BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 29, 2014

Tahad kosutavamat und? Kontrolli, et su magamistuba oleks ikka õigetes toonides‏

 Kas teadsid, et see, millised värvid sind ümbritsevad, mõjutab lisaks meeleolule ka sinu und? Hiljuti Suurbritannias läbi viidud uuringust selgus, et teatud värvid võivad lisaks üldisele lõõgastamisele aidata langetada ka vererõhku ja tuua kosutavama une.
Kui tahad hästi magada, siis sinine on kindlasti värv, mille suunas vaadata. Siniseks võõbatud seintega magamistubades magavad inimesed keskmiselt kaheksa tundi, kuid hästi puhkavad välja ka kollastes ja rohelistes tubades magajad, kelle keskmine uneaeg on seitse tundi ja nelikümmend minutit.

Hoiduda tasuks lillast, millel on ergutav mõju ning hall ja pruun saavad miinuspunkte oma igavuse ja depressiivsuse eest.
Uuring, kus käidi läbi ligi 2000 kodu Suurbritannia eri paikades, tõestas, et toonid, millega me end ümbritseme, võivad mõjutada meie elukvaliteeti rohkem, kui me arvatagi oskaks. 
Kui palju und siis iga värv annab?
Sinine: 7 tundi ja 52 minutit
Kollane: 7 tundi ja 40 minutit
Roheline: 7 tundi ja 36 minutit
Hõbedane: 7 tundi ja 33 minutit
Oranž: 7 tundi ja 28 minutit
Punane: 6 tundi ja 58 minutit
Kuldne: 6 tundi ja 43 minutit
Hall: 6 tundi ja 12 minutit
Pruun: 6 tundi ja 5 minutit
Lilla: 5 tundi ja 56 minutit
Muide, meie magamistoa värv ei mõjuta ainult uneaega. Paarid, kes magavad kreemjates toonides magamistoas, leiavad öösiti teineteise jaoks aega keskmiselt kolm korda nädalas, kuid näiteks punaste seintega armupesas armatsetakse tegelikult vaid korra nädalas. 
Hallides magamistoas britid veedavad voodis palju aega koos sülearvutiga ja need, kelle magamistoas leidub palju hõbedast tooni, on motiveeritumad seal ka trenniga tegelema. 

Kallis lugeja, mis värvi on sinu magamistuba? 

Allikas: allwomenstalk.com