Suurenda mehe naudingut
veelgi, käies seksi ajal (ning muidugi ka enne ja pärast seda) läbi ka
need 10 punkti ta kehal, mida ta väga tahab, et sa puudutaksid, kuid
mille sa tavaliselt ära unustad.
1. Nahk
Mida rohkem sa teda puudutad ja mida
põhjalikumalt sa tema nahka silitad, seda rohkem suureneb ta erutus.
Selg, reied, käed, rind ja isegi peanahk igatsevad hellitusi, seega
alusta õhtut põhjaliku massaažiga ning silita teda pidevalt ka seksi
ajal.
2. Tagumik
Silitused ja paitused seal tagapool viivad erutuse lakke!
3. Kael
Suudle, laku, näksi kaela õrnalt, puhu ja hinga ta kaelale - mõnuvärinad on garanteeritud.
4. Kõrvad
Sosista
ta kõrva, mida plaanid temaga teha. Kuum õhk koos su kelmika jutuga
viib ta mõtted sekundiga seksini. Ehk meeldib talle ka, kui suudled ja
näksid ta kõrvalesta? Proovi kindlasti!
5. Kõrvatagused
Kui
punkt nr 4 su kallimale eriti peale ei läinud, proovi teistsugust
lähenemist ning võta ette ta kõrvatagused. Hinga või puhu sinna kuuma
õhku ning suudle - väga erutav!
6. Keel
Sügav ja intensiivne suudlus on alati kõige efektiivsem erutaja. Muuda vahelduseks oma stiili ja katseta uusi suudlusvõtteid.
7. Jalad
Jalamassaaž
on ühtlasi mõnus ja hoolitsev ning muidugi ka väga erootiline. Võta
mehe varbad käsile ja saadad talle kaks sõnumit: "Ma armastan sind" ja
"Ma tahan sind", mis koos moodustavad ülierutava kombinatsiooni.
8. Kukal
Mehed
ise oma kuklale just eriti suurt tähelepanu ei pööra. Seda suurem on
nende rõõm, kui sina oma sõrmed läbi ta juuste libistad ning ta
suudluseks enda poole tõmbad.
9. Lahkliha
Pigista
korduvalt tema lahkliha piirkonda (see on koht munandite ja tagumiku
vahel). Suru seda paika pöidlaga või hõõru ringjalt sõrmenukkidega. See
ala on nagu orgasmi start/stopp-nupp — puuduta teda sealt, et tegevusele
vunki lisada, või eemaldu, et asjade käiku aeglustada.
10. Huuled
Suudle neid hellalt või lenda täiega peale, näksi ja ime ta alumist huult ja suundu siis edasi punkti nr 3 juurde.
Allikas: Glamour
Sunday, June 30, 2013
Mehe 10 G-punkti, mille sa tavaliselt ära unustad
Posted by Tiia at 5:08 PM 0 comments
Sunday, June 23, 2013
Seitse pealtnäha süütut asja, mis su eluiga märkimisväärselt lühendavad
Öeldakse, et elu on
surmaga lõppev haigus ja sellele ei saa küll keegi vastu vaielda. Kuid
üht-teist saame me siiski teha, et "haiguse kulgu" pikendada ja
võimalikult kaua elada. Loe siit, millised veidrad, kuid igapäevased
asjakesed su elueast tüki ära hammustavad.
1. Huumorimeele puudumine.
Naer pidi olema parim
ravim ja teadus kinnitab seda. Inimesed, kel on hea huumorimeel ja kes
naeravad palju, on tervemad ja elavad kauem kui mossitajad ja torisejad.
Selge see - naer vähendab stressi ja lõõgastab ja nendest
kasuteguritest jäävad mossitajad ju ilma.
2. Lendamine.
Seda
sa ilmselt teadsid, et puhkused ja puhkusereisid tulevad su tervisele
ainult kasuks. Kahjuks ei ole lendamine ehk levinuim puhkusele sõitmise
viis just kõige tervislikum. On tõestatud, et inimestel, kes lennukites
töötavad, on suurem oht vähki haigestuda. Põhjus? Kõrgel õhus oled sa
kosmilisele kiirgusele lähemal ja see võib aja jooksul su tervist
kahjustada.
3. Nõmedad kolleegid.
Troppkolleegid
on esiteks kohutavalt tüütud ning teiseks ajavad nad sind närvi ja
tekitavad stressi. Toredad kolleegid aga maandavad pingeid ning
alandavad isegi vererõhku ja kolesteroolitaset. Kui leiad end pidevalt
seltskonnas, mis sind ärritab, on aeg hakata mõtlema töökohavahetusele.
4. Pensionile jäämine.
Kui
oled terve elu säästnud ning majanduslikult kindlustatud, on tööikkest
vabanemine sulle tõenäoliselt hea uudis ning oled seda oodanud. Kui sind
ootab ees aga närune pension ja mure hakkama saamise pärast, lisa
sellele veel igapäevane harjumuspärase tegevuse puudumine ja saad
selgust, miks varakult pensionile jääjate tervis järsult halveneb.
5. Karsklus.
Tavaliselt
kuuleme ju vastupidist - mida vähem alkoholi, seda tervem ja pikem elu.
Muidugi ei innusta me siinkohal teid arutult pummeldama, vaid tuletame
meelde, et punane vein on mõistlikes kogustes vägagi kasulik. Loe
lisaks: Punane vein on hammastele kasulik, Kuidas juua veini tervislikumalt ning Vein parandab mälu
6. Uni.
Mõistlik
uni on tervisele muidugi väga kasulik ja lausa hädavajalik, kuid
magamisega liialdamine paneb su tervisele põntsu. Kaheksa tundi on
mõistlikuim uneaeg. Kui magad kauem, riskid südamehaiguste, ülekaalu,
peavalude ja depressiooniga. Ja varasema surmaga.
7. Tsölibaat.
Lühidalt
- kui tahad terve olla ja kaua elada, siis seksi. Naised, kes naudivad
seksi, elavad kaheksa aastat kauem kui need, kes voodit vaid magamiseks
kasutavad.
Tahad head tuju ja tugevat tervist? Alusta päeva seksiga!, Tahad kiiresti saleneda? Seksi iga päev! ning Seks keskeas tagab tervise
Allikas: iVillage
Posted by Tiia at 5:05 PM 0 comments
Thursday, June 20, 2013
Ole juba tänasest edukam! 20 nõuannet
Mitte keegi ei ole
täiuslik ja mida kiiremini sa seda mõistad, seda varem saad alustada oma
teekonda täiuslikkuse poole.
Alusta igat päeva olles valmis võitlema tugevamalt kui võitlesid
eelmisel päeval ning ole valmis liikuma kaugemale kui oled ette
kujutanud.
- Pühendumine on see, mis muudab lubadused reaalsuseks. Sõnad on need, mis räägivad selgelt sinu kavatsusi ja sinu teod räägivad veel selgemalt kui sõnad, on aegu kui ei ole mõlemat — ei sõnu ega tegevust. Siis on pühendumine kõige olulisem jõud, mis viib edasi ning mis muudab elu ja asjade olemust. See aitab saavutada võitu skeptlisuse üle.
- Väldi enda üleanalüüsimist. Ole kindel selles, kes sa oled.
- Hoia oma elus tasakaalu. Kirjuta üles, mis on sinu jaoks kõige olulisem, siis on sul lihtsam neid asju järgida.
- Ole ise oma saatuse sepp. Võta julgelt väljakutsed vastu ja hoia pea püsti, see kasvatab iseloomu. Otsi võimalusi, kuidas probleemist jagu saada, mitte sellest välja pääsemise võimalust.
- Ole elu üliõpilane. Õpi iga päev midagi uut. Alates päevast, kui sa enam midagi ei õpi, hakkad sa vananema, nii et õpi edasi.
- Ära otsi vabandusi. Ära otsi vabandusi miks ei õnnestu, vaid mõtle kuidas teha paremini. Vabanduste otsimine on aja raiskamine.
- Seisa ise enda eest. Ole kompromissitu ja võitle esirindel, kui keegi astub sinu kõige olulisemate väärtuste vastu.
- Ära karda mitte kunagi väljakutseid. Valmista ennast ette, sest väljakutse ilmumisel selgub, kui väga sa seda tahad.
- Aita teisi. Ükskõik, kas annad suure või väikse panuse vabatahtlikuna, tee seda andes endast parim.
- Tööta täie hooga. Igaühel on oma töö teha, nii et tee sina oma osa maksimumiga.
- Õpi ennast tundma. Leia oma kirg ja elu eesmärk ning tegutse selle saavutamiseks.
- Ära võta asju isiklikult. Ära karda naerda enda üle, näita et tunned ennast oma nahas hästi.
- Õpi ajajuhtimist. Meie olukorrad ja ümbruskond on pidevas muutumises, nii et ära aja segamini asju, mis on kiired ja mis on olulised. Vaata üle tegevused, mis on aja raiskajad ja kõrvalda nad.
- Küsi abi. Elu võib olla väga raske, pea meeles et sa ei pea kõike alati üksi tegema.
- Tee tugev eeltöö. Uuri enne tausta, kui millegagi alustad. Põhjalik eeltöö vähendab ebakindust ja hirmu.
- Unista tihti. Nädalavahetustel kui puhkad ning lõdvestud, siis võta aega unistamiseks. Mõtle asjadele, mida soovid saavutada. Nädala sees tegutse, et nende unistuste ja soovide poole liikuda.
- Andesta. Sinu tervisele on kasulik inimestele andestada. Õpi andestama teistele ja endale, ära kanna kaasas neid raskeid süü ja kahetsuse koormaid.
- Ole üks samm toimuvast ees. Ole produktiivne ja initsiatiivikas. Mõtle suurelt.
- Armasta ennast. Ole enda jaoks kõige olulisem. Saa selleks, kes sa olla tahad.
- Vii alustatud ettevõtmised lõpule. Väldi soovi tegevusest mööda hiilida.
Posted by Tiia at 5:03 PM 0 comments
Monday, June 17, 2013
Maitsev tähestik: arbuusist õunani ehk tundmatuid fakte igapäevastest toiduainetest
Tundmatuid fakte tuntud
toiduainetest ehk nimekiri, mis tutvustab sulle enam kui veerandsaja
toiduaine toimet ja huvitavamaid kasutusviise.
Arbuus
Sobib suurepäraselt dieedipidajatele.
Vaatamata vähesele kalorsusele (25 kcal 100 g kohta) täidab arbuus kõhtu
ning loob täiskõhu tunde. Normaliseerib soolestiku tööd, soodustab
kolesterooli ja šlakkide väljaviimist organismist ning omab diureetilist
efekti. Arbuusis on südamele vajalikku kaaliumit, mis teiste
diureetikute kasutamisel organismist välja viiakse.
Kui palju?
Isegi kui iga päev ära süüa 1 kg arbuusi, ei juhtu midagi halba.
Arbuusidieedist tuleks hoiduda vaid neerukivide, suhkruhaiguse ning
kõhunäärme haigestumise korral.
Huvitav. Arbuuse ei
sööda üksnes värskelt, neist keedetakse ka arbuusimett, koortest
tehakse sukaadi, pooleldi valminud vilju aga soolatakse kui kurke.
Banaan
Banaanid on rikkad süsivesikute,
kaaliumi ja tselluloosi poolest, mis stimuleerib peristaltikat. Need
parandavad maksa ja kõhunäärme tegevust ning on kerged lahtistid.
Vitamiine sisaldavad banaanid vähe.
Kui palju? Isegi, kui olete dieedil, võite endale lubada 1-2 banaani päevas, so kuni 120 kcal.
Huvitav.
On olemas üks omapärane idamaine dieet, mis aitab vabaneda 1-3 liigsest
kilogrammist, ühtlasi ka kõhukinnisusest, düsbakterioosist ning
kandidoosist. Kolm päeva järjest tuleb süüa iga päev 12 peaaegu
üleküpsenud banaani, mis on maitsestatud jahvatatud musta pipraga,
juurde juua vett.
Eksootilised puuviljad
Supermarketid
on täis eksootilisi puuvilju. Siin aga tuleb meeles pidada, et
võõramaised viljad võivad põhjustada allergiat; neid on raske valida,
sest me ei tea, millised nad näevad küpsenuna välja. „Regionaalse
dietoloogia” teooria kohaselt peaks inimene sööma seda, mis kasvab tema
kliimavööndis.
Kui palju? Piisab, kui kord kuus lubada endale midagi omapärast.
Estragon
Estragonis,
nagu ka teistes maitsetaimedes, on suur varu kõige erinevamaid
mineraalaineid ning vitamiine. Nende peamine väärtus on võime
normaliseerida ainevahetust just tänu klorofüllile.
Kui palju? Värsket maitserohelist on soovitav kasutada vähemalt 50 g ööpäevas.
Huvitav. Estragon on liider õlide ja äädika aromatiseerimiseks. Lisage üks oksake pudelisse ning saate maitsva ja aromaatse toote.
Hapuoblikas
On rikas ainevahetust parandava klorofülli, C-vitamiini ja raua poolest. Soovitatakse alahappesusega inimestele.
Kui palju? Kasutatakse suppides ja salatites, seetõttu oleneb kõik sööja maitsest.
Huvitav.
Oblikhape on kasulik väheses koguses, suures koguses on see aga ohtlik.
Hapet koguneb taime kasvades, seetõttu tuleb toiduks kasutada vaid
noori taimi.
Jogurt
Jogurt on rikas
valkude, fermentide ning vitamiinide, sealhulgas harvade D- ja B12 —
vitamiini, poolest. See hapupiimatoode on looduslik pehme antibiootikum,
mis on võimeline hävitama isegi selliseid ohtlikke baktereid nagu
stafülokokke, streptokokke ning tüüfuse kepikesi. Kõige kasulikum jogurt
on termiliselt töötlemata.
Kui palju? Et jogurtist kasu tõuseks, tuleb see oma igapäevasesse menüüsse võtta.
Huvitav.
Jogurt on väga populaarne Indias, Kaukaasias ning Balkanimaades — kas
mitte selletõttu pole need regioonid kuulsad oma pikaealiste elanike
poolest?
Kaerahelbed
Kaera koostises on
60% tärklist, 15% — valku, 5-8% rasva (viimase poolest on kaer liider
kõrreliste seas). Kaeras leidub aminohappeid, B-, E- ja K-vitamiini,
karotiini, mikroelementidest — magneesiumi, fosforit, rauda, kroomi,
mangaani, tsinki ning väävlit, millest sõltub naha ja juuste seisund.
Kaerahelbepuder parandab maksa ja kõhunäärme tööd, reguleerib
suhkrutaset veres, soodustab lihaste kasvu ning maandab stressi.
Kui palju? Soovitatav ööpäevane kogus on 3-5 supilusikatäit kaerahelbeid.
Huvitav.
„Ilusalat” kaerahelvestest: 4 spl kaerahelbeid hautada väheses keevas
vees, lisada 2 kreeka pähklit, pool hakitud õuna, mõned tilgad
sidrunimahla ja 1 tl mett.
Kala
Kala on
väga kasulik. Esiteks on see väiksema kalorsusega kui liha, teiseks on
kalal madalam rasvasisaldus. Ometi ei tohi karta ka rasvaseid
kalasorte — tuletagem meelde kasulikke omega-3 rasvhappeid, mis
põhiliselt moodustavadki kalarasva. Kolmandaks pole kalas üldsegi mitte
vähem valku kui lihatoodetes. Ning lõpuks on kala rikas rasvlahustuvate
vitamiinide ning mineraalainete — kaltsiumi, magneesiumi, naatriumi ja
raua — poolest.
Kui palju? Organism vajab ööpäevas
vähemalt 100 g valku. Nii võib mitterasvast kala süüa iga päev, rasvast
aga mitte sagedamini kui 3 korda nädalas.
Huvitav.
Üks kõige ohtlikum ja kallim kala maailmas on fugu. See kala pidavat
omama kordumatut maitset, kuid väikseimagi eksimuse tõttu selle
valmistamisel muutub roog surmavalt mürgiseks.
Kapsas
Kasutatakse
ka kui ravivahendit. Kapsas sisaldab rikkaliku kogu vitamiine: C, B1,
B2, B3, B6, P,PP,E,K1, D1, U, H ning A-provitamiini. Samuti leidub seal
hulgaliselt mikroelemente: kaaliumi, kaltsiumit, fosforit, rauda,
magneesiumi, vaske, tsinki, aga ka orgaanilisi happeid.
Kui palju? 250 g kapsast varustab organismi terveks ööpäevaks C-vitamiiniga. Soovitatakse süüa iga päev.
Huvitav.
Rooma sõjameeste toiduvarudes oli tingimata hapukapsas. Ka viikingid
võtsid seda kaasa oma pikkadele meresõitudele — see kaitses sõjamehi
skorbuudi eest.
Kõrvits
Kuulub vähese
suhkru- ning süsivesikute sisaldusega toodete hulka, seetõttu
soovitatakse ka diabeetikutele. Kõrvits pole tänapäeval eriti
populaarne, küllap on selle põhjuseks vähe retsepte.
Kui palju? Kõrvits võib julgelt kartulit asendada (kalorsus on 3 korda väiksem).
Leib
Mida
kõike leib ei sisalda! Seal on valke, süsivesikuid ja vitamiine (B1, B2
ja PP), aga ka mineraalaineid. Selline rikkalik koostis on seletatav
sellega, et terad on taimede alged, seega peavad võrseid kõige
vajalikuga varustama.
Kui palju? Tükk (60 g) leiba
annab üpris tagasihoidliku täiskõhu tunde, samas sisaldab kuni 150 kcal,
seetõttu pole seda igal söögikorral tarvis süüa.
Huvitav. Kui hommikuti süüa ära tükk musta leiba taimeõliga, siis 2 nädala pärast paraneb naha ja küünte seisund.
Liha
Igasugune
liha sisaldab palju valku ja rauda. Selle rasvasus sõltub sordist, aga
ka lihakeha osast. Paljud inimesed keelduvad punasest lihast, ning
teevad õigesti: loomaliha on raske seedida. Taine sealiha (karbonaad) on
aga niivõrd valgurikas ning hästi omastatav, et selle liha lülitamist
oma toidusedelisse soovitavad ka dietoloogid.
Kui palju? Kui süüa punast liha 1 kord nädalas, valget ja roosat (vasika- ja sealiha) — 3 korda, siis saab valguvajadus rahuldatud.
Huvitav. Subproduktid on kasulikumad kui liha ise. Eriti väärtuslikud on kopsud, süda ja keel.
Läätsed
Nagu
kõik teisedki kaunviljalised, sisaldavad ka läätsed rohkesti valku ning
vähe rasva. Läätsedes on palju asendamatuid aminohappeid, aga ka B1-,
B2-, PP-, C-vitamiine ning rauda. 100 grammis kuivatatud läätsedes on
310 kcal.
Kui palju? Kui olete taimetoitlane, tuleks kaunviljalisi kasutada 5 korda nädalas. Ülejäänutele piisab 2-3 korrast.
Huvitav. Vanasti arvati läätsesupil hulga raviomadusi olevat ning läätsetõmmis kuulus keskaegsete imerohtude koostisse.
Melon
See on eelkõige vesi (kuni 85%), aga ka fruktoos, C-vitamiin,
mineraalained ning eeterlikud õlid. Melon vabastab tursetest ning aitab
neeruprobleemide korral. Sööma peab melonit eraldi teistest toitudest.
Klassikalist ühendust — melon singiga — ei kiida dietoloogid heaks.
Segatult mingi toiduga, eriti loomsete toiduainetega, võib melon
tekitada kõhupuhitust, vahel ka kõhulahtisust.
Kui palju? Hooajal on kasulik süüa 300-600 g melonit päevas.
Huvitav.
Melonisorte on väga palju. Need erinevad üksteisest viljaliha ja koore
värvi ning vilja vormi ja suuruse poolest. Eelistatakse punase
viljalihaga sorte.
Põldmari
Põldmari, ka
põldmurakas, nii nagu kõik eredavärvilised marjad, noorendab organismi,
kaitstes seda vabade radikaalide eest. Raviomadused on mitte ainult
marjadel, vaid ka lehtedel. Viimased aitavad hemorröa, naha ja
limaskestade haiguse korral. Põldmari on maitsev, kuigi suurte
seemnetega, mari. Tõsi, on välja aretatud ka hübriidid, millel seemned
väiksemad (aiavariant).
Kui palju? Võib süüa piiramatus koguses. Üksnes väga tundlikel inimestel võivad põldmarja seemned kõhuhäireid tekitada.
Huvitav.
Põldmari oli ravivahendina tuntud juba Vanas Kreekas. Kreeklastel
polnud ju käepärast ei aspiriini ega analgiini, seega tundsid nad väga
hästi ravimtaimi.
Pähklid
Kõik pähklid on
äärmiselt toitvad. Peale küllastamata rasvade sisaldavad need ka
rikkalikult valku. Mikroelementide valiku tõttu sobivad pähklid libiidot
tõstma.
Kui palju? Üle 150 g päevas pole soovitav, võib mõjuda maksale.
Huvitav.
Pähklite sekka arvatakse ekslikult ka arahhis, mis on tegelikult
kaunviljaline. Toorelt ei soovitata seda süüa, kuna sisaldab kahjulikke
aineid.
Roheline tee
See jook on
suurepärane toniseerija, ei riku hammaste värvi, ei põhjusta
ülierutatust ega tekita harjumust. Tees sisalduvad flavonoidid
vähendavad infarkti ja insuldi ohtu.
Kui palju? Piisab kahest tassist teest päevas.
Huvitav.
Kõige populaarsem teekeetmise viis: 30-sekundi reegel. Kuumutatud
nõusse puistata teepuru (arvestusega näpuotsatäis tassi kohta), valada
üle keeva veega ning lasta tõmmata (lahtiselt) 30 sekundit, segades vaid
korra lusikaga.
Rosinad
On tuntud
üldtugevdava ja põletikuvastase efekti poolest, mõjuvad hästi kopsudele
ja maksale. Rosinais sisalduv kaalium tugevdab südamelihast. Silmas
tuleb aga pidada rosinate kõrget kalorsust (270-280 kcal 100 grammis).
Kui palju?
Kui peate dieeti, hoidke käepärast rosinaid ning teisi kuivatatud
puuvilju. Tugeva näljahoo puhul täidab 50 g puuvilju kõhu sama edukalt
kui hamburger, kuid on tervisele hulga kasulikum.
Huvitav.
Kuna ilmad lähevad külmemaks, siis on päevakohane rögalahtistav
retsept: 100 g rosinaid keeta klaasitäies vees 10 minutit. Juua 1/3 — ½
klaasi 3-4 korda päevas.
Seened
Seentel on
madal energeetiline väärtus — 17 — 35 kcal 100 g kohta. Neis leidub
valku, palju forforit ning C-, B1-, B2-, PP-vitamiine. Arvatakse, et
seened aitavad kehvveresuse korral.
Kui palju? Annab ka kõige väiksemas koguses toidule värske maitse.
Huvitav. Et taigas ellu jääda, soovitati toiduks kasutada ussitanud seeni — usside valk aitas pääseda näljast ning hoida jõudu.
Seller
Seller
asetseb tänapäeva dieedimoe laineharjal. 90% sellest köögiviljast on
vesi, selle eest leidub ülejäänud 10% -s hulgaliselt mineraalaineid ja
vitamiine (B1, B2, B3, B6, P). Eeterlikud õlid, mis gastriidi puhul
võivad esile kutsuda ärrituse, annavad sellerile spetsiifilise lõhna ja
maitse. Köögivili aktiviseerib ainevahetust, toniseerib, tõstab
töövõimet ning mõjub soodsalt närvisüsteemile.
Kui palju? Üks leheroots või 100 ml sellerimahla päevas.
Huvitav. Sellerit söödi juba Vanas Kreekas, nii et väide hästi unustatud vanast kehtib ikkagi.
Šokolaad
Polüfenoolid
ja saponiinid mõjuvad soodsalt veresoontele ning tõstavad tuju.
Aromaatsete ainete, raua, tsingi ning seleeni tõttu oli ja on šokolaad
afrodisiaakum.
Kui palju? 30-50 g mõrušokolaadi päevas.
Huvitav.
Kokteil, mida soovitab Catherine Deneuve (ta peab kakaoubasid naise
tervisele väga kasulikeks): keeta klaas piima, lisada 2 tl kakaopulbrit
ja 1 tl mett.
Želatiin
Želee, sült,
tarretised… Nende kõigi ühine nimetaja on želatiin. Selle valgu
toiteväärtus on madal. Ometi üks hea omadus sel on — võime tugevdada
küüsi ja juukseid ning parandada naha struktuuri.
Kui palju? Nendele, kellel on haprad küüned, kirjutatakse vahel välja peale vitamiinide veel 1 teelusikatäis leotatud želatiini päevas.
Tomatid
Karotiini,
kroomi ja koobalti allikad. Tuntud ateroskleroosi vastu võitlejad.
Pakuvad kaitset vähi eest: tomatis sisalduvale võimsale antioksüdant
lükopeenile panevad teadlased suuri lootusi. Lisaks kõigele on
tomatimaskidel edu ka kosmeetikas.
Kui palju? Soovitavalt 1-2 tomatit päevas.
Huvitav.
Pikka aega peeti tomatit dekoratiivtaimeks. Köögiviljana hakati seda
pruukima Itaalias, ja just sealt saigi ta oma tänapäevase nimetuse.
Tsitruselised
C-vitamiini
hoidlad, kus vitamiin jääb alles ka säilitamisel (paksu koore tõttu).
Dietoloogid soovitavad tarvitada tsitruselisi mahlade näol — neis on
rohkem kasulikke aineid ning neid on kergem omastada. Eriti efektiivne
on kaalust alla võtmiseks greibimahl -vähendab isu ja stimuleerib
rasvade lõhustumist.
Kui palju? Terve inimese päevane norm — 300 — 500 ml mahla.
Vein ning teised alkohoolsed joogid
Punases
veinis leidub polüfenoole ning saponiine, mis takistavad kolesterooli
imendumist. Valged veinid aitavad liigsest kaalust vabaneda. Õlut
kasutatakse juba kaugetest aegadest peale neeruhaiguste raviks. Kanged
joogid aga soojendavad ning rahustavad.
Kui palju?
Daamidele on soovitav päevane kogus 100-150 ml valget või punast lahjat
lauaveini, 200-300 ml õlut või 30-40 g piiritusjooke. Loomulikult tuleb
teha valik, mitte kõiki korraga pruukida.
Huvitav? Arheoloogid
kinnitavad, et veini tunti juba 9-ndal aastatuhandel enne meie aja
arvamist. See tähendab, et käesoleval aastatuhandel sai jook 11 tuhat
aastat vanaks.
Vähid
Vähk on langustide,
homaaride, krevettide ja krabide sugulane. Kõik nad sisaldavad
hulgaliselt asendamatuid aminohappeid ning mikroelementidest seleeni ja
mangaani. Toitvuselt on vähiliste liha peaaegu võrdne munadega ning
ületab looma- ja sealiha, kalorsuselt aga jääb alla rasva puudumise
tõttu.
Kui palju? Kui olete otsustanud, et mingiks
ajaks saavad jõe- ja mereannid teie peamiseks valkudega varustajaiks,
olge valmis sööma nende puhast liha 100-200 g päevas . Selleks läheb
vaja 10-15 vähki või 500 g krevette või 300-400 g tooreid kalmaare.
Õun
Peale
suure koguse vitamiinide ja pektiinide leidub õuntes veel palju
rauasoolasid ning orgaanilisi happeid. Õunte abil ravitakse koliite ja
gastriite.
Kui palju? Üks õun päevas ning arsti pole vajagi.
Huvitav.
Õunaseemned sisaldavad joodi, nii et inimesi, kes armastavad neid
närida, ei ähvarda joodi defitsiit. Kuid seemnetes on ka mürgist
sinihapet, seetõttu on ohutu päevas ära süüa kuni 4 seemet.
Õunaäädikas
Rahvameditsiini
järgi aitab õunaäädikas kaasa kaalust mahavõtmisele ning tervendab.
Seal on säilinud kõik vitamiinid ning kasulikud pektiinid, mis õuntes
leiduvad.
Kui palju? On öeldud, et kui naine, kelle
kleit on veidi kitsaks jäänud, võtab 2 tl õunaäädikat ½ klaasi veega
enne sööki, siis avastab ta 2 kuu pärast, et kleit on taas paras.
Huvitav.
Et valmistada äädikat, segage 1 kg riivitud õunu 1 liitris vees, lisage
sinna 1 tl suhkrut, leivakooruke ja 10 rosinat. Jätke 2 nädalaks
käärima. Seejärel kurnake, sulgege pudelitesse ning hoidke 2 nädalat
pimedas kohas.
Posted by Tiia at 5:00 PM 0 comments
Friday, June 14, 2013
40 nippi kiireks rasvapõletuseks!
Kui soovid vabaneda üleliigsetest kilodest, siis on kolm raudset
reeglit, mida tuleks järgida: 1) Kõige olulisem: ära pea dieeti! See on
vaid võitlus näljaga, mille kaotad varem või hiljem; 2) tee endale
selgeks kiirete ja aeglaste süsivesikute vahe, sest aeglased
süsivesikud hoiavad veresuhkru taseme ühtlase, kaotavad magusaisu ning
panevad keha rasva põletama; 3) söö piisavalt tervislikke rasvhappeid.
Mitte liiga palju ning mitte liiga vähe. Rasva põletamiseks on vaja
rasva süüa.
Siit aga 40 teist nippi, mis aitavad üleliigsest rasvast vabaneda:
1. Suurenda toidus valkude osa ehk liha, kala, linnuliha ja muna osakaalu. Need täidavad hästi kõhtu.
2. Vali lahjad valgud. Linnuliha, kala ja sink on paremad kui lihapallid ja vorst.
3. Joo päevas 1-2 liitrit külma vett.
4. Ära joo alkoholi sisaldavaid jooke.
5. Söö mitu korda päevas, soovitavalt 5-6 korda, kuid väiksemaid portsjoneid. See hoiab keha rasvapõletuse töös.
6. Vali hea janukustutaja. Parim on vesi, kuid ka mahl ja piim on head.
7. Kui plaanid pärast sööki treenida, siis oota vähemalt 2 tundi enne trenni minemist, siis on rasvapõletusefekt kõige parem.
8. Eelista aeglaseid süsivesikuid. Pasta on parem kui kartul ja riis, sest annab ühtlasema rasvapõletuse.
9.
Jaluta! Paremat liikumist kui soovid rasva põletada, ei ole. Kui
võimalik, eelista hommikust jalutuskäiku õhtusele. Ära söö enne seda
midagi.
10. Jaluta 45-90 minutit, mida kauem, seda parem. Aga ära jaluta rohkem kui 1,5 tundi.
11. Kui soovid veelgi paremat tulemust, vali ebatasane maa ning võtta appi käimiskepid.
12.
Enne jalutama minemist söö veidi valku, näiteks munavalget või lahjat
kala, see annab energiat, mis paneb rasvapõletuse tööle.
13. Enne välja minemist joo suur klaasitäis vett, nii väldid organismi kuivamist.
14. Pärast hommikust jalutuskäki söö kohe hommikusööki. Nii väldid lihaste lagundamist.
15. Sulle meeldib tee? Siis joo seda rohkem, sest tee aitab kaasa kaalulangusele, eriti roheline tee.
16. Söö korralik hommikusöök, nii tunned päeva jooksul vähem magusaisu.
17.
Maitsesta toitu, tugevad maitseained kiirendavad ainevahetust. Nende
hulka kuuluvad sinep, ingver, tshilli, cayennepipar. Neid kasutades
võid suurendada oma päevast kaloripõletust kuni 200 kalori võrra.
18.
Söö nii palju köögivilja kui võimalik. Neis on palju kasulikke aineid,
kuid vähe energiat. Igal söögikorral peaks umbes 2/5 taldrikust katma
köögiviljad.
19.
Kui sa ei armasta kala, söö toidulisandina kalamaksaõli. Rasvases kalas
on palju kasulikke rasvhappeid ja valku, mis töötab hästi
rasvapõletusena.
20. Söö regulaarselt ning päevas peaks olema vähemalt 3 korralikku, puhastest toorainetest valmistatud toidukorda.
21. Söö tervislikke rasvhappeid, eelista taimseid rasvasid loomsetele.
22.
Ole väljas söömisega ettevaatlik, sest need on tihti liiga rasvased.
Ära vali paneeritud toitu ja pirukaid, praekartulit, majoneesi ja
kastmeid. Võta selle asemel palju salatit.
23.
Luba endale kõike süüa üks kord nädalas. Toitumise muutmine nõuab
iseloomu, kuid vahel tuleb endale ka midagi head lubada, et oleks
lihtsam eesmärgini jõuda.
24. Väldi kiireid süsivesikuid, sest need panevad vaid veresuhkru taseme üles-alla käima, mis tekitab magusaisu.
25. Lisa käimistele teisi treeninguid. Heaks alternatiiviks on ujumine, aeroobika, rattasõit ja jooks.
26. Treeni normaalses tempos, sest rasvapõletus toimub just madala intensiivsusega treenides.
27.
Jõutreening mõned korras nädalas suurendab lihaseid ning lihased
kulutavad rohkem energiat kui lihasteta keha, ka puhkeasendis.
28.
Varieeri oma igapäevast kaloritarbimist. Kui kaal enam ei lange, proovi
tarbida vahepeal näiteks 500 kcal rohkem ja siis jälle tavapärane
kogus, sest see paneb keha paremini tööle.
29.
Lõpeta stress! Pidev kõrge adrenaliinitase viib lihtsalt ülekaaluni,
mis on sinu eesmärgi vastand. Õpi lõõgastuma ning "ei" ütlema.
30. Söö palju puuvilju, seal on kasulikke toitaineid ning aeglaseid süsivesikuid.
31.
Kanna endaga kaasas veepudelit, et isu korral saaksid maiustamise
asemel hoopis juua. Ka kooritud ja tükeldatud porgandid võiksid alati
käepärast olla.
32. Prae oliivõliga, mitte margariniga ning võileivale pane korralikku võid.
33. Kroom aitab magusaisu vastu, seepärast võid tarbida toidulisandina kroomi.
34.
Suurenda kiudainete osakaalu toidus, sest need tekitavad täiskõhutunde
ning seovad rasva juba soolestikus. Hea toitaine on rukkileib.
35.
Söö aeglaselt, ajul võtab 20 minutit aega kuni ta saab aru, et kõht on
täis. Kui sööd liiga palju, tekib peagi isu suuremate portsjonite
järele.
36. Naerata ja naera, sest naer suurendab puhkeasendiga võrreldes energiakulutust tervelt 75 protsenti. Naeruteraapiasse?
37. Seks on suurepärane kalorikulutaja, lisaks võib vähene seks viia näksimiseni ehk veel üks hea põhjus rohkem seksi nautida.
38.
Liigu palju, nii kulutad kaloreid ka mujal kui vaid treeningul. See
tavapärane trepp lifti asemel, muruniitmine, puude raiumine,
lumekoristus, shoppamine.
39. Maga korralikult. Kõlab imelikult, kuid korralikult magades kulutab keha rohkem energiat.
40.
Mõtle positiivselt. Otsusta, et vabaned oma ülekilodest ning nii nad ka
kaovad. Pea oma plaanist kinni, kuid ära ole liiga range. 0,5-1 kg
kaotamine nädalas on tervislik, rohkem kaotades mõjub see tervisele
pigem halvasti. Rahulik kaalulangus on püsiv kaalulangus.
Allikas: fitness-magazine.com
Posted by Tiia at 4:57 PM 0 comments
Tuesday, June 11, 2013
HARJUTUS TOIDUGA.
Selleks, et teada, kuidas mingi toidu energeetika Sinu kehale mõjub, saab katsetada.
Võta viil saia ja aseta vasak käsi ( vasak käsi on vastuvõtja)
saiaviilu peale ja ütle : Soovin tunnetada selle saia energeetika mõju
minu kehale. Nüüd tunneta, mis kehas
muutub, kas hakkab hea ja kerge või raske. Kui toidul on positiivne
energia mõju kehale, siis on meeldiv tunne, kui negatiivne, siis
ebameeldiv.
Sama võid tunnetada näiteks Coca - Cola energiat, mida ikka mõned lapsevanemad oma lastele ostavad, ka limonaadid.
Tunnetage ise neid energiaid oma kehaga, kuidas keha millegile reageerib. Ka lihad ja siis võrrelge seda puuviljade ja köögiviljadega. Võrrelge valget jahu mingi teise jahuga. Teie silmad avanevad.
Paljud on küsinud - kuidas iseennast armastada, see on ju nii raske ?
Ma küsin siis vastu - kuidas te teisi oskate armastada, mida te tema jaoks siis teete, kui temasse armunud olete, sama tuleb teha enda suhtes.
Meenutage, kõik te olete olnud armunud, oma mõtetes elategi teise küljes, ülistate teda, mõtlete maad ja ilmad kokku, kuidas ja mida kõik teha, et teisele meeldida, mida tema heaks kõike ära teeks.
Ma küsin, miks te ei võiks seda kõike teha enda suhtes, elada endale, mõeldes enese heaolule, luua endale võimalusi, mis meeldib ja käia kus soovid. Miks ei võiks olla mõtted pidevalt enda juures, end kiites ja tunnustades.
Kas me suudame kunagi mõista, et inimesed tulevad ja lähevad, aga meie jääme endale alati alles, miks siis mitte juba elada iseenda rõõmuks.
Maandamine tähendab, et oled kontaktis Emakese maaga ja saad tema kaudu enda eeterkeha toita.Universumist saame energiat peast sissevoolava kanali kaudu, kuid jalgadest Maa energiat.
Keskenduge ja tunnetage oma keha. Jalataldade all on närvilõpmed, kasvatage nendest kuldsed juured maasse kuni Emakese Maa südame tuumani välja. Piltlikult on vaja näha kuidas läbi kõikide maakihtide teie juured jõuavad tuumani ja kinnituvad sellele. Koheselt hakkab teie juuri mööda üles tulema energiat, mis jõuab teie jalgadesse ja mööda keha ülespoole kuni peast välja jõuab. Tunneta.
Posted by Tiia at 4:50 PM 0 comments
Saturday, June 8, 2013
Lihtsad nõuanded, kuidas keskkonnasõbralikumalt toituda
Suur osa meie kliimat mõjutavatest heitkogustest tulevad transpordist ning
toidu tootmisest. Mõeldes sellele, mida ostad ning kui palju, saad mõjutada
meie keskkonda, kirjutab konsumentverket.se.
Esmalt peaks alustama sisseostude
planeerimisega, vähendades igapäevast kauplusesse ja kauplusest
sõitmist. Toitu on isegi enne meie ostukorvi jõudmist pikk tee
transporditud, seega aitab sinu sisseostude planeerimine ning suurte
pakendite valimine vähendada negatiivset mõju keskkonnale. Proovi ka
toitu mitte ära visata, sest selle tootmiseks ning transportimiseks on
kurnatud suurel hulgal meie loodust. Valmista kogus, mis ära tarbitakse.
Kui midagi jääb järele, valmista neist mingi teine toit või pane
sügavkülma, et hiljem tarbida. Miks mitte tehagi korraga suur kogus ning
panna valmis portsjonid sügavkülma. Nii jääb ära pidev
toiduvalmistamine ning vajadusel on ise valmistatud toit kohe võtta.
Vähendades tarbitava liha kogust, vähendame tunduvalt heitkoguseid,
sest loomadest tuleb 18% maa kliimat mõjutavatest heitkogustest.
Tarbides rohkem kaunvilju, mis sisaldavad suures koguses valku, kuid
mille heitkogus on väiksem, koormame ka vähem keskkonda.
Teine
keskkonnasõbralikum võimalus on tarbida rohkem kartulit, köögivilja ja
leiba. Miks mitte teha nädalas üks taimetoidu päev, vähendades liha
hulka pajaroogades lisades sinna ube ja teisi köögivilju. Köögivilju
tarbides lähtu aastaajast ning lähikonnas kasvatatud aed- ja
puuviljadest. Näiteks osta juurvilju talvel ning maasikaid suvel. Tarbi
rohkem juurikaid, sest need on kasvanud väljas, mitte
salatit-kurki-tomatit, mida kasvatatakse kasvuhoones. Nii käitud
keskkonnasõbralikumalt ning ka toit sisaldab rohkem toitaineid.
Tegelikult ei olegi see nii raske ning iga väike muudatus on meie
keskkonnale kasulik. Allikas: kaaluabi
Posted by Tiia at 4:47 PM 0 comments
Wednesday, June 5, 2013
Miks peaks pomelot sööma?
Iisraelist pärit suurim tsitruseline pomelo on kuldaväärt puuvili. Vaata mida kõike see meie organismile teeb:
- Kuigi pomelo mahl maitseb happeliselt, muutub see seedimisel
aluseliseks mõjudes seedimist soodustavalt. Suurepärane abivahend ka
kõhukinnisuse korral.
- Sisaldades ohtralt pektiini
vähendab pomelo veres ringleva kolesterooli hulka, neutraliseerib
organismi sattunud raskmetalle ning seedekanalis moodustuvaid
kahjulikke ühendeid.
- Suure C-vitamiini sisalduse poolest mõjutab pomelo positiivselt immuunsussüsteemi kui ka arterite elastsust.
- Pomelo sobib hästi ka neile, kes soovivad liigsetest kilodest
vabaneda. Pomelos sisalduvad ensüümid aitavad rasvu põletada sisaldades
seejuures 100 grammi kohta vaid 44 kalorit.
- Pomelo mõjub hästi ka väsimuse, diabeedi, palaviku, kurguvalu,
unetuse ning mao-ja kõhunäärmevähi puhul. Mõnel pool soovitatakse
astmaga võitlemiseks ka pomelo dieeti.
Milline pomelo osta?
Vali oma välimuse kohta raske pomelo, mis oleks plekkide vaba ning lõhnaks meeldivalt magusalt mitte mõrkjalt.
Pomelo toiteväärtus 100 grammi kohta:
• Vitamiin C: 44.8 mg
• Vitamiin B1: 0.03 mg
• Vitamiin B2: 0.03 mg
• Beetakaroteen: 200 ug
• Kaltsium 14.0 mg
• Raud 0.6 mg
• Proteiin 0.7 g
• Rasv 0.3 g
• Süsivesikud: 10.4 g
• Energia: 44.0 Kcal
• Vesi: 88.0 g
Allikas: Maaleht
Posted by Tiia at 4:45 PM 0 comments
Sunday, June 2, 2013
Astelpaju ravib grippi ja kinnist köha
Astelpaju on hea kodune vahend nii külmetushaiguste ennetamisel kui ravis.
Gripi puhul tuleks organismi tugevdamiseks 1/4 klaasile
astelpajumehule lisada kuuma vett ning juua kuni kaks klaasi päevas.
Samuti saab gripi korral abi astelpaju lehtede teest.
Gripi ja
teiste külmetushaiguste ennetamiseks piisab, kui süüa iga päev 100g
astelpajumarju, tarvitada klaas mehu või juua 1/2 klaasi leheteed.
Tugeva
köha ja hingamisteede põletike korral võtta 2 korda päevas 1 tl
astelpajuõli või lisada 0,5 tl astelpajuõli klaasi kuuma piima sisse ja
juua.
Köha puhul aitab astelpajulehetee. Selle valmistamiseks
võtta kas 2 kuhjaga sl värskeid peenestatud astelpajulehti voi noori
võrseid või 1 sl kuivatatatuid. Peale valada keev vesi, lasta kinnises
nõus 30 minutit tõmmata, kurnata ja juua 0,5 klaasi korraga 4-5 korda
päevas.
Posted by Tiia at 4:41 PM 0 comments