BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 29, 2013

20 valuvaigistit, mida võid leida oma köögist‏

Kas su hammas valutab, aga hambaarsti juurde ei pääse? Või oled hoopis hädas kõrvapõletikuga, mis ei taha taanduda? Kui tavaline valuvaigisti ei ole sind aidanud, siis proovi lisada oma menüüsse mõni valuvaigistava toimega toiduaine, soovitab portaal Alkeemia.ee.

Muuda lihasvalu ingveri abil vaid mälestuseks
Kui Taani teadlased palusid valude käes vaevlevatel inimestel vürtsitada oma toiduvalikut ingveriga, leevendas see kahe kuu jooksul nii lihas- kui ka liigesvalu, paistetust ja lihasjäikust kuni 63%. Eksperdid on selle põhjuseks nimetanud ingveris peituvad tugevatoimelised ühendid nimega gingeroolid, mis takistavad kehal tootmast valu tekitavaid hormoone. Uuringu põhjal on soovituslikuks igapäevaseks annuseks toidu kõrvale vähemalt üks teelusikatäis kuivatatud ingverit või kaks teelusikatäit tükeldatud ingverit.

Ravi hambavalu küüslauguküüntega
Kas su hammas valutab, aga hambaarsti juurde ei pääse? Õrnalt küüslauguküüne mälumine võib UCLA ülikooli teadlaste sõnul vähendada hambavalu ja igemepõletikku juba kahe tunniga. Eksperdid osutavad põhjusena küüslaugus leiduvale naturaalsele ühendile nimega eugenool, mis on tugev looduslik tuimasti. Kui igapäevaselt oma einetele puistata veerand teelusikatäit jahvatatud küüslauguküünt, siis võib see kaitsta ka südant. Teadlaste kinnitusel aitab see lihtne võte juba kolme nädalaga stabiliseerida veresuhkru taset ja vähendada artereid ummistava kolesterooli tootmist.

Leevenda kõrvetisi õunaäädikaga
Kui juua enne iga einet üks supilusikatäis õunaäädikat koos tassitäie veega, on ekspertide sõnul võimalik takistada valulike kõrvetiste ilmnemist juba 24 tunni jooksul. “Õunaäädikas peitub rikkalikult õun- ja viinhapet, mis aitavad kõvasti kaasa seedimisele ning rasvade ja proteiinide lagundamisele, et magu tühjeneks kiiremini; enne kui toit söögitorru jõuab ja nõnda valulikke kõrvetisi esile kutsub,” selgitab doktor Joseph Brasco, kes töötab gastroenteroloogina Alabama osariigis Huntsville’i haiglas käärsoole- ja seedetraktihaiguste keskuses.

Kaota küüslaugu abil peavalu
Valulikud kõrvapõletikud ajavad igal aastal miljoneid ameeriklasi arsti juurde. Sellisest valust kiirelt lahti saamikeks tuleb valutavasse kõrva tilgutada kaks tilka sooja küüslauguõli kaks korda päevas viie päeva jooksul. See lihtne ravimeetod võib New Mexico ülikooli meditsiinikooli teadlaste sõnul kaotada kõrvapõletiku kiiremini kui retseptiravimid. Teadlaste sõnul on küüslaugu toimeained (germaanium, seleen ja väävliühendid) oma olemuselt mürgised kümnetele erinevatele valu põhjustavatele bakteritele.
Ise küüslauguõli valmistamiseks tuleb kolme purustatud küüslauguküünt keeta kaks minutit tasasel tulel pooles tassitäies külmpressitud oliiviõlis. Seejärel kurna need küüned ja saad õli säilitada külmkapis kuni kaks nädalat, nagu soovitab professor Teresa Graedon, kes on raamatu “Best Choices From The People’s Pharmacy” kaasautor. Parima tulemuse saamiseks soojenda seda segu enne kasutamist pisut, et vedelik su kõrvakanalis mahe tunduks.

Peleta liigese- ja peavalu kirssidega
Uusimad uuringud on näidanud, et vähemalt üks naine neljast kannatab artriidi, luuvalu või krooniliste peavalude käes. Kui sinagi kuulud nende hulka, siis võib iga päev ühe kausitäie kirsside söömine su valu leevendada ilma magu ärritamata, nagu on tänapäeval paraku tavaks paljudel valuvaigistitel, nagu kinnitavad Michiganis asuva East Lansingi ülikooli teadlased. Nende töö on näidanud, et kirssidele erepunase värvi andvad ühendid nimega antotsüaniinid on üheaegselt ka tugeva põletikuvastase toimega, mis ületab ibuprofeeni ja aspiriini mõju kümnekordselt.
“Antotsüaniinid aitavad takistada nende võimaste ensüümide tekkimist, mis põhjustavad kudede põletikku. Seeläbi võivad antotsüaniinid ära hoida ja ravida paljusid eri tüüpi valusid,” selgitab professor Muraleedharan Nair, kes töötab Michigani ülikoolis toiduteaduse alal. Tema soovituseks on iga päev süüa 20 kirssi (kas värskeid, külmutatuid või kuivatatuid), kuni valu on läinud.

Hakka kõhuvalule vastu kala abil
Seedehäired, ärritatud soole sündroom, põletikulised soolehaigused… Kui su kõht näib pidevalt rahutu olevat, siis püüa oma kannatuste leevendamiseks süüa igal nädalal umbes pool kilo kala. Korduvad uuringud on näidanud, et kalades peituvad rasvhapped EPA ja DHA võivad märkimisväärselt vähendada sooltepõletikku, krampe ja kõhuvalu ning kohati pakkuda sama palju leevendust kui kortikosteroidid ja teised retseptiravimid.
“EPA ja DHA on tugevad, looduslikud ja ilma kõrvalmõjudeta põletikuvastased ained, mis võivad märkimisväärselt parandada kogu seedetrakti talitust,” selgitab biokeemik ja professor Barry Sears, kes juhib Massachussettsi osariigis Marbleheadi linnas asuvat põletiku-uuringute sihtasutust. Parima tulemuse nimel tuleks eelistada rasvaseid kalu nagu lõhe, sardiinid, tuunikala, makrell, forell ja heeringas.

Väldi jogurti abil PMS-i
Yale’i teadurite sõnul on kuni 80% naistest on hädas premenstruaalse sündroomi ja sellega kaasnevate ebameeldivate sümptomitega. Põhjuseks on nende naiste närvisüsteemide tundlikkus östrogeeni- ja progesteroonitaseme kõikumise suhtes, mis esineb paratamatult igal kuul.
New Yorgi Columbia ülikooli teadlaste sõnul võib aga iga päev kahe topsitäie jogurti söömine vähendada nende sümptomite esinemise sagedust kuni 48%.”Jogurtis on rikkalikult kaltsiumi, mineraali, mis rahustab närvisüsteemi ja takistab valulike sümptomite esinemist ka siis, kui hormoonid on tasakaalust väljas,” selgitab Yale’i ülikooli professor ja günekoloog Mary Jane Minkin.

Taltsuta kroonilist valu kurkuma abil
Uuringud on näidanud, et populaarne Ida-India vürts kurkuma on tegelikult valu leevendamises kolm korda tõhusam kui aspiriin, ibuprofeen või naprokseen. Lisaks võib see Cornelli ülikooli teadurite sõnul aidata vaigistada kroonilist valu kuni pooltel neist inimestest, keda vaevavad artriit ja ka fibromüalgia. Põhjuseks on see, et kurkuma toimeaine kurkumiin takistab kehal tootmast ensüümi tsükloksügenaas-2, mis vastutab valu põhjustavate eri hormoonide loomise eest, nagu selgitab toitumisteadlane dr Julian Whitaker, kes on kirjutanud raamatu “Reversing Diabetes”. Uuringu põhjal on soovituslikuks igapäevaseks annuseks puistata veerand teelusikatäit seda vürtsi mis tahes riisi-, kana-, liha- või juurviljaroale.

Tõrju kaeraga endometriaalset valu
Endometrioosist tingitud valu leevendamise võtmeks võib osutuda iga päev kausitäie kaerahelbepudru söömine. Endometrioos tekib siis, kui emakast eralduvad väikesed limaskesta osad ja hakkavad kasvama väljaspool emakat. Ekspertide sõnul võivad need rändavad rakud muuta menstruatsiooni tõeliseks piinaks ja põhjustada nii tugeva põletiku, et päevade ajal tekivad tõsised krambid ning suur peavalu, mis võib kesta terve kuu läbi.
Õnneks võib kaerarikka dieedi kasuks otsustamine aidata esimese kuue kuu jooksul vähendada endometrioosist tingitud valu kuni 60% naistest. Kaerahelbed nimelt ei sisalda gluteeni – tülikat proteiini, mis põhjustab paljudes naistes põletikku ja muudab endometrioosi raskesti talutavaks, nagu selgitab doktor Peter Green, kes töötab Columbia ülikooli arstiteaduskonnas.

Leevenda jalavalu soolaga
Ekspertide sõnul esinevad igal aastal vähemalt kuuel miljonil ameeriklasel valusad sissekasvanud varbaküüned. Sissekasvanud küünte korrapärane leotamine soojas soolase veega täidetud kausis võib aga neid valulikke infektsioone ravida juba nelja päevaga, nagu väidavad California osariigi Stanfordi ülikooli teadlased.
Vette lisatud sool tõrjub põletikku ja on lisaks antibakteriaalse toimega, hävitades nõnda ruttu pisikud, mis põhjustavad paistetust ja valu. Lihtsalt lisa neli teelusikatäit soola iga liitri vee kohta, soojenda vesi kõrgeima talutava kuumuseni ja hoia haiget jalga vees umbes 20 minutit kaks korda päevas, kuni põletik taandub.

Väldi ananassi abil seedetrakti häireid
Kas sind vaevavad kõhugaasid? Umbes 200 grammi värsket ananassi päevas võib California osariigi Stanfordi ülikooli teadlaste sõnul vähendada valulikku puhitust 72 tunniga. Ananassis leidub nimelt proteolüütilisi ensüüme, mis kergendavad seedimist ning aitavad Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi teadurite sõnul kiirendada valu põhjustavate proteiinide lagundamist maos ja peensooles.

Vähenda lihasvalu piparmündiga
Kas sul esineb lihaspingeid ja -valu? Kangekaelsed sõlmed lihastes võivad seal püsida tervelt mitu kuud, kui neid korralikult ei ravita, nagu ütleb loodusraviarst Mark Stengler, kes on raamatu “The Natural Physician’s Healing Therapies” autor. Ta soovitab kolm korda nädalas käia soojas vannis, mis on lõhnastatud kümne tilga piparmündiõliga. Soe vesi leevendab lihaseid ja piparmündiõli rahustab ka närve. See kooslus suudab Stengleri sõnul vähendada lihaskrampe 25% tõhusamalt kui apteegist ostetavad valuvaigistid ja vähendada tulevaste ägenemiste sagedust poole võrra.

Tervenda oma selga viinamarjade abil
Kas sind tüütab seljavalu? Kiire paranemise võti võib peituda viinamarjades. Hiljutised uuringud Ohio ülikoolis annavad mõista, et iga päev paarisaja grammi viinamarjade söömine võib pingul veresooni lõdvendada ja nõnda märkimisväärselt parandada kahjustatud seljakudede verevarustust, sageli isegi vaid kolme tunni jooksul pärast esimese kausitäie söömist. See on mõistagi hea uudis, sest selgroolülid ja lülivahekettad sõltuvad tervistavate toitainete ja hapniku saamiseks täielikult külgnevatest veresoontest, seega on Stengleri sõnul verevarustuse parandamine ülitähtis kahjustatud seljakudede ravimiseks.

Kaota vigastustest tingitud valu vee abil
New Yorgi Manhattani ülikooli ekspertide sõnul on võimalik panna alus kiirele taastumisprotsessile, kui juua igapäevaselt vaid kaheksa klaasitäit vett, olgu siis tegemist valuga jalgades, põlvedes või õlgades. Kuidas nii? Eksperdid kinnitavad, et vesi lahjendab ja aitab välja uhtuda histamiini – valu põhjustavat ühendit, mis valmib vigastatud kudedes.
“Pealegi on vesi üheks tähtsaks osaks luid katvate kõhrede, liigesevedeliku ja selgroo kõhreliste ketaste koostises,” lisab professor Susan M. Kleiner, kes on raamatu “The Good Mood Diet” autor. “Ja kui nende kudede veevarustus on hea, liiguvad need sujuvalt ega põhjusta valu.” Üks märkus: mõõda enne vee rüüpamist oma joogiklaas üle, et teha kindlaks, kui suur see tegelikult on. Tänapäeval on paljude mahlaklaaside mahutavus isegi üle 350 ml, mis tähendab, et viiest klaasitäiest peaks päevase normi jaoks piisama.

Ravi siinuseprobleeme mädarõikaga
Uusimad uuringud on näidanud, et sinusiit on Ameerika suurim krooniline terviseprobleem. See haigus ei põhjusta vaid ninakinnisust ja valu näopiirkonnas, vaid muudab ka kuus korda tõenäolisemaks üle kogu keha valu esinemise. Päästma tuleb mädarõigas! Saksa teadlaste kinnitusel kiirendab see pisaraid esile kutsuv maitseaine verevoolu ninakõrvalurgetesse, aidates nõnda avada ummistunud nina ja ravida põletikku kiiremini kui ninapihustid. Uuringu järgi on soovituslikuks annuseks võtta rõigast kaks korda päevas üks teelusikatäis (kas paljalt või kattena võileival või lihal), kuni sümptomid on kadunud.

Tohterda põiepõletikku mustsõstarde abil
New Jersey Rutgersi ülikooli teadlaste sõnul võib iga päev ühe tassitäie värskete või külmutatud mustsõstarde söömine või mustsõstramahla joomine vähendada kuseteede infektsiooni ohtu 60% võrra. Mustsõstardes peituvad nimelt tanniinid, taimsed ühendid, mis piiravad sisse põies probleeme tekitavad bakterid, nii et viimased ei saa kusagilt kinni hakata ega põletikku tekitada, nagu selgitab Rutgersi ülikooli teadlane professor Amy Howell.

Ravi suuhaavandeid meega
Araabia Ühendemiraatides asuva Dubai erialase meditsiinikeskuse teadlaste sõnul paranevad valulikud haavandid ja külmavillid retseptiravimiga võrreldes 43% kiiremini, kui neile neli korda päevas peale määrida pastoriseerimata mett kuni nahaprobleemide kadumiseni. Puhta mee naturaalsed ensüümid tõrjuvad uuringu autorite sõnul põletiku, hävitavad vaenulikud viirused ja kiirendavad kahjustatud kudede taastumist.

Võitle rinnavalu vastu linaseemnetega
Üks hiljutine uuring leidis, et kolme supilusikatäie linaseemnejahu lisamine igapäevasesse toidukavasse vähendas 12 nädala jooksul rindade tundlikkust ühel naisel kolmest. Teadlased viitavad selle põhjusena linaseemnete fütoöstrogeenidele, taimsetele ühenditele, mis takistavad rinnavalu tekitavaid äkilisi östrogeenitaseme kõikumisi.
Veel häid uudiseid: selle tervisliku seemne lisamiseks oma toidukavasse ei pea oleme pagarmeister. Lihtsalt puista linaseemnejahu kaerahelbepudrule, jogurtisse, õunakastmesse või lisa see mahedikesse ja juurviljadippi.

Ravi migreeni kohvi abil
Kas oled vastuvõtlik migreenidele? Püüa oma valuvaigistite toime parandamiseks need alla loputada kohviga. National Headache Foundationi teadurite sõnul parandab lisaks valuvaigistite võtmisele suure kohvitassi joomine ravimi toimet vähemalt 40% võrra, sõltumata sellist, millist apteegiravimit sa eelistad. Ekspertide sõnul stimuleerib kofeiin mao limaskesta, et see omandaks valuvaigisteid kiiremini ja tõhusamalt.

Taltsuta jalakrampe tomatimahlaga
Vähemalt üks inimene viiest on sageli hädas jalakrampidega. Kes on süüdlane? Kaaliumipuudus, mis esineb siis, kui see mineraal väljutatakse kehast dioreetikute, kõrge kofeiinisisaldusega jookide või sportimise ajal tugeva higistamise tõttu. Kui aga rüübata iga päev tassitäis kaaliumirikast tomatimahla, kiirendad esiteks oma keha taastumist, aga vähendad lisaks ka valulike krampide esinemise ohtu juba kümne päevaga, nagu väidavad UCLA ülikooli teadlased.

Toimetas Joonas Orav
Allikas: Alkeemia

Saturday, July 27, 2013

Mikrolaineahi hävitab kasulikud toitained, jättes alles tühjad kalorid‏.

Mikrolained laastavad toidu väärtuse, hävitades kõik vitamiinid ja fütotoitained, mis ennetavad haigusi ning hoiavad tervist. On leitud, et mikrolained hävitavad näiteks brokolis 98% vähivastastest toitainetest.
Selleks, et seda mõista, on oluline aru saada vitamiinide ning fütotoitainete olemusest. Need on õrnad molekulid, mis hävivad kergesti näiteks kuumusega – seetõttu on toored taimetoidud palju suurema toitainetesisaldusega kui kuumutatud toidud. Karotenoidid, antioksüdandid, vähivastase toimega diindolüülmetaan, mida sisaldab näiteks brokoli, ning antotsüaniidid on kõik ühendid, mida mikrolained väga kergesti kahjustavad.

Mikrolaineahi hävitab toidu rakutasemel

Mikrolaineahjus küpsetamine on kõige halvem meetod toitu valmistada, sest see kiirendab veemolekulide liikumist mis tahes toidu sees, mida valmistad, põhjustades sel moel kuumuse teket seestpoolt välja suunal. Sel moel lõhustatakse rakutasandil toidu molekulaarne koostis, sealhulgas ka vitamiinid ja fütotoitained. Mikrolaineahjust tulnud toit ei ole mitte ainult "surnud" toit, vaid see on sõna otseses mõttes molekulaarsel tasandil laiali lammutatud ja alles on vaid tühjad kalorid, kiudained ning mineraalid. Vitamiinid ja fütotoitained on põhimõtteliselt täielikult hävinud.

Igaüks, kes julgeb väita, et mikrolaineahjus valmistatud toit on tervislik, on lihtsalt täielik võhik toitumises. Kui mõne köögivilja puhul suurendab selle töötlemine mõningate toitainete omastatavust (aurutamine, kerge õlis kuumutamine), siis mikrolaineahi ainult kahjustab toitu.

Ära lase ennast toidu välimusest petta

Mikrolaineahjus toidu valmistamise kõige petlikum külg on see, et pealtnäha ei ole toidus tekkinud mingeid muutusi, kuid rakutasemel on toimunud justkui tuumasõda. Kui sul oleks võimalus näha mikrolaineahjust tulnud toitu läbi võimsa mikroskoobi, siis sa ei sööks seda enam kunagi, sest mõistaksid, millise toitainelise tühermaaga on tegu.

Kõige tervislikum on suurt osa taimseid toite süüa toorelt. Mõne toidu puhul on kasulik seda veidi aurutada, kergelt õlis kuumutada või grillida. Grillimise puhul aga tuleks vältida kõrbema laskmist, sest kõrbenud osad sisaldavad kantserogeenseid mürke.

Mikrolaineahju pikaajaline kasutamine soodustab kroonilisest toitainete puudusest tulenevate haiguste teket – diabeeti, luustikuhaigusi, vähki, ajufunktsiooni langust, südame-veresoonkonna haigusi ning muid terviseprobleeme.

Kiirgusallikas

Lisaks toidu väärtuse hävitamisele on mikrolaineahi ka väga suur kiirguse allikas. Mikrolaineahju elektromagnetväli on seadmest 3 cm kaugusel 1000–200 mikroteslat (μT). Tervisekaitse seisukohalt on lubatud norm vaid 0,1 μT. Nende seadmete puhul algab tervishoiu seisukohalt ohutu piirkond alles ühe meetri kauguselt.

Võimsad mikrolaineahjud, mis genereerivad töötamisel väga tugevat elektromagnetvälja, peaks hoidma inimestest vähemalt kaks meetrit eemal. Mikrolaineahi on arvatavalt võimsaim kodumasin ja võimsaim kiirgusallikas. Et aja jooksul ahjuukse tihend vananeb ja sellesse tekivad praod, siis suureneb kiirgusoht juba pärast mikrouuni paariaastast tööperioodi.

Allikad: www.telegram.ee

Friday, July 26, 2013

25 viisi, kuidas soola hoopis majapidamistöödes kasutada‏

Sool on maitseaine number üks, kuid tal on ka väga palju teisi kasutusvõimalusi.

Köögis:
1. Lisa soola keeduveele, et vee temperatuuri tõsta.
2. Pošeeritud munade valmistamisel lisa soola keeduvette, see aitab munavalgetel kiiremini settida.
3. Munade värskuse kontrollimiseks sega kaks teelusikatäit soola klaasi vee sisse ja pane muna vette — värske muna vajub põhja, vana muna jääb pinnale.
4. Kasta õunad ja pirnid korraks soolavette, et nad kauem värskena püsiks.
5. Eemalda soolaga kätelt sibula- ja küüslaugulõhna.

6. Munavalge läheb kiiremini vahule, kui lisad terakese soola.
7. Mässi juust soolvees leotatud riidesse, kui tahad juustu kauem värskena säilitada.
Puhastamine:
8. Kui kook või ahjuroog üle ääre ajab, viska ahju põhja voolanud tainale või vedelikule peotäis soola peale. Nii väldid kärsahaisu ja sool muudab vedeliku hiljem hõlpsasti eemaldatavaks.
9. Efektiivse puhastuspasta saad soola, sooda ja vedelseebi segust — sellega saad puhastada ka raskemaid plekke köögis ja vannitoas.
10. Kalla kuum soolavesi kraanikausist alla, et torusid puhastada ja haisu ennetada.
11. Puidust laudadelt saad eemaldada veeklaaside tekitatud ringe, kui hõõrud neid õrnalt õli ja soola seguga.
12. Sega soola nõudepesuvahendisse ja eemalda seguga ka kõige jonnakamad kohvi- ja teeplekid, mis kruusidele jäänud.
13. Sega soola mineraalveega ja pese selle seguga oma külmkapp puhtaks.
14. Kohvikannu saad puhtaks, kui paned sisse jääkuubikud ja lusikatäie soola, segad korralikult ja loputad.
Pesu:
15. Kui punane vein kukub valgele laudlinale või pluusile, viska kohe plekile peotäis soola ja seejärel vii riie pooleks tunniks külma vette likku. Seejärel pese ja loputa nagu tavaliselt.
16. Kui soovid pesu talvel õues kuivatada, lisa viimasele loputusveele soola, et vältida riiete külmumist.
17. Pese vaipu ja kardinaid soolvees, et värvid kaua värskena püsiks.
Majapidamises:
18. Puista soola akende vahele, uksepiitadele ja mujale, kust sipelgad armastavad sisse hiilida. Sipelgatele ei meeldi sool ja nad ei tule.
19. Kui rasv läheb põlema, summuta leegid soolaga.
20. Lisa lõikelillede veele soola, et lilled kauem värsked püsiks.
21. Kasuta soola kunstlillede sättimiseks — pane lilled vaasi soola sisse, lisa natuke külma vett ja säti lilled sobivasse asendisse. Niiske sool kõvastub ja lilled jäävad püsima.
22. Grillides taltsuta leeke, mis tekivad rasva tilkumisest sütele, raputades soola peale. Sool ei jahuta sütt nagu vesi seda teeb.
23. Leevenda mesilase nõelamise valu, tupsutades haiget saanud kohta soolaga.
24. Leevenda sääsepunnide sügelust oliiviõlist ja soolast tehtud seguga.
25. Tee hambapasta — sega kaks osa söögisoodat ühe osa soolaga ja kasuta segu hammaste harjamisel.
Allikas: Care2

Wednesday, July 24, 2013

Seitse toitainet, mida vajavad kõik mehed!‏

Juuste väljalangemise vähendamine, fertiilsuse suurendamine või eesnäärmevähi riski vähendamine. Siin on seitse toitainet, mida kõik mehed vajavad, et püsiksid terved ja atraktiivsed.

Seleen
Seleen on tugev antioksüdant, mis aitab takistada ja vähendada meeste juuste väljalangemist. Uuringud on ka näidanud, et seleen suurendab sperma kvaliteeti ning seemnerakkude liikuvust, mis parandab fertiilsust. Lisaks vähendab see mineraal kolesterooli taset, ennetab trombide teket ning parandab meeleolu.
Seleeni leidub rikkalikult kalas ja merandides.

B-vitamiin
B-vitamiin on tähtis üldiseks heaks enesetundeks ning aitab vähendada depressiooni, toetab tervet närvisüsteemi ning parandab energiataset. B9 vitamiin aitab ka sperma kvaliteeti parandada.
B-vitamiini leidub rohelistes köögiviljades, kaunviljades ning teraviljades.
Tsink
Tsink on mehe seksuaalse tervise osas väga oluline. Mineraal aitab säilitada kehas tervislikku testosterooni taset ning suurendab seksuaalset suutlikust.
Üks parimaid tsingi allikaid on merekarbid, kuid seda leidub ka kõrvitsaseemnetes, lihas ning teistes mereandides.
Omega-3-rasvhapped
Omega-3 rasvhapped on üks mitmekülgsemaid toitaineid, mis aitab lahendada palju tavalisi terviseprobleeme. Näiteks langetab see „halva“ kolesterooli taset ning vähendab südamehaiguste riski, eesnäärmevähki ja depresiooni.
Omega-3 rasvhapete parimaks allikaks on rasvane kala nagu lõhe, makrell ja sardiinid.
D-vitamiin
Lisaks sellele, et D-vitamiini on kasulik luustikule, aitab see ennetada ka psühhilisi probleeme ning südamehaiguseid. Harvardis tehtud uuringu järgi võib D-vitamiini kõrge sisaldus vähendada mehe riski surra eesnäärmevähki.
D-vitamiini leidub rasvases kalas ja munakollases.
Lükopeen
Lükopeen, mis on üks karatenoide ning mis annab näiteks tomatile tema punase värvuse, aitab vähendada vähi riski, vähendab kolesterooli taset ning vähendab südame-versoonkonna haiguste riski, mis on üks tavalisemaid meeste surma põhjuseid.
Teadlased on jõudnud tulemusteni, et mehed, kes söövad sageli ja suures koguses lükopeeni sisaldavat toitu, vähendavad tunduvalt oma riski haigestuda eesnäärmevähki ning lükopeen suudab vähendada eesnäärmevähi rakkude kasvu.
Magneesium
Terved jalad, hea energiatase ning lihaste liikuvus on kõik tänu magneesiumile. Magneesium aitab vähendada ka jämesoolevähi riski.
Magneesiumit leidub pähklites, seemnetes ja lehtköögiviljades.
Allikas: realbuzz.com

Sunday, July 21, 2013

Mõtle end terveks: 15 iseloomujoont, mis põhjustavad haigusi‏

Läbi aegade on teatud inimesi, kes on elanud väga vanaks ja räägitud lugusid imelistest tervenemistest. Miks osa inimesi ei jää peaaegu kunagi haigeks ja kuidas ennast mõtte jõul terveks ravida – märksõnaks on holistiline meditsiin, inimkonna kolme aastatuhande jooksul kogunenud kogemused.

Hiina ravitseja, kes elas 256-aastaseks
Ametlikel andmetel sündis ravitseja Li Ching-Yuen Hiinas 1677. aastal (ta ise väitis, et on sündinud 1736). Ta tegeles terve oma imeliselt pika elu jooksul taimedega ravimise ja võitluskunstidega. Aastal 1930 ilmus ajalehes New York Times artikkel, mis põhines Hiina valitsuse ametlikel dokumentidel. 1827. aastaga dateeritud dokumendid sisaldasid ametlikku õnnesoovi Li Ching-Yueni 150. sünnipäeva puhul ja 1877. aastast pärit dokumentides oli kirjas riigipoolne õnnitlus mehe 200. sünnipäevaks.
Li Ching-Yuen võttis oma pikaealisuse saladuse kokku ühte lausesse: „Hoia süda külmana, istu nagu kilpkonn, liigu väledalt nagu tuvi ja maga nagu koer.“

Selle looga seoses on teada veel mõned huvitavad ajaloolised faktid. Kui Hiina armee kindral Yang Sen kutsus Li endale külla ja tegi talle ettepaneku õpetada Hiina sõduritele võitluskunste, imestas ta eaka, oma sõnul 250-aastase külalise noorusliku väljanägemise üle.
Kui Li Ching-Yuen 6. mail 1933 suri, olla ta oma sõpradele öelnud: „Kõik mu tegemised siin maailmas on tehtud, ma lähen nüüd koju.“ Pärast Li surma uuris kindral Yang Sen ravitseja tausta ja mehe väiteid oma vanuse kohta ning kirjutas ettekande, mis hiljem avaldati.

On võimalik leida veel palju huvitavaid lugusid lääne ülieakatest imelastest ja idamaade joogidest, kes on elanud üle 100-aastaseks. Peale selle, et nad elasid väga kaua, oli neil ka märkimisväärselt hea tervis – nad olid nooruslikud, tegusad ja elurõõmsad. Mida neilt saab õppida?

Holistiline meditsiin annab vastuseid
Tänapäeval on enamik meditsiiniteooriaid ühel meelel selles, et 70% kõikide haiguste põhjustest tuleneb negatiivsetest mõtetest või emotsionaalsest stressist. Sel põhjusel tekkinud haigusi nimetatakse psühhosomaatilisteks ja need on tavameditsiini suurimad valulapsed.
Vaid mõnepäevane tugev stress võib põhjustada maohaavad ja ainult paari aastaga võib stressist välja areneda suhkru- või südamehaigus, rääkimata kehvast üldisest tervisest, vähenenud tegutsemisvõimest ja pidevast õnnetuolemisest. Arstid ja teadlased on üksmeelselt nõus sellega, et meie mõtted mõjutavad otseselt elundite tööd ja keha üldseisukorda.
Iidne meditsiin klassifitseerub holistilise meditsiini alla, kuna see hoolitseb peale keha ka vaimu eest, võttes arvesse ka inimese elustiili. See meetod võimaldab eemaldada haiguse põhjuse, mitte ei ravi vaid sümptomeid, peatades haiguse uuesti avaldumise. Kuna moodne meditsiin tegeleb vaid haiguse tagajärgede – kehaliste tervisehäiretega –, tuleb haigus tihti tagasi, sest selle põhjust pole tegelikult välja ravitud.

Meie mõtted suudavad meid tervendada
Siinkohal tulebki mängu tervise üks suuremaid saladusi – meie mõtted suudavad meid tervendada. On hulgaliselt registreeritud lugusid, kus inimene on olnud pöördumatult haige ja paranenud mõttejõul hoolimata sellest, et arstid ei andnud talle enam mingit lootust.
Üks selliseid muljetavaldavaid lugusid räägib Morris Goodmanist, kes sattus 1981 aastal lennuõnnetusse ja oli suremas ravimatu selgroovigastuse ja diafragma rebendi tõttu. (Morris E. Goodman kirjutas oma kogemustest raamatu „The Miracle Man: An Inspiring Story of Motivation and Courage“- toim.).
Goodman oli hingamisaparaadi küljes ja suutis ainult silmi pilgutada. Aga ta oli teadlik mõtete tervendavast jõust ja suutis mõne päevaga parandada oma diafragma ja hakata ilma aparaadita hingama. Ta suutis mõttejõu abil tervendada oma seljakeeliku (lülidevaheliste ketaste säsituum – toim.) ja hakkas liigutama käsi ja jalgu. Arstid ei saanud aru, kuidas see võimalik oli, sest seda „ei saanud juhtuda“.
Mõne kuu pärast hakkas Morris Goodman jälle käima ja paranes täielikult. See on vaid üks paljudest sarnastest juhtumitest, mis meie ümber toimuvad. Mõtted võivad meie keha haigeks teha, aga ka terveks ravida.
 
15 iseloomujoont, mis põhjustavad raskeid haigusi
Iidne ajurveeda terviseteadus mitte ainult ei tõestanud psühhosomaatiliste haiguste olemasolu, vaid esitas nimekirja konkreetsetest haigustest, mille põhjuseks on teatud iseloomujooned. Ja millest muust siis meie mõtted tulenevad, kui mitte iseloomust…
Järgnevalt mõned loomujooned, mis võivad seletada sinu või su lähedaste haiguste põhjusi.
1. Armukadedus põhjustab onkoloogilisi haigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
2. Kättemaksuhimulisus põhjustab unetust ja kõrihaigusi.
3. Võimetus olukordi lahendada põhjustab kopsuhaigusi.
4. Moraalipõhimõtete puudumine põhjustab kroonilisi haigusi, nakkushaigusi ja nahahaigusi.
5. Liigne kategoorilisus või põikpäiselt oma uskumustest kinnipidamine põhjustab suhkruhaigust, migreeni ja põletikke.
6. Valetamine põhjustab alkoholismi, seenhaigusi ja nõrgestab immuunsüsteemi.
7. Agressiivsus põhjustab maohaavu, kõrvetisi ja soolatüükaid.
8. Kinnisus põhjustab skisofreeniat ja neeruhaigusi.
9. Õelus põhjustab epilepsiat, astmat ja aneemiat.
10. Konfliktsus põhjustab kilpnäärme laienemist.
11. Loidus põhjustab suhkruhaigust.
12. Vastuolulisus või tujukus põhjustab viljatust.
13. Julmus ja kalduvus teisi solvata põhjustab suhkruhaigust ja südamehaigusi.
14. Ärevus, muretsemine põhjustab seedimisprobleeme, südame- ja nahahaigusi.
15. Ahnus põhjustab onkoloogilisi haigusi, rasvumist ja südamehaigusi.
Huvitav fakt on see, et kui sa suudad oma iseloomu parandada, siis kaovad jäljetult ka vastavad haigused. Seda on tähtis teada just suhkruhaiguse ja vähi puhul, mida moodne meditsiin ei suuda ravida.

Kolm viisi, kuidas elada tervena ja tunda end hästi
Selleks tuleb enda kallal tööd teha, aga pikas perspektiivis tasub see end kuhjaga ära. Alljärgnevalt on esitatud kolm viisi, mida on kasutatud kolme aastatuhande vältel.
1. Alusta oma mõtete jälgimist. Võta igal õhtul viis minutit aega, kirjutades üles tunded, mida sa päeval tundsid. Tuleta meelde läbielatud olukorrad ja emotsioonid, mida sa tundsid. Milliseid negatiivseid iseloomujooni need peidavad? Mida sa kavatsed teha homme, et parandada neid loomujooni. Väga tähtis on see kõik kirja panna.
2. Mõtle asjade peale, mis teevad sind õnnelikuks ja sünnib positiivse mõtlemise ime. Kui keskendud asjadele, mis sulle meeldivad, liigud justkui teistsuguste võngete sagedusalasse ja su keha hakkab ennast ise tervendama. Enamgi veel – su ellu tuleb veelgi rohkem positiivseid asju, sest kõik, millest sa mõtled, muutub reaalsuseks – ka probleemid, mis sind vaevavad. Keskendu asjadele, mida sa naudid, ja näed, kuidas kõik hakkab muutuma.
3. Tegele mediteerimisega. Meditatsiooni ajal keha ja vaim puhkavad ja tervendavad end. Mediteerimisest saad lugeda rohkem artiklist “How To Own A New Ferrari And Be As Smart As Einstein, Just By Calmly Sitting On Your Couch“ (Kuidas saada uus Ferrari ja olla sama tark nagu Einstein lihtsalt mõnusalt diivanil lebades).

Haigus on meie keha signaal ebaõigest (või pigem kasutust) elustiilist. Kõigepealt annab see aimu muretsemisest, hirmust ja negatiivsetest mõtetest. Keha saadab sulle tugevaid signaale, et sa hakkasid mõtlema selle peale, mida sa valesti teed, muutes need kehalisteks sümptomiteks. Jäta oma ellu ainult kasulikud ja tähenduslikud asjad – see, mis on kasulik sulle, on kasulik ka teistele.


Allikad: Blogi „Humans Are Free“, blogi „Virsmai“

Saturday, July 20, 2013

Mis antibiootikume võttes sinuga tegelikult toimub‏

Antibiootikumid on ühed enim väljakirjutatud ravimid terves maailmas. Rutiinne antibiootikumikuuride tegemine ning nende ravimite sisaldus toidus on aga toonud kaasa tõsised ja ohtlikud kõrvalnähud, mis mõjutavad kõigi tervist ja heaolu. On olukordi, kus need ravimid on oma koha peal, päästes elusid. Kuid nende kasutamine laia spektri haiguste ravis ja isegi ennetava meetodina nii inimestel kui ka loomadel võib olla väga raskete tagajärgedega.

Inimestel on tänapäeval kombeks nõuda väikseimagi külmetuse ja põletiku korral kohest ja mugavat ravi mis tahes hinna eest. Kuid tavalise infektsiooni raviks ei sobi antibiootikumid.
Meie seedesüsteemi limaskest on kogu ulatuses kaetud bakterite kihiga, mis toimib loomuliku barjäärina sissetungijate, seedimata toiduosakeste, toksiinide ja parasiitide vastu. Need kasulikud bakterid toimivad ka invasiivsete halbade mikroorganismide vastu, tootes antibiootikumidele sarnaseid ühendeid ning seente ja viiruste vastaseid aineid.
Terve soolestiku mikrofloora suudab hästi neutraliseerida toidust ja keskkonnast pärit toksilisi aineid, peatada allergilisi lööbeid tekitava histamiini tootmise kehas, eraldada raskemetalle ning ka osa vitamiinide tootmine oleneb tervest mikrofloorast. Aga see kõik on võimalik ainult sel juhul, kui soolestiku barjäär on rikkumata. Rikutud mikrofloora mitte ainult ei jäta meid kaitseta, vaid ka ilma vajalike toitaineteta.

Mida antibiootikumid kehas teevad
Tänapäeva reaalsus on kahjuks aga see, et suur hulk inimesi on antibiootikumidega oma soolestiku mikrofloora ära rikkunud. Dr Natasha Campbell-McBride on oma raamatus “Gut and Psychology Syndrome“ (soolestik ja psühholoogia sündroom) kirjeldanud laiapõhjalise uurimuse kokkuvõttena kõige raskemaid antibiootikumidest tulenevad mõjusid tervisele.
Antibiootikumid hävitavad kasulikke baktereid nii soolestikus kui ka organites ja kudedes, muudavad bakterid, viirused ja seenorganismid healoomulistest pahaloomulisteks, võimaldades neil tungida kudedesse ning põhjustada haigusi.
Ravimite üle- või valekasutuse tagajärjel tekivad ravimresistentsed bakterid, mille tõttu ravimitööstus peab välja töötama aina tugevamaid antibiootikume. Antibiootikumidel on otsene immuunsüsteemi kahjustav toime, mis viib meid haiguste ja ravimite kinnisesse ringi. Beebid saavad oma seedimise mikrofloora emalt imetamise käigus – võttes arvesse, et enamikul emadel on mikrofloora juba kahjustunud ning pudeliga toitmine on väga sage, siis pole ime, et igal järgmisel põlvkonnal esineb aina rohkem seedimisprobleeme.
Penitsilliin ja teised sarnased antibiootikumid võivad kergesti tekitada ärritunud soole sündroomi. Tetratsükliinid ja nende sarnased antibiootikumid kahjustavad eriti tugevalt soolestiku seina ning võivad tekitada keha autoimmuunse reaktsiooni soolestiku vastu. Aminoglükosiidid hävitavad meie kehas loomulikult leiduvad enterkokid ning E. coli, mis annab vaba tee E. coli bakteri halvaloomulise tüve levikuks.

Antibiootikumid toidus
Antibiootikumide ülekasutamise probleem on tekkinud suurelt osalt selle tõttu, et neid ei kasutata mitte ainult retseptiravimina, vaid tahtmatult ka igapäevase toidu sees. Kuna lihatööstuste loomadele ja lindudele antakse antibiootikume rutiinses korras, siis kõik nende lihast, piimast ning munadest tehtud tooted sisaldavad antibiootikumide, resistentsete bakterite ja bakteritoksiinide jääke.
Loomadele ja lindudele söödetakse neid ravimeid selleks, et ennetada liiga kitsastest pidamistingimustest ja vähesest hügieenist tulenevaid terviseprobleeme. Ameerikas kulub 70% ravimitööstuse poolt toodetud antibiootikumidest söögiks kasvatavatele loomadele. Ka kasvanduste kaladele ja koorikloomadele söödetakse neid ravimeid, samuti pritsitakse paljusid puuvilju, köögivilju, pähkleid ja seemneid antibiootikumidega haiguste kontrolli eesmärgil.
 
Antibakteriaalsed puhastusvahendid
Nii nagu sääsed ei põhjusta seisvat vett, vaid seisev vesi meelitab sääski, ei põhjusta ka bakterid iseenesest haigusi, vaid inimese viletsad elamistingimused soodustavad haigestumist. Halvaloomuliste bakterite jaoks sobiv sisekeskkond meelitab neid seal paljunema.
Arvatakse, et kõike peab puhastama bakteritest ja steriliseerima, kuid paljud uuringud on näidanud, et pidev antibakteriaalsete puhastusvahendite kasutamine hävitab kätelt ka kasulikud bakterid ja toodab “superbaktereid“, muutes tavalise külmetushaiguse raskestiravitavaks vormiks.

Antibiootikumide ülekasutamine maailmas
USA haiguste kontrolli ja ennetuse keskus (US Centers for Disease Control and Prevention) teatas hiljuti uue väga tugevalt ravimresistentse bakteri laialdasest levikust. Suurbritannia juhtiv meditsiiniteadlane Sally Davies on hoiatanud, et kui ravimresistentsete bakterite probleemi ei lahendata, siis võib kogu meditsiin langeda tagasi 19. sajandi alguse olukorda, kus lihtsamadki kirurgilised operatsioonid võivad osutuda eluohtlikuks.
2012. aasta märtsis avaldati uuring, mis tõi seose kanadel esineva E. coli bakteri ning antibiootikumidele resistentse kuseteede infektsiooni vahel. Kiirtoidukett KFC oli sunnitud arvama enda varustajate nimekirjast välja üle tuhande Hiina kanakasvataja seoses skandaaliga, et kanades leiti liiga kõrges kontsentratsioonis antibiootikume. Üks kurikuulsamaid ravimresistentseid baktereid, mis esineb farmisigadel, põhjustab USA-s igal aastal 360 000 hospitaliseerimist ja 19 000 surmajuhtu. Stanfordi ülikooli teadlased avaldasid 2012. aasta septembris uuringu, mis kinnitas, et antibiootikumidega kasvatatud loomade liha tarbivatel inimestel on 33% suurem tõenäosus saada antibiootikumidele resistentset infektsiooni.
Ka mahepuuvili võib olla saastunud antibiootikumidega – seda vähemalt Ameerikas. USA põllumajandusministeerium on ametlikult lubanud mahesertifitseeritud õunte ja pirnide kasvatamisel pritsida neid kahte tüüpi antibiootikumidega. Euroopa Liidus mahepuuvilja nendega pritsida ei ole lubatud.

Mida sina teha saad?
Ära looda iga külmetuse ravimisel antibiootikumidele. Eelista looduslikke antibiootikumide aseaineid, millel puuduvad kahjulikud kõrvaltoimed. Proovi näiteks taruvaiku, greibiseemne ekstrakti, puneõli, päevakübara tinktuuri või Manuka mett. Kui sa pead võtma antibiootikume, siis võta pärast seda kindlasti kuur probiootikume, et taastada soolestiku mikrofloora.
Osta ja tarbi ainult mahedalt või vähemasti ilma antibiootikumideta kasvatatud liha, mune ja piimatooteid (väiketalunikel on suurema tõenäosusega antibiootikumideta kasvatatud kari).
Kasuta keha ja kodu puhastamiseks mahedaid ja looduslikke vahendeid, väldi antibakteriaalseid ja toksilisi kemikaale.
Püüa elada ja toituda tervislikult ja vastutada ise oma tervise eest, et oleks vähem võimalust sattuda haiglasse, kus on suurem tõenäosus sattuda kontakti ravimresistentsete bakteritega

Thursday, July 18, 2013

Müstiline naiselikkus – tee õnneliku suhteni‏

Naise missioon on kehastada armastust ja jagada seda igal pool – perekonnas, tööl ning kogu oma päevas. Naisenergia on olemise energia, see on armastuse seisund ja kulgemine. Vaid selles seisundis saab naine olla tõeliselt õnnelik ja rahulolev ning luua harmooniat ja armastust oma suhtes.
Paarisuhe saab selles kiiresti muutuvas maailmas inimeste jaoks järjest olulisemaks. Naised ja mehed hakkavad üha enam tähelepanu pöörama oma tõelisele olemusele, sest suhted peegeldavad iga inimese sisemust ja panevad mõistma paremini ka ennast ja küsima, kas ma olen õnnelik elades selliselt. Mis on minu tõeline missioon siin maal?

Meie läänelik ühiskond on surunud naisi liigselt meesenergiasse – see tähendab rohkem tegutsema, kontrollima, vastutama, võistlema meestega võrdsete positsioonide ja õiguste eest. Mees ja naine ei saa aga olla võrdsed, sest nad on nii erinevad – mees ja naine on loodud teineteist tasakaalustama. Mehed ja naised on tegelikult väga sarnased. Erinevad on vaid mehelik ja naiselik energia, mis meis kõigis loomupäraselt olemas on, kuid loomulikult peaks naises rohkem olema naisenergiat ja mehes meesenergiat.

Meesenergia on kohaloleku energia – õiglane, tugev ja kaitsev, see on kui konstruktsioon, mis naiselikku voolavat energiat hoiab ja selle abil materialiseerib maailmas. Naisenergia on olemise energia, see on armastuse seisund ja kulgemine. Ja vaid selles seisundis saab naine olla tõeliselt õnnelik ja rahulolev ning luua harmooniat ja armastust oma suhtes. Mees tahab täituda naise armastusest ja õnneseisundist ning saab seeläbi kontakti ka oma mehelikkusega, tehes üha suuremaid ja tähtsamaid tegusid.

Naise aktiivsus on vaimne ning mehel füüsiline. Üks hea suhe saabki toimida vaid vaimse ja füüsilise energia koostöös. Vanasti elati koos vaid kokkuleppe alusel, et üheskoos karmis maailmas allu jääda. Täna enam nii ei saa, sest inimesed ja maailm meie ümber on väga kiiresti arenenud ja vaimne aspekt on ka suhtesse juurde tulnud. Kõigil inimestel on potentsiaal olla õnnelik ja see teadmine paneb meid otsima. Tihtipeale otsitakse, kus see inimene on, kes mind õnnelikuks teeb. See, mida me väljastpoolt otsime, on tegelikult nais- ja meesenergia tasakaal. Kuid kui selle enda seest leiame, siis oleme ükskõik kellega õnnelikud.

Aastakümneid tagasi pidid mehed sõtta minema ja naised jäid koju õppides kõige eest vastutama ja kõigega ise hakkama saama. Nüüdseks on väga palju muutunud, mehed on kodus ja naised ei pea enam ise kõike tegema. Me peame meestele oma naiselikkust kehastades meelde tuletame, kes nad tegelikult on, selle asemel, et neid kritiseerida või maha teha. Meeste tõeline olemus on võime olla täielikult kohal, seda kvaliteeti on eriti selgelt meeskangelastega filmides välja toodud. Mehelik mees teab, kes ta on, sest ta kuulab oma sisemist tõde. Mehelikkuse tõeline olemus on võime näha midagi, võtta siis siht ja luua. Loomiseks vajavad nad naiselikku energiat enda kõrvale.

Miskipärast on aga naistesse sisse jäänud hirm taas üksi jääda ja sellest lähtuvalt vajadus kõike kontrollida. Sellega aga suruvad naised mehi alla, võtavad nende eest vastutust ja teevad otsuseid ning pärast on kurvad, sest ei oska oma mehes enam meest näha. Pidevalt kontrolli omades ja kõike juhtida püüdes ei lase naised endal olla haavatavad ja kui pole haavatavust, siis ei ole saa ka tunda, sest vaim ja keha on pinges ja ei võta vastu seda, mis mehel ja maailmal pakkuda on. Selline kontroll aga võtab suhtest igasuguse läheduse ja lõhub paljude perekondade õhkkonda ja tihti ka perekonna tervikuna. Nüüd on aeg naistel taanduda võistlemast ning võtta tagasi oskus tuua maailma armastust, harmooniat ja pehmust, andes meestele tagasi nende positsioon perekonnas ja ühiskonnas.

Naistel tuleks loobuda pidevast tegutsemisest, kontrollist, õppida rohkem lõdvestuma ja elu nautima. Kui naised õpivad usaldama mehi, saavad mehed tagasi oma väe ja muutuvad mehelikumaks. Suhe on nagu tants, elu tants. Tants tuleb välja siis, kui mees juhib ja naine alistub. Kui mõlemad üritavad juhi rolli haarata, siis muutub see vastastikuseks võimuvõitluseks ja suhe läheb ruttu rappa.

Vanasti hoidsid naised hõimudes ja külades kokku, tänapäeva ühiskonnas on aga kahjuks tunda ülemäärast rivaalitsemist – võrreldakse end ajakirjade esikaantega ja teiste naistega enda ümber. Kadunud on teiste naiste kui õdede austamine ja imetlemine, nende austamine ja neilt õppimine. Kuid just sellistes kvaliteetsetes naiste seltskondades on võimalik tõsta naisenergiat kõige tõhusamalt. Naised, kes on endal seda kogeda lubanud, teavad, milline väärtus see on.

"Naiselikkus on armastuse olemusse juurdunud – see on sensuaalsus kehas, puudutuses (nii füüsilises kui vaimses), avatus ning mehe ja elu täielik aktsepteerimine. Kui naine on oma põhiolemuses, siis ta loob ilu kõikjale, kus ta käib. See on midagi, mis on füüsilise ilu taga ja mille kirjeldamiseks ei ole sõnu. Naiselikkus on justkui aroom mehele, mis on nii võrgutav ja vastupandamatu. Naiselikkuse kogemiseks ja kehastamiseks, peab naine tulema oma sensuaalsesse kehasse. Naine ei saa olla õrn ja sensuaalne, kui tal puudub kontakt oma kehaga ja ta ainult mõtleb, mõtleb, mõtleb. Hingamine on esimene, mis naist kehaga ühendab." Nii räägib naiselikkuse õpetaja ja lauljanna Peruquois, kelle kaunist ja sügavat häält peagi ka Eestis kuulda saab.

Naise missioon on kehastada armastust ja jagada seda armastust, igal pool – perekonnas, tööl ning kogu oma päevas. Ka Dalai Laama on öelnud, et just lääne naistes on piisavalt teadlikkust ja tugevust, et oma ellu teadlikult neid pehmeid naiselikke kvaliteete tuua. Kallid Naised, meie saame oma õrnuse ja naiselikkusega oma suhteid ja kogu maailma harmoonilisemaks ja armastusväärsemaks muuta.

Autorid Merliis Sulg ja Triin Hio on holistilised terapeudid ja naiselikkuse teema koolitajad.
Allikas: www.holistika.ee


Monday, July 15, 2013

Ajakiri Readers Digest vahendab end üles töötanud miljardäride nippe, kuidas jõukaks saada.‏

1. Sea kõrged sihid.
Raamatu "Miljonäri mõtlemise saladused" autor T. Harv Ekeri sõnul on olulisim tahmine rikkaks saada. "Suurim takistus jõukusele on hirm. Inimesed kardavad suurelt mõelda. Samas, kui sa mõtled väikeselt, saavutad ka väikeseid asju."
 
2. Õpi ja hari end.
Rahategemiseks pead valdama finantskirjaoskust. Loe raamatuid ja ajakirju rahajuhtimisest ning investeerimisest. Kasuta võimalust asjatundjail endale asju paluda seligtada ja hakka õpitut rakendama. Õpitu tähendab muuhulgas näiteks allapoole võimeid elamist (ehk säästa), implussostudest loobumist, alati kauplemist (auto- mööbliostul või arvete üle), elada olemasolevas kodus kuigi võiksid juba ammu midagi kallimat omale lubada. Investeeri 20% oma aastasest teenistusest.
3. Kirg maksab.
Raamatu "Miljonäri mõtlemine" autor Thomas J. Stanley sai uuringust teada, et 80% miljonäridest ei oleks endi sõnul nii edukad kui ei tegeleks asjaga, mis neile meeletult korda läheb. Ehkki see võib olla raske, eriti alguses, tasub rikkuse kogumiseks eesmärki seada mitte saadavale tasule, vaid et teekond selleni oleks kirglik, meeldiv, läheks korda.
4. Pane raha enda teenistusse.
Säästa, et investeerida. Samuti maksa kõigepealt iseendale ehk enne uue lameteleri ostmist pane raha teenima - intressitulu, investeeringud jms.
5. Riski.
Varanduse kogumine tähendab riskide võtmist. Näiteks kinnisvaraguru Dave Lindahl alustas maastikuarhitektuurifirmaga. Samas talvel, kui lumi ja külm äri sisuliselt jäätasid, renoveeris ta maju. Selle käigus hakkas ta mõtlema "Aga miks mitte osta neid maju, teha korda ja kasumiga maha müüa?". Ta võttis riski ja ostis esimese objekti. Selle müügist teenitu investeeris ta järgmistesse. Nüüd kuulub talle 143 mln dollari eest kinnisvara mitmes osariigis.
Kõige tähtsam nipp - lõpeta raiskamine.
Ajakirjale oma nippe jaganud miljardäridel oli kõigil üks ühine joon - ükski kultus polnud asjatu. Fitnessimogul Rick Sikorski sõnas, et ta ei saa aru, miks inimesed ostavad pudelivett. Donald Trump jr, äriguru poeg, hoiab tagasihoidlikku joont - ta reisib tavalennukitega, selle asemel, et kasutada perele kuuluvat Boeing 757t. "Me ei raiska. Kui oleksime Indiasse lennanud oma luksusliku Boeing 757ga, oleksime kulutanud juba kütusele veerand miljonit dollarit. Samas kommertslennule saab pileti mõne tuhande dollariga." Warren Buffet, maailma üks rikkamaid mehi, aga elab samas kodus, mille ta ostis aastakümneid tagasi ca 20 000 euro eest. Samuti annetab ta miljardeid heategevusele.
Ameerikas läbi viidud uuringu kohaselt kulutavad paljud rikkamad inimesed keskklassi vääriliselt - nad kasutavad sooduskuponge, ootavad odavmüüke ning ostavad lukskaupa soodushindadega.

Friday, July 12, 2013

Aluseline vesi toob tervise tagasi!‏

Tänapäeval ei ole üldse tavapäratu, et kiire elutempo hakkab mõjutama meie tervist. Ebatervislikud eluviisid võivad paigast liigutada meie organismi pH-tasakaalu, muuta selle happeliseks ja sel viisil esialgu täiesti märkamatult viia meie tervise.
Magamata tunnid, ohtra kohvi ja alkoholi tarvitamine, ebatervislikud toitumisharjumused, magusaga liialdamine – see kõik on meile vägagi tuttav.

Vähem tuttav on paljudele aga see, et lisaks sellele, et liiga palju magusat ei tee head meie kehakaalule, võib selline eluviis paigast liigutada meie organismi pH-tasakaalu, muuta selle happeliseks ja sel viisil esialgu täiesti märkamatult viia meie tervise.

Inimese keha aluselisus-happelisuse (pH) ideaalne tase on 7,35. See on kergelt aluseline ja iga selle väiksemgi kõikumine happelisuse poole mõjutab kogu meie organismi. Seepärast ongi väga oluline, et meie toidulaual oleksid aluseliste ja happeliste toiduainete suhe tasakaalus.

Enim mõjutab tänapäeval vere pH-taset inimeste elustiil ja toitumisharjumused. Halba mõju avaldavad juba eespool mainitud liigse magusa, kohvi, alkoholi ja rasvase toidu tarbimine, kuid see pole veel üldsegi kõik. Lisaks toiduainetele tekitavad organismis happelisi jääkaineid ka negatiivsed emotsioonid, stress, vähene uni ning keskkonnas levivad ja tahtmatult omastatavad saasteained. Meie keha ei suuda kõikidest happelistest jääkainetest iseseisvalt vabaneda ning osa neist salvestub meie organismi.

Tihtipeale me ei söö ega joo piisavalt tooteid, mis sisaldaks aluselisi mineraale nagu kaltsium, magneesium, naatrium, kaalium, et seda jääkainete hulka neutraliseerida ja pH uuesti tasakaalu viia. Kui organismis hakkab aga valitsema ideaalsest pH-st happelisuse poole kalduv seisund, väheneb organismi võime omastada toitaineid ning vitamiine ja mineraale, langeb rakkude energiatootlikus ja kahjustub rakkude taastumisvõime, nõrgeneb keha võime toote ensüüme ja hormoone ning keha muutub vastuvõtlikuks paljudele tervisehädadele. Ka vähirakud saavad alguse liiga happelisest keskkonnast.

Meie keha näeb küll tohutut vaeva, et liigset happelisust neutraliseerida, kuid ei tee seda alati kõige paremaid võtteid kasutades. Nimelt laenab ta aluseliseid mineraale meie luudest ja kudedest, hoopis nõrgestades nõnda meie organismi ning luues soodsad tingimused rasvumiseks ja muude haiguste tekkeks.

Siinkohal ongi meie endide ülesanne oma kehal abiks olla. Kui on piisavalt tahtmist ja motivatsiooni võtta sihikindlalt käsile tervislik ning teadlik toitumine ja juua aluselist vett, siis on võimalik saavutada positiivseid tulemusi meditsiinilise sekkumiseta.
Rusikareegel on see, et kõik rohelist värvi aedviljad on aluselised (nt. värske kurk, kapsas, brokkoli, spinat, petersell, avokaado) ning kõik suhkrut sisaldavad toiduained happelised (nt. üleküpsenud banaanid, šokolaad, kuivatatud puuviljad jne). Kui aga teatud toituainetest nagu kohv, must tee, maiustused, nisutooted ja pasta loobumine tundub liiga karm, päästab just aluselise vee joomine. Sobib hästi nii sidruni-, laimi- või kurgivesi.

Jaapanis läbi viidud põhjalikest uuringutest on selgunud, et aluseline vesi on parandanud mitmeid kroonilisi haiguseid nagu diabeet, kõrgvererõhutõbi, kõrvetised, halb verevarustus, luuhõrenemine, seedehäired, migreen, stress, jalakrambid ja krooniline väsimus. Lisaks aitab aluselise vee joomine taastada pH-taset suus ja parandab seeläbi hammaste tervist.

Seega võib kokkuvõttes öelda, et looduslikult aluselise vee joomine on kõige lihtsam moodus oma organismile tuge pakkuda, taastada selle loomulikku vastupanuvõimet ja saavutada organismis tasakaalu, mis muudab inimesed elujõulisemaks.

Sellega nõustuvad ka mitmed tunnustatud pH teooria arendajaid, et aluseline vesi on mugav ja maitsev alternatiiv soodaveele ning soovitab seda julgelt kõigile oma patsientidele. Lisaks soovitatakse aluselist vett kasutada ka kaalulangetajatel, mao ülehappesusega võitlejatel ning kontoriinimestel, kes tarbivad palju kohvi.






Alliaks:mees.eu

Tuesday, July 9, 2013

Milliste ravimtaimedega tugevdada immuunsüsteemi?‏

See on tõsi, et ilma immuunsussüsteemita me üldse ei elakski, seega ongi oluline, et see süsteem oleks töökorras ja kaitseks meid. Et aga seda tagada, on organismil vaja kulutada pidevalt palju energiat. Kui me oleme stressis, vähenevad organismi jõuvarud ja seega ka immuunsus. Nõrgestatud organism on aga kerge saak kõigile parasiitidele, kes meis ja meie ümber pesitsevad.
Siin on vaja esmalt teada, et keha vajab piisavalt puhkust, täisväärtuslikku toitu ning abi haiguste ravil.
Oluline on kuulata oma keha, seda, mida ta vajab.



Et vähendada või ennetada stressi, oleks hea õhtuti juua tassike melissi või saialille teed: see lõdvestab keha ja laseb unel rahulikult tulla. Hommikuti võiks päevakübara tee (stimuleerib immuunusüsteemi) olla omal kohal, aga mitte üle kahe nädala järjest. Vahetada võib seda kibuvitsa, ebaküdoonia, mustsõstra, vaarika, jõhvika, muraka jne teedega. C-vitamiin on põhiline ehitusmaterjal, millest valmistatakse kehas antikehasid. Need lihtsad igapäevased teed oleks vägagi abiks meie organismist kergete põletike eemaldamiseks, vere puhastamiseks, vitamiinidega rikastamiseks ja stressi leevenduseks.
Tehke meeldivaid asju ja tundke rõõmu oma lähedastest.


Allikas: internett

Saturday, July 6, 2013

Kui kahjulik on suhkur tegelikult?‏

Suhkur ning valed süsivesikud on meie tervisele palju ohtlikumad kui rasv, leiab Rootsi teadusajakirjanik Ann Fernholm, kes tahab pöörata tähelepanu üha magusamaks muutuvale menüüle.
Skandinaavias on viimasel ajal palju arutatud süsivesikutevaese, kuid rasvarikka toitumise (LCHF - low calorie high fat) üle. Ann Fernholm, kes on välja andnud ka raamatu "Magusam veri", leiab, et diskusioon keksmes peaks asetsema hoopis kasvanud suhkrutarbimine.

30 aastat tagasi soovitati hakata tarbima rasvavaest toitu, sest see pidi tegema inimesed saledamaks. Tegelikult juhtus soovitule hoopis vastupidine, sest vererasva hulka ei mõjuta mitte ainult rasv, vaid ka suhkur ja teised süsivesikud.

Viimased uuringud on näidanud, et küllastunud rasva tarbimise ning südamehaiguste vahel puudub seos. Küll aga on kümnest patsiendist seitsmel, kes tulevad infarktiga haiglasse, probleeme veresuhkruga.

Viimase 30 aastaga on Lääne-Euroopas suhkrutarbimise suurenemine jõudnud rekorditeni ning ka rasvumine ja diabeet on läbi tenud samasuguse kasvu. Südamehaigetel ja diabeetikutel on soovitatud tarbida võimalikult vähe rasva, kuigi nad peaksid piirama just kiirete süsivesikute tarbimist, leiab Ann Fernholm.

Samuti peaks kolesterooli puhul pöörama tähelepanu mitte kolesterooli üldisele hulgale, vaid hea kolesterooli ning halva kolesterooli näitajate hulgale. Hea kolesterooli kõrge tase ei ole kuidagi negatiivne.

Kui täiskasvanu tunneb end halvasti ning kannatab ülekilode all, peaks proovima vähendada märkimisväärselt süsivesikute ja just kiirete süsivesikute tarbimist ning vaatama, kuidas keha sellele reageerib. Kiired süsivesikud on suhkrut sisaldavad tooted, maiustused, küpsetised jne.
Tee kuu aega kestev eksperiment ning jälgi oma keha. Inimesed, kel on põletikuline organism, tunnevad sageli, et nad muutuvad erksamaks ning valud kehas vähenevad. Teiste seedimine paraneb ning nad kaotavad märkimisväärselt kilosid.

Ühest kuust piisab, et saada aru, kuidas see sinu kehale mõjub. Kui ei teki mingit efekti või enesetunne halveneb, jätka vanade toitumisharjumustega. Kui tunned aga enesetunde paranemist, tasub proovida minna üle vaid aeglaste süsivesikute tarbimisele või GI-toitumisele.

Toitumisteadlane Irene Mattisson on nõus, et see kogus karastusjooke, kooke, maiustusi ning muud suhkrut sisaldavaid toite, mida praegu liigselt tarbitakse, on muutunud suureks probleemiks.

Veresuhkru taseme osas leiab Ann Fernholm, et on olemas vaid üks lahendus - see peaks olema kogu aeg ühtlasel, madalal tasemel.

Allikas: www.kaaluabi.ee