üldise nõrkuse korral. Ei sobi neile, kes põevad kõhunäärmepõletikku.
Peet toorelt ja keedetult
Peedil on antitoksilised (mürgiseid aineid kõrvaldavad) omadused ning seal leiduvad ained – betaiin, koliin, mikroelemendid – stimuleerivad immuunsüsteemi. Ravitoiduks kõlbab nii keedetud kui ka toores peet.
Sidruni löökannus
Sidruni löökannustega võite esimeste haigustunnuste ilmnemisel organismile C-vitamiini juurde anda: jooge iga kahe tunni järel ühe värskelt pressitud sidruni mahl ühe klaasi leige veega. Kui tundub hapu, võite lisada veidi mett. Alla 12-aastastele lastele pole soovitatav sidrunit anda, sest nende magu ja soolestik on selle jaoks veel liiga tundlikud.
Kosutav kibuvitsatee
Kibuvitsas leiduv C-vitamiin tugevdab organismi kaitsevõimet ja kiirendab paranemist. Flavonoididel on põletikuvastane ja antibiootiline toime.
Kibuvitsatee valmistamiseks valage 2 tl kuivatatud kibuvitsamarju üle 1 tassi keeva veega. Laske umbes 10 minutit tõmmata ja kurnake. Lisage maitse järgi mett.
Must leeder
Leedriõied alandavad palavikku, lahtistavad röga ja tugevdavad organismi. Valage 1 sl kuivatatud leedriõisi üle 1 tassi keeva veega. Laske 10 minutit tõmmata, kurnake.
Tee kuivatatud pihlamarjadest
Pihlamarjateeks hõõruge 1 tl kuivatatud marju peeneks. Valage viljad üle 1 tassi keeva veega. Laske 10 minutit tõmmata, kurnake. Jooge 1–2 tassi päevas.
Porgandimahl õliga
Peske porgandid ja pressige mahl välja. Segage iga klaasitäie kohta 3–4 tilka kvaliteetset toiduõli (nt rapsiõli), mis soodustab porgandis leiduva A-provitamiini imendumist. Jooge värskelt, kui vitamiinisisaldus on kõige kõrgem.
Mustasõstratee
Must sõstar tugevdab organismi kaitsemehhanisme ja kiirendab paranemist. Teed võib valmistada mustasõstralehtedest. Selleks valage 1 sl kuivavatud lehti üle

1 tassi külma veega. Ajage keema ja kurnake kohe. Soovi korral lisage mett.
Vaarikalehetee
Organismi kosutab ka vaarikalehetee. Selle valmistamiseks valage 1 sl kuivatatud vaarikalehti üle 1 tassi keeva veega. Laske 10 minutit tõmmata ja kurnake. Soovi korral lisage mett.
Allikad: Anne Iburg, “Taimravileksikon”; Aili Paju, “Aed ja mets kui apteek” ja “Loodusravi”; “Terveks tablettideta” (kõik kirjastuselt Maalehe Raamat).

Wednesday, April 20, 2011

ÜLESTÕUSMISPÜHAD

Ülestõusmispühad on kristlaste jaoks kõige olulisemad kirikuaastas, siiski on see osa tervikust, mille see püha väiksematega moodustab. Need on ühtlasi ka kõige kurvemad kui ka rõõmsaimad pühad. Jeesuse sünd, ristisurm ja ülestõusmine kuuluvad kokku. Ülestõusmiseta oleks tema surm olnud sarnane mistahes õilsa surmaga oma ideede eest. Kuid tänu ülestõusmisele on see lunastav surm ja isegi kaduva muutumine kadumatuks.

Ülestõusmispühadele eelneb paastuaeg, mis algab vastlapäevast kestab ülestõusmispühapäevani. Pühapäeva enne ülestõusmispühi nimetatakse palmipuude pühaks, selle päeva kiriklik nimetus mainib palmioksi, mis tähistasid Jeesus Kristuse teekonda Jeruusalemma.

Rahvakalendris nimetatakse seda ka urbe- ehk urvapäevaks, sest sel päeval toodi urbadega pajuoksi tuppa. Palmipuude-püha saab olla ajavahemikus 15. märtsist 18. aprillini. Lõuna-Eestis oli urbepäeva toit jämedatest kruupidest mm. urvapuder, selle kohta öeldi et see on paksupudrupäev.

Peale palmipuude püha algab suur nädal ehk vaikne nädal. See on viimane paastunädal enne lihavõtteid. Paastumine tänapäeval ei tähenda tingimata, et söögist loobutakse. inimene ei pruugi isegi lihatoitudest loobuda. Olulisem on enda tegude ja suhete üle järele- mõtlemine, kristlikust seisukohast siis meeleparandus.

Lõuna-Eesti rahvapärimuse järgi kehtis vaiksel nädalal mürarikaste tööde ja kolistamise keeld. Suur neljapäev on eesti rahvakalendris kõige rikkama kombestikuga. Loodeti, et suure neljapäeva toimingutel on eriline mõju. Näiteks kaapisid aednikud õunapuid, sest siis pidi saama õunaaed puhas kõigist kahjulikest putukatest, kes õied muidu ära rikuvad.

Suur reede - Kristuse ristisurma päev - jääb leinalise meeleoluga kombestiku osas varju. Suur Reede on kristlastele kõige sügavam leinapäev, sel päeval viidi kohtuotsus täide - Jeesus löödi risti ning ta suri (Mk 15; Mt Lähetuskulud Lk 22-23; Jh 18-19). Suure Reede liturgiline värv on must. Kirikukellad ei helis, tööd sel päeval ei tehta, kirikus ei toimu laulatusi ega muid pidulikke talitusi. Algristikoguduses peeti igal reedel Jeesuse surma mälestuspäeva.

Vaikne laupäev on vaikne ootuse päev. Ka sel päeval ei tohtinud tööd teha ega ka reisida, sest see oli hingamispäev. Öeldakse, et Vaiksel laupäeval ei kasva isegi rohi. Rahvakalendri järgi tehti sel päeval suurem osa pühade ettevalmistustest.

Vaiksele laupäevale järgneb kristlaste suurim rõõmupüha aastas - 1. ja 2. ülestõusmispüha. Selle päeva sõnum on : Kristus on üles tõusnud! Ta on tõesti üles tõusnud! Sõnades "Haud on tühi!" peitub kogu kristliku usu tuum. Kristus on surmast üles tõusnud. Kristlased usuvad, et see üks surm, Jumala poja surm ja ka surmast üles tõusmine on lunastanud kogu inimkonna. See tõi ka lootuse, et ka meie võime igavesti elada. Usk sellesse võib tunduda lausa lihtsameelne, sest praktiliselt pole võimalik ära seletada, kuidas üks tavaline surelik peaks olema võimeline elama igavesti. Usk ja usaldus Jumalasse on sel puhul peamine.

Ülestõusmispühade hommikul koksiti eelnevatel päevadel värvitud kanamune - seda nii, et mõeldi enne üks salajane mõte ja kelle oma terveks jäi, selle mõte pidi täide minema. Ülestõusmispühadega sai paastuaeg läbi ja võis jälle liha võtta. Igas peres polnudki sel ajal liha võtta, nii et kohupiimatoidud võisid pühadetoiduna isegi olulisemad olla. (Mall Hiiemäe "rahvakalendri tähtpäevi")

Ülestõusmispühad langevad kevadisse aega, kui loodus on tärkamas, mis on justnagu võrdpildiks kristlikule sõnumile uuestisünnist. Talvel justkui varjusurmas olnud loodus ärkab taas elule seepärast on neid pühi rahvasuu nimetanud ka kevadpühadeks. Kevade ootus on eestlastele alati olnud tähtis, sest see on lootus suvele, soojale ilmale ja üldse paremale elule. Pisut on selles ootuses sarnast kristlusega - kristlaste lootus on ülestõusnud Kristuses.

Miks lihavõtete ajal mune värvitakse?

Munal on olnud muistsetel aegadel väga suur tähendus, mistõttu ta lihavõtete sümboliks valitigi. Munast tekkis maailm, eeskätt tähed, kuu ja päike, samuti maa/kivid ja elavad olendid — väidab loomismüüt.
Maailmalinnu munetud munadest, mille see pärast pesaotsinguid rajas kuldsesse põõsasse ja hiljem hautud munad laiali pildus, tekkis nähtav maailm ja selle objektid.
Paljude rahvaste jumalad on sündinud munast. Eestlastel haudus salapäraselt karjateelt leitud munast välja ilmatütar, kes läks hiljem tähele või kuule mehele ja hakkas maailmaservalt üle ilma helkima. Muna leidjaks oli Salme, kelle nimi tähendab päikese tütart (läti Saule).

Tunti veel müütilist taevakana, kes muneb kuldmune, mis veerevad päikesena üle taevavõlvi.
Muinasjuttudes on müütilise vastase hing tihti hoiul linnu või muna sees. Kukemunast või kanamunast hauti varavedajat kratti. Teada on veel maagiline musta kuke muna.
Rituaalide ja pühade, samuti tööde alustamise juurde kuulus munade kinkimine: esimesel künnipäeval kündjale, lõikuspäeval lõikajale, esimesel karjapäeval karjusele; mälestuspäeval asetati kalmistul haudadele mune (õigeusklikel, eeskätt setudel säilinud tava), kiigeseppadele kingiti lihavõtte ajal, urbijale urbepäeval. Munad (eeskätt tühjakspuhutud munakoored) kaunistasid jõulukrooni ja jõulupuud, samuti pulmakrooni, neid asetati 20. sajandil aknakaunistusena topeltakende vahele vatile, kõrvuti õlelillede ja kuivatatud lillede, ilukõrvitsate ja muuga. Ka värvilisi lihavõttemune hoiti nähtaval, neist kaunimaid säilitati pikemalt eraldi vaagnal.
Lihavõttemunad olid sotsiaalse suhtlemise vorm, kuulusid kinkide ja vastukinkide hulka. Mune kingitakse sõpradele, õpetajale, kuid ka ämmaemandale, samuti ristivanematele, kellelt varem oli õigus mune saada.
Üle-eestiliselt on mune värvitud lihavõtteks, Põhja- ja Kesk-Eestis aga ka suviste- ehk nelipühadeks.

Allikas: Eesti rahvakalendri tähtpäevade andmebaas Berta

Sunday, April 17, 2011

Üks väike tilk teepuuõli teeb imet

Teepuuõli on tõhus ka akne ja vistikute vastu: F: Helin LoikNäib uskumatu, et üks õlitilgake aitab nohu vastu, leevendab hambavalu, peletab vistrikke, parandab haavu ja tõrjub jalaseeni. See on vaid väike loetelu teepuuõli ravivõimetest.
Apteeker Eha Pukka kinnitab, et teepuuõli on tõepoolest universaalne ravivahend, mida üha innukamalt ka nõutakse. «Väike pudelike teepuuõli võiks kuuluda iga pere kodusesse ravimivarusse,» soovitab ta kõigile.
Imeõli seljatab bakterid
Teepuuõli on antiseptilise toimega ja tema kasutusala lai: kõikvõimalike bakteritega võitlemisest põletike peletamiseni. Pukka teavitab, et kuna looduslik teepuuõli pole väga vänge, võib seda panna vistrikele, väiksematele haavadele ja ohatistele lahjendamata kujul. Kui tervendamist vajab suurem kehapind, tuleb õli siiski lahjendada. Teatud juhtudel piisab sellestki, kui segada mõni tilk teepuuõli tavakasutuses oleva šampooni, kreemi, toiduõli või lihtsalt kuuma vee hulka. Apteegist teepuuõli ostes soovitab Pukka selle kvaliteeti uurida. Selle saab pudelilt välja lugeda teatud näitajate järgi, mida aitavad selgitada apteekrid.

Vinnipunnid kardavad
Kosmeetikatööstuses on teepuuõli hinnatud osis – sellele on rajatud terved tootesarjad näo, keha, suu ja jalgade hoolduseks. Viru keskuse kaupluse The Body Shop müüja Merje Loik tutvustab teepuuõli sisaldavat näohooldussarja, mis toimib suurepäraselt rasusel ja probleemsel nahal. «See on teismeliste seas menukas sari, kust ostetakse innukalt nii vistrikupulki, näomaske, puhastavaid salvrätikuid kui kõike muud,» kiidab ta. Loik selgitab, et kõiki sarja tooteid ei pea koju muretsema. Piisab, kui igaüks leiab endale mõne sobiva, näiteks puhastuseks ja kiireks vistrikuabiks.
Kuidas kasutada teepuuõli?

* Vistrikud, akne: Puhasta õlise vatitikuga muret tekitavaid kohti paar korda päevas. Suurte pindade puhul lahjenda vahekorras üks osa õli ja kümme osa alusõli.
* Kõõm, täid, sügelus: Sega 5–10 tilka teepuuõli tavašampooni hulka. Hoia šampooni enne väljaloputamist mõni minut peas.
* Nohu, põsekoopapõletik: Tilguta taskurätile 3–5 tilka teepuuõli ja hinga õliaure sisse. Määri õli ka ninna, nina peale või laubale.
* Igeme- ja hambavaevused: Sega 5–7 tilka teepuuõli kruusitäie veega ja loputa sellega suud paar korda päevas. Lahjendamata õli võib määrida valutavale kohale.
* Köha ja kurguvalu: Lisa 10 tilka teepuuõli kuuma vette ja hinga kuuma auru ettevaatlikult sisse. Kurgule võib teha ka teepuuõliga kompressi.
* Külmavillid, ohatis: Tupsuta õli haigele kohale vähemalt kolm korda päevas. Et vill ei lõhkeks, määri sellele õli kohe pärast ilmumist.
* Kriimustused, haavad, põletused: Tilguta lahjendamata teepuuõli vähemalt kaks korda päevas põletada või kriimustada saanud kohale või haavale.
* Lihasvalu, reuma, nikastus: Hõõru haiget kohta teepuuõliga. Soovi korral võib teelusikatäie teepuuõli lisada ka vannivette.
* Raseerimine, vahatamine: Pärast karvade eemaldust rahusta nahka teepuuõliga. Kasuta loputusvedelikku: 0,5 l kohta 8–10 tilka teepuuõli.
* Jalanahaseen, jalgade higistamine: Tee jalgadele soojaveevanni (kausis), kuhu on lisatud vähemalt 10 tilka lahjendamata teepuuõli.

Kus kasvab teepuu?
Melaleuca alternifolia ehk teepuu kasvab Austraalia subtroopilistel rannikualadel. See on madalakasvuline taim, mis kasvab harva kõrgemaks kui kuus meetrit. Teepuul on rohelised nõeljad lehed ja valkjad õied. Teepuuõli destilleeritakse taime lehtedest ja noortest võrsetest. Õli on värvitu või kahvatukollane ning terava, kamprit või eukalüpti meenutava aroomiga.
Allikas: Naisteleht

Thursday, April 14, 2011

Midagi ilusat inglitest....‏

Vaba tahte seaduse järgi tohivad inglid meie eludesse sekkuda ainult meie enda nõusolekul. Meil on vaja neilt abi paluda, et nad saaksid meid aidata ja meie nende abistava õnnistuse osaliseks saada. Ainsaks erandiks on olukorrad, kus oleme eluohtlikus seisus, aga meie aeg siin ilmas pole veel ümber saanud. Siis tulevad appi inglid ja abistavad meid erakordselt. Paljud inimesed on just siis tunnetanud ingleid nende ümber või toimub midagi väga müstilist ja tavamõistusele olematult võimatut.
Võib pöörduda lihtsalt:
Inglid, palun aidake mind. Tänan teid!
Kallid inglid kõrgemast valgusest Isa juurest, palun aidake mind seoses....Tänan teid!
Kallid inglid palun juhendage kuidas ma leiaks (soovitu)..Tänan teid!
Kallid inglid palun õnnistage mu tänast päeva, luban teil sekkuda ja oma toimetamisi imeliselt korraldada, et nad oleks nii mulle kui ka kõigile teistele õnnistuseks...Tänan teid!
Kallid inglid palun aidake mul leida rahu ja taskaalu. Tänan teid!
Kallid inglid palun kaitske mind kõige kurja ja negatiivse eest. Tänan teid!
Kallis Miiakel palun lõika minu küljest ära kõik energetilised sidemed, mis mind kurnavad ja väsitavad. Tänan sind!
Kallis Miikael palun eemalda minu küljest ära kõik deemonid, vaimud ja energeetilised olevused. Tänan sind!
Kallis Raafael palun tervenda mind. Tänan sind!
Kallis Gaabriel palu meenuta mulle mu elueesmärki. Tänan sind!
Kallis Borto palun puhasta mu kodu ja kõik asjad negatiivsest energiast. Tänan sind!
Jne jne jne
Paluge abi kõiges mis teile muret valmistab ja teadke, et see laheneb imeliselt!
Inglite tervendav vägi on teiega alati, teil tuleb vaid neid appi paluda!

2. Usaldage neile oma probleem.
Jumal ja inglid saavad teid aga aidata vaid siis kui te olukorra täiesti vabaks annate.
Kui palume aga siiski hoimame probleemist kinni ei saa nad meid aidata. Sest siis näitame välja soovi ise selle probleemiga hakkama saada ja selle läbi kogemusi saada. Miski universumist ei saa sekkuda maal elava inimese elusse ja olukordadesse kui inimene seda ei lase. Vahel toimub see meile mitte teada olevalt peenteadmiste tasandil.
Seega püüavad inglid juhtida teie tähelepanu sellele, et te me teadvustaksime oma mõtteid. Kui palume abi inglitelt siis andke see probleem nagu mõttes täielikult nendele. Võite seda lausa ette kujutada nt raske pallina mida ulatate inglitele. Näiteks teile valmistab muret raske ülesanne koolis ja teie pinginaaber võtab selle enda lahenda, te ulatate talle paberi ja tunnete kuidas saabub rahu, sest teid adatakse. Või nagu te lapsena andsite oma katkise mänguasja emale paranda. Te andsite selle kindla veendumusega, et see saab terveks. Tunnetage kuidas ema sõnadele, et kõik saab korda kadus mure teie õlgadelt. Kui te hakkate aga emalt või pinginaabrilt iga natukese aja tagant küsima no kas saab ikka terveks või lahendatud, takistate ju neil teid aitamast.
Kui soovite tõesti abi, usaldage oma probleem täielikult Jumala ja inglite hoolde!
3. Uskuge, et Jumal ja Inglid saavad teid aidata!
Uskuge, et Jumal ja inglid on olemas ja te tõesti saate neilt abi ja juhatust paluda. Kui teie usk on nõrk ja te vajate kuidagi kinnitust nende olemasolu kohta. Siis paluge neilt selgesti arusaadavat märki. Paluge ka märki kui olete teinud palve, et teid on kuulda võetud. Märgi saamiseks märgake neid enda ümber ja te tunnete selle ära. See saabub teiel imeliselt ja võib olla oma olemuselt väga lihtne aga teie tunne on siin see mis teid abistab, te tunnete, et see on see- see on märk inglitelt teile. See võib olla, et teie ette liugleb valge sulg, linnuke koputab aknale või kuulate järsku laulusõnu, kus mainitakse ingleid.
4. Usaldage Jumalat ja ingleid.
Pole vaja teha Jumalale ja inglitele ettekirjutisi, mil moel meie probleemi lahendada. Selle asemel on tarvis usaldada Jumala lõputut tarkust ning loovust, teades, et tema suudab leida olukorrale parima lahenduse, parema, kui meie inimlik mõte ja meel seda suudaksid. Pidage meeles: Jumal soovib teid näha õnnelikuna!
Inglite välja pakutud lahendused on imelised. Kõik mis meile muret valmistab labub järsku lihtsalt ja imeliselt. Tihti nii lihtsalt, et tekib küsimus miks ma küll selle peale varem ei tulnud. Aga Jumal ja Inglid näevad suurt pilti. On vaja teatud asjade kokku langemist, et soovitu teieni jõuaks. Selleks, et meie probleemile saaks tulla selline tulemus, on vaja toimida väga paljudel universumi seadustel, millest meil paljudel ei ole aimugi veel seega usaldage see keeruline osa neile ja nautige imelist tulemust nagu laps, kes saab abi oma vanematelt. Te ju ei hakkaks oma emale tegema ettekirjutust kuidas, ta täpselt peaks teile putru segama. Te ju usaldate teda ja sööte tänus.
5. Järgige Jumala juhatust.
Pärast seda, kui olete oma mure usaldanud Jumala ja inglite hoolde, võivad nad teil paluda astuda inimlikul tasandil mõned sammud olukorra lahendamiseks. Olge avatud ja ergas, et järgida jumalikku juhatust, sest selleks, et muudatused saaksid füüsilises plaanis toimida, tuleb ka teil midagi selleks teha. Olge avatud, et teile sobivat moodi jõuaksid teieni Inglite nõuanded ja juhatused. Võite saada neilt juhiseid idee, imelise mõtte, sisetunde, unenäö, visiooni, sisemise teadmise, intuitiivse tunde, sisehääle, kuulmise, nägemuse, kanaldamise vahendusel.
Kui teile jääb nende sõnum ebaselgeks paluge veel selgesti arusaadavamat sõnumit.
Kui teile jääb sõnumite allikas ebaselgeks, paluge Jumalalt kinnitust. Jumal ja inglid saadavd teile alati toetavaid ja armastavaid sõnumeid. Kui saate kas hirmutava või solvava sõnumi, siis ärge seda järgige! Jumalt oma südames hoides ei ole vaja karta tumetate jõudude ja vaimude sekkumist. Jumala jumalik armastus on ainus tõeline vägi. Pimeduse ja hirmu loodud mõttevormid on pelgalt illusioonid, mis võivad meid „kahjustada“ ainult siis, kui neile selleks voli anname. Seepärast jääge pärast inglitelt abi palumist ootama jumalikku nõuannet, kuidas probleemset olukorda lahendada. Saadud juhtnöörid on vastus teie palvetele, sest ka teil on vaja midagi ette võtta, et Jumal saaks teid aidata. Mõnikord tähendab see konkreetseid tegusid, näiteks paluvad inglid teil mingisse kindlasse kohta minna või mõnele inimesele helistada.
Teinekord võib jumalik juhatus puudutada teie südant ja meelt, näiteks kui inglid paluvad teil andestada kas enesele või kellelegi teisele. Ükskõik milline nende sõnum ka pole, teadke, et see tuleb kõigi lahenduste ja tervenemise allikast. Neid juhtnööre järgides paraneb teie olukord õige pea.


Pole olemas liiga tühist või liiga keerulist probleemi, mille lahendamiseks ei võiks ingleid appi kutsuda! Pole olemas ühtegi sellist tegu ega mõtet, mille pärast inglid teid võiksid hüljata või teid vähem armastada võiksid. Pole olemas inimest, kes ei võiks paluda inglitelt abi. Inglite armastus teie vastu on igavene ja ilma igasuguste tingimusteta!
Ja ärge muretesege Inglitelt abi paludes ei saa te kedagi kahjustada, sest inglid lihtsalt ei kahjusta kedagi. Kui aga ikka tunnete, et võite segada jumaliku tegvust lisage palve lõppu: ja Jumala tahtmine sündigu. Sellega vähendate omavastutust veelgi.
Kui teil on vaja raha arvete maksmiseks, paremat tervist, jõuda bussi peale jne aitavad inglid teid meeleldi. Teie õnn on ka nende õnn, ja kui teie soovid on kooskõlas Jumala tahtega, annavad nad teile kõik, mis teile rõõmu valmistab.
Teil on sünnipärane õigus tunda rõõmu ja te väärite seda!

Saturday, April 9, 2011

Saleda inimese 7 harjumust

Saledad söövad sageli suuremaid portse ja märksa ebatervislikumaid toite kui kergelt ülekaalus inimesed, kuid ometi on nii, et lisakilod neid ei kimbuta. Asi ei ole kiires ainevahetuses, geenides ega saladuslikus imedieedis, vaid saleda inimese loomulikes harjumustes, mis neid saledana hoiavad.




1. harjumus: saledad ei pea dieeti
See harjumus töötab saledate kasuks, kuna dieedipidamine paneb keha eriolukorda. Liiga väike kalorite hulk saadab ajju teate, et kõik kalorid, mis süüakse, tuleb panna tallele, sest äkki saadakse järgmisel päeval veel vähem kaloreid. Et energiat talletada, aeglustab keha seedimist. Seetõttu põletab keha dieedi ajal vähem kaloreid kui tavaliselt. Dieedi tulemusena on lihtsam kaalus juurde võtta, kui kaalu kaotada.

2. harjumus: saledad söövad ka rämpstoitu

Kui keelad endale mingit toitu, siis muutub see sinu jaoks varem või hiljem kinnisideeks. Aeg-ajalt hamburgeri, šokolaadi ja rasvase koogi söömine on hea, sest hoiab ära õgimissööstu. Enda ihasid täielikult alla suruda sa ei suuda ja pole vajagi. Ebatervislikud suutäied ei tee sind paksemaks ega muuda üldpilti sinu tervislikust eluviisist, kui otsustad rasvase toidu kasuks harva ja suurem osa sinu toiduvalikust on tervislik.

3. harjumus: saledad ei õgi

Saledate üldine harjumus on lõpetada söömine siis, kui kõht saab täis. Seda isegi juhul, kui toit neile hirmsasti maitseb. Võib olla, et nad võtavad pärast pannilt veel ühe ampsu, aga seda ka ainult siis, kui kõht tundub tühi. Õpi sööma vaid siis, kui kõht annab tühja kõhu signaali ja lõpetama siis, kui kõht on täis. Kui sul tekib tunne, et võiksid terve ahjuprae korraga nahka pista, siis tuleta endale meelde, et toit ei jookse pannilt ära – sa võid süüa väikese portsu kahe-kolme tunni pärast, kui kõht on jälle tühjaks läinud.

4. harjumus: toit ei ole saledatele kinnisidee

On normaalne mõelda sageli toidust. Saledate ja ülekaaluliste erinevus on aga see, et ülekaalulistel järgneb mõtlemisele loogilise järjena söömine. Saledad mõtlevad valmis, mida järgmisel toidukorral süüa, söövad selle ära ja seejärel unustavad toidu. Pärast söömist asuvad saledad oma tavapäraste tegemiste juurde tagasi ning ei mõtle toidule enne, kui kõht läheb tühjaks.

5. harjumus: saledad ei kuritarvita toitu

Saledatele on toit lihtsalt toit, mitte meeleolu parandaja. Paljudele ülekaalulistele on aga toit vahend, millega leevendada oma ebameeldivaid emotsioone. Kui sulle tundub, et ka sina teed toiduvalikuid emotsioonide ajel, siis enne, kui hakkad sööma enda ette reastatud toiduportse, mõtle, kas oled vihane, tunned end solvatu või üksikuna, kas sul on stress. Mõtle, miks tunned vajadust nii palju süüa. Põhjuse leidmine annab sulle võimaluse sellest jagu saada.

6. harjumus: saledad teevad trenni

Auto, lift, eskalaator ja kontoritöö mõjuvad figuurile halvasti. Seetõttu eelistavad saledad inimesed autoga sõitmisele käimist ning kasutavad lifti ja eskalaatori asemel treppi. Enamasti teevad saledad ka 2-3 korda nädalas trenni.

7. harjumus: saledad naudivad oma elu

Saledatele on maitsva toidu nautimine ja trenni tegemine elustiil. Kui kaalu tuleb veidi juurde, siis nad ei kurda ega luba endale, et alustavad homsest uut superdieeti. Saledad ei usu imedieetidesse ega salendavatesse kapslitesse. Nad teavad, et paar lisakilo kaob liikudes ja tervislikult toitudes

Sunday, April 3, 2011

Kas HIGIPULGAD ja deodorandid on ohtud?

ÄRKA KES SA MAGAD JA ENNAST MÜRGITAD! Ära süüdista hiljem saatanat või veel hullem Jumalat. Osad süüdistavad Jumalat oma lolluste ja planeedi needuste pärast.

Muideks maailmas on palju deodorante mis on ka alumiinimui vabad ja osad nö. pool-ökotooted või siis loodustooted. Näiteks Eestis aroomipoodides ja loodustoodete poodides aga ei ole eriti kohanud just kuiv või vedelaid higipulkasid. Olen küsinud paarilt eriala arstilt, ket kas inimlik ja tahtlik higipooride ummistamine - tavapärase töö häirimine ei või mujalt välja lüüa ja olla lõppeks kahjulik. Üks spetsialist seda ka netis ja väitsis, et asi on ammu kontrolli alt väljas ja ületanud igasuguse normaalsuse piiri. Jumal on loonud meile keha ja TEMA ARVAS heaks, et keha väljutab mürke ja mustust läbi kaenlaaluste higinäärmete! Kui meie need ummistame - peatame - häirime seda protsessi, kas oleme teadlikud mida teeme?

Pisut lugemist, üks artiklike:

Tavapärased higipulgad, deodorandid on inimesele kahjulikud lausa kahel põhjusel: esiteks sisaldavad nad väga mürgist alumiiniumi, millel on leitud seos kasvajate ja Alzheimeri´i tõve tekkega ja teiseks nad blokeerivad mürkide väljumist inimese kehast kaenlaaluste kaudu (mis on üks peamisi piirkondi selle jaoks), seetõttu kogunevad kaenlaalustesse lümfisõlmedesse toksiinid, mis aja jooksul tekitavad mutatsioone lümfisõlmede rakkudes ning viivad rinnavähini.

Miks on see nii? Alumiinium. Enne kui ostate oma järjekordse deodorandi või higipulga uurige sildilt, kas ta sisaldab alumiiniumi. Suurem osa kaubanduses saadaolevaid deodorante sisaldavad alumiiniumiühendeid (aluminum zirconium, aluminum chlorohydrate). Alumiiniumiühendid on keha poolt väga hästi omastatavad, nad läbivad kergesti rakumembraane ning kogunevad organismis põhiliselt maksa, neerudesse, ajudesse, liigestesse ja luuüdisse. Alumiiniumi esinemine inimkehas on teinud murelikuks meditsiiniringkonnad, sest uuringud on näidanud seost alumiiniumi kogunemise ja rinnavähi ning Alzheimer’i tõve vahel.

Toksiinid. Inimese kehal on ainult mõned piikonnad, mille abil ta saab ennast mürkidest vabastada: põlveõndlad, kõrvad, kaenlaalused, kubemepiirkond. Mürgid eemaldatakse higistamise käigus. Antiperspirant, nagu nimigi ütleb (higistamisvastane) kaitseb higistamise eest, blokeerib kaenlaalused higinäärmed ja teeb võimatuks mürkide väljumise. Mürgid ei kao kuskile vaid keha hakkab neid koguma kaenlaalustesse lümfisõlmedesse. Seal tekkib suur toksiinide kontsentratsioon, mis viib rakkude muteerumise ja vähini. Suur osa rinnavähi kasvajatest tekkivad ülemisse välimisse rinnaosasse – see on piirkond, kus asuvad lümfisõlmed. Viimastel aastatel on täheldataud rinnavähi esinemise sageduse tõusu ka meestel ning see on otseses seoses sellega, et mehed tarvitavad antiperspirante rohkem kui enne.

Seega, vähe sellest, et deodorant blokeerib mürkide väljumist kehast, ta on ise inimesele mürgine. Loomulikult meelitab paljusid inimesi ilus pakend ja meeldiv lõhn kuid siiski tasub mõelda ning teha oma teadlik valik.