BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, January 24, 2014

Puhasta kodu kiiresti kurjadest vaimudest!

Kodu peab olema koht, kus sa end hästi tunned, vastasel korral pole sel mõtetki. Kuid mõnikord hakkab meiega ka väga õdusas majakeses juhtuma nii ebameeldivaid asju, et ei taha enam pärast tööd koju minna ega voodissegi heita. Kui tahes suur skeptitsism ei suuda meid vabastada tundest, et majaga on midagi mäda. Ja siinkohal tulevadki appi vanad kaitse- ja puhastusrituaalid.
Lihtsad ja õrnatoimelised võtted
1. Hoia kodus jaanipäeval punutud tammepärga. Tamm on mehelik jõud ja tugi. Ära riputa seda nähtavale kohale, vaid aseta lihtsalt kusagile ning selle energia tugevdab elupaiga immuunsust võõra kadeduse ja vihkamise vastu.
2. Et patjadest kaoksid halbade unenägude varjud ja õudusunenäod ei elustuks, tuuluta patju hommikupäikese paistel.
3. Pese põrandaid veega, millesse on lisatud meresoola — sool kaitseb kodu ainult kurjade hingede eest ega puutu häid, meri aga on meile sõbralik loodusjõud, mis soola kaitsejõudu võimendab.
4. Telli kirikus tänupalve kõigile hingelistele, kes sinu elupaigas millal iganes viibinud on.


Tõsisemad ja radikaalsemad meetodid
Aroomidega puhastamine
Käi kõik toad kellaosuti suunas eeterliku sandlipuu-, seedri- või sidruniõliga täidetud lõhnalambikesega läbi. Rituaali käigus astu läbi kõigist ruumidest, kaasa arvatud vannituba, tualett ja garderoob — läve tagant puhastamine on keelatud.
Kellukesehelinaga puhastamine
Rituaalsel ringkäigul kasutatakse kellukest, mille helin sulle võõrad energoinformatiivsed struktuurid hävitab. Mõned esoteerikud eelistavad kasutada kas hõbedast või pronksist kellukesi, mõned arvavad, et selleks sobib iga metall, aga ka portselan.
Tulega puhastamine
See on eriti mõjus meetod. Kui oled usklik, osta kirikust kodu puhastamiseks mõeldud küünal. Kui ei, aja läbi valge laiatarbeküünlaga. Aseta küünal kantavale alusele ja käi kogu elamine aegamööda vasakult paremale liikudes läbi. Seal, kus küünal suitsema ja praksuma kipub, seisatu minutiks — just sellesse paika on kogunenud kõige enam negatiivset. 
Kujuta endale ette puhastavat tulemüüri, mis koos sinuga mööda tube liigub ja kurjust põletab. Võid lugeda ka palvet, öelda oma kodule häid sõnu ja rääkida temaga nagu lapsega. „Sa mu kullake, ma hoolitsen sinu eest, ma armastan sind!” Armastus talletub kodu seintes tugevamini kui kurjus ning tegeleb elupaiga puhastamisega omal käel edasi.
Kui oled ringkäigu lõpetanud, vaata küünla tahti. Kui see on puhas ja valge, võta see ettevaatlikult ära ja viska ahju, kaminasse või vii majast välja. Sellesse on kogunenud kõik kurjuse negatiivsed jäljed, mis küünlaleeki põlemas hoidsid. Kui taht on must ja tahmane, korda puhastamist kolm korda iga kolme päeva tagant, kuni see on pisut hallikas või päris valge.
Kiirpuhastus soolaga
Sobib kasutamiseks pärast kahtlaste külaliste lahkumist. Võta pool klaasi peensoola, ainult mitte floreeritut või jodeeritut, sest soola looduslik struktuur peab olema säilinud. Seisa selle toa keskele, kus sa ise ja su pere kõige rohkem aega veedab, ning puista sool hoogsate liigutustega kellaosuti liikumise suunas ringiratast laiali.
Jäta sool ööseks põrandale. Hommikul pühi kõik kokku, ainult toa kaugematesse nurkadesse sattunud terakesed jäta kolmeks päevaks põrandale. Mõju tugevdamiseks võib rituaali iga nelja päeva tagant kolm korda korrata.
Mida ei tohi mingil juhul teha, kui oma kodu kahjustada ei taha
1. Ära võta kelleltki vastu talismane oma korteri jaoks. Mõned kadetsejad võivad olla selle sihilikult vaenuliku informatsiooniga laadinud, paljud aga kingivad meile amuleti lihtsameelse veendumusega, et need kõik on universaalsed. Tegelikult peab nende valikusse suhtuma sama individuaalselt kui ravimite võtmisse. Valesti valitud amulett muudab korteri omanikule ebaõdusaks.
2. Ära võta vastu kingiks toodud püha vett, küünlaid, talismane ja amulette, kui sa ei ole kindel kinkija puhastes mõtetes ja heasoovlikkuses. Asi on selles, et kõigi religioonide pühitsetud esemeis peitub tohutu jõud. Kogenud teadmamehele, maagile või inimesele, kes sind kogu südamest vihkab, ei valmista mingit raskust pühitsetud asja kurja tegemiseks programmeerida.
Küünal või amulett ei ole teiste inimeste kurjade soovide suhtes immuunne. Hea inimese kätes teevad need head, kurja kätes on aga suutelised korda saatma kurja.

3. Enne kui hakkad läbi viima rituaale tule, soola või kellukesega, lülita välja raadio, televiisor, arvuti ja kodutehnika — elektromagnetiliste võnkumiste üleküllus takistab puhastamist.
Allikas: Lilit 

Tuesday, January 21, 2014

Kuidas ahjupraadi ette valmistada

Liha ei tohi ettevalmistamise ja küpsetamise ajal liigselt vigastada (teha sisselõikeid), muidu jookseb lihamahl välja ning roog jääb kuivem ja tuimem. Liha lõigatakse ristikiudu, ka pärast küpsetamist. See lühendab lihaskiude, tehes portsjontükid õrnemaks ja pehmemaks. Lõigata tuleb liha terava noaga, et mitte lõikepinda närustada.
Ise liha maitsestades peab olema ettevaatlik, et me ei kaotaks liha naturaalset maitset. Mõõdukas maitsestamine eeldab õiget tunnetust, mis tekib kogemuste ja katsetuste kaudu. Lisamaitseid ja mahlakust on võimalik lihale anda erinevate täidiste ja liha pikkimisega. Kodus ahjupraadi pikkides tuleb lõigata lihasse noaga väikesed augud ning täita need soovikohase täidisega (kuivatatud aprikoosid ja mustad ploomid, rosinad, küüslauguküüned, erivärvilised paprikad, riivitud juust, suitsupeekon, suitsupeki ribad, hakklihatäidis, porganditükid jm köögiviljad, hakitud ja rasvas praetud sibulad/porrulauk, spinatilehed, seened, pähklid, troopilised viljad, puuviljad jne). Pikitud või täidetud liha on alati huvitavama ja täidlasema maitsega.

Ise maitsestades saame lihale maitset ja mahlakust juurde, kui leotame liha enne ahjupanekut maitsestatud soolvees või pritsime lihasse soolvett (soolveepritsi või süstlaga). Kui küpsetame seapraadi koos kamaraga, siis on mõistlik kamarale teha sisselõiked (nt ruudud) — nii lihtsustame hilisemat lahtilõikamist, samuti on roog nägusama välimusega. Väljaulatuvad kondid võib katta fooliumiga.
Nööriga sidudes või singivõrgus küpsetades saab ahjupraad ühtaegu mahlakam, efektsem ja terviklikum. Kui spetsiaalset lihanööri käepärast pole, võib kasutada paksemat niiti. Ahjupraelt võrgu eemaldamiseks tuleb kõigepealt lahti lõigata prae otstes olevad kinnitused ja seejärel pikisuunas praevõrk (vajadusel mitmest kohast). Pärast seda eemaldame ettevaatlikult kogu võrgu. Otsad võib ka varem lahti lõigata, et võrk küpsemise ajal liha külge tugevalt kinni ei jääks ja liiga pingul ei oleks.
Allikas: ajakirikook.ee

Sunday, January 19, 2014

Meeste menopaus on tavaline nähtus‏

Menopaus ei ole mitte ainult naistele omane seisund. Niisamuti kui naisi tabab see ka mehi. Londoni teadlaste väitel langeb vanuse kasvades hormoonide tase oluliselt ka meestel ning paljud mehed kannatavad nn andropausi käes. Uuritud 10 000 mehe hulgast täheldati hormonaalset tasakaalutust 20 %-l üle 50 aastasel mehel.
Vananedes toimuv hormoonitasemete langus mõjutab meeste tervist. Testosterooni nappuse korral kogevad mõned mehed menopausile sarnaseid sümptomeid: väheneb energia, alaneb libiido, esineb mälu kehvenemist ja öist higistamist.
Kuivõrd naistel toimuvad sellised muutused ajas järsemalt, siis meestel ilmnevad menopausi sümptomid järkjärguliselt. Üks tavalisemaid indikaatoreid on seejuures erektiilsete häirete ilmnemine, mille tunnistamise osas paraku mõned mehed valehäbi tunnevad.
Testosterooni nappuse sündroom on sage ja tavaline meditsiiniline seisund, mida kahjuks ei diagnoosita ega ka ravita.


Allikas:ERR teadusuudised

Thursday, January 16, 2014

Hormoonid aitavad kaalust alla võtta

Kas puusadel on liiga suur koorem kanda? Põhjus võib peituda melatoniini nimelise hormooni vähesuses. Värske uuring kinnitab, et õige toitumine reguleerib melatoniini taset, aidates rasvavoltidest lahti saada.

Hormoonid mõjutavad meie tuju kõrval ka meie kehakaalu. Melatoniin, mida toodab keha ise, aitab kehakaalu ja vererõhku kontrolli all hoida, ning võib suisa südameinfarkte ära hoida.
Sellistele järeldustele jõudsid Granada ülikooli neuroloogiateadlased rottide peal tehtud katsete põhjal. Suhkruhaigetel rottidel, kellele uuringu vältel melatoniini süstiti, vähenes rasvumisjuhtude ja südamehaiguste arv.
Melatoniini saab ka toidust
Melatoniini eeliseks teiste hormoonide ees on fakt, et seda ei pea tingimata tablettide kaudu manustama, vaid keha toodab hormooni magades ise. Te ei pea seepärast veel terve päeva magama, sest imehormooni sisaldavad ka erinevad puu- ja köögiviljad ning vürtsid. Hormooni taset organismis tõstavad näiteks köömned, mandlid,  saialilleseemned, koriander ja kirsid. Melatoniin vähendab veres sisalduvate rasvainete (kolesterool ja triglütseriidid) hulka. Rasvained on ohtlikud, sest võivad põhjustada ummistusi arterites.

Kliinilised uuringud ootavad veel ees
Järgmiseks on teadlastel kavas uurida, kas rottide peal tehtud katsete positiivsed tulemused on inimorganismile ülekantavad.

Allikas: Medical News Today

Monday, January 13, 2014

Tantristliku seksi käsud ja keelud‏

Tantra õpetab end rohkem armastama, avama ja oma keha aktsepteerima, kirjutab ajakiri Pere ja Kodu.

  • Aastaid kestnud kooselu puhul ärge arvake, et teate partneri kohta nagunii kõike, vaid vestelge temaga argieluküsimustele lisaks ka vaimsetel teemadel — kuhu ta pürgib, millest unistab, mida kahetseb jne.
  • Kuna seks algab sõnadest, rääkige teise poolega, nagu oleksite äsja tuttavaks saanud, kuid peaksite paari tunni pärast igaveseks lahkuma. Selle lühikese aja jooksul peate kaaslast võimalikult paremini mõistma ja tundma õppima. Puudutage tähtsamaid küsimusi partneri tunnete ja mõtete kohta.
  • Kuna tantra suhtub seksi kui erilisse andi, mida on vaja õigesti serveerida, looge selleks vajalik meeleolu näiteks aroomiküünalde ja muusikaga.
  • Pühendage seksile aega, vaadake üksteisele silma ja nähke partneris jumalat või jumalannat.
  • Pidage meeles, et kui pakute naudingut, saate seda ka vastu.
  • Ärge püüelge orgasmi poole, vaid tundke mõnu armastuse ja läheduse igast sekundist.
  • Orgasmi ajal püüdke ette kujutada, et teie puusadest kiirgub mööda keha võimas energia. Lõdvestuge täielikult, vaadake partneri silmadesse.
  • Leidke eri viise, kuidas pakkuda teineteisele rahuldust vahekorda astumata.
  • Allikas: Pere ja Kodu

    Friday, January 10, 2014

    Viis sammu ideaalse kaaluni‏

    1. Korralik hommikusöök! Hommikusöök ei tohiks olla kiiruga tehtud tass kohvi ning vilets saiake sinna kõrvale. Hommikusöök on see, mis paneb meie päevale aluse. Vilets hommikusöök tekitab häireid ainevahetuses ning võib rikkuda kogu su järgneva päeva. Ärka 15 minutit varem, valmista midagi korralikumat kui tass kohvi ning päev tulebki parem!
    2. Ära joo kaloreid! Kui Sa soovid kaalus alla võtta, pead sa vähendama oma kalorite tarbimist. Enamik naistest oma kiire elutempo juures tarbivad iga päev erinevate jookidega koos sadu lisakaloreid. Jälgi oma karastusjookide, mahlade, kohvijookide jms tarbimist. Tavaline vesi on suureks abiks!
    3. Treeni tervet oma keha! Kindlasti on sul selliseid kohti, mida sooviksid treenida rohkem kui teisi. Lihtne reegel on selline, et kui tahad kaalu langetada, pead sa treenima kogu oma keha ning mitte keskenduma ühele sinu jaoks ebameeldivale kehaosale. Mida rohkematele lihasgruppidele sa koormust annad, seda rohkem kaalus kaotad! Igaõhtune jalutuskäik mõneks tunniks ei teeks ju paha. Vastav varustus selga ja saab ka edukalt praeguste ilmadega seda teha!
    4. Tee jõuharjutusi! Paljudel naistel on arvamus, et jõuharjutused on ainult meestele ja musklite tekitamiseks. Vale puha! Kaalu langetav naine peaks kindlasti tegema jõuharjutusi. Jõuharjutused on väga efektiivsed aktiveerimaks su ainevahetust ning põletamaks kaloreid. Jõuharjutuste tegemiseks ei pea ilmtingimata külastama jõusaali, võib ka vabalt kodus või kus iganes endale sobilikus kohas treenida.  
    5. Toitu tervislikult ja ära näljuta ennast! Kaalulangetamise üks põhisaladusi on toitumine. Öeldakse ju ikka, et oled see mida sa sööd. Sa võid teha trenni nii kõvasti kui suudad, aga kui toit on halb, siis ei ole kasu millestki! Ürita oma toidumenüüs vahetada asju tervislikema vastu. Kindlasti ära hakka ennast näljutama. Lihtsalt jälgi, et kaloreid liiga palju ei koguneks
    Allikas:Rahva Háál

    Tuesday, January 7, 2014

    Külma ilma teed valmista vürtsidest‏

    Vürtsidest tehtud teed soojendavad ja ravivad.
    Kaneel
    Purustage kaks väikest tükki kaneelikoort ja pange 1 tassi keevasse vette, laske tõmmata 10 minutit kaane all ja kurnake.
    Ingver
    Võimalus 1. Koorige ja hakkige peeneks pöidlasuurune tükk ingverit. Keetke 0,5 liitris vees 10–30 minutit ja kurnake. Magustage meega.
    Võimalus 2. Hakkige peeneks 1 sl ingverit, valage peale tassitäis keeva vett, laske 5 minutit tõmmata, kurnake.
    Kardemon
    Valage 1 tl purustatud kardemoniseemneid üle ühe tassi keeva veega. Laske
    umbes 10 min tõmmata ja kurnake. Kardemoni võib segada musta teega
    ja juua päeva jooksul mitu korda.
    Nelk

    Purustage uhmris üks tera nelki, pange see tassi koos 1 tl musta teega. Valage peale kuuma vett, laske 3–5 min tõmmata, kurnake.
    Särtsakas piim
    Segage noaotsatäis jahvatatud kaneeli, jahvatatud kardemoni, ingveripulbrit ja nelgipulbrit ühe klaasi kuuma piima sisse.
    Allikas: Anne Iburg “Taimravi leksikon”, Maalehe Raamat

    Saturday, January 4, 2014

    9 soovitust õnnelikumaks saamise teel

    Uut aastat alustades on õige aeg vaadata üle ka oma sisemised eesmärgid. Kuidas olla parem, rahulolevam ja õnnelikum? Kuidas liikuda elus õiges suunas? Siin on üheksa tõdemust ja suunda:

    1. Uuri ennast, et teada, kes sa oled ja mida vajad
    2. Otsi õnne enda seest, väljast sa seda ei leia
    3. Naudi vaimukultuuri — kunsti, muusikat, suhtle avatud inimestega, arenda oma teadvust
    4. Vali oma tee, mis just sulle südamelähedane (ja ei pruugi olla majanduslikult kõige kasulikum)
    5. Andmine on uus saamine — hoia seda meeles iga päev
    6. Püüa ka oma lähedasi ja sõpru õnnelikumaks teha
    7. Ütle endale ärgates: “Tere hommikust, kallis!”
    8. Õpi kallimat armastama nii, et näed selle osana ka ühiseid muresid ja respekti teise vastu
    9. Oska olla tänulik ka väikeste asjade eest — alates komplimendist kuni sobiva numbriga saabaste leidmiseni.

    Allikas: AnnejaStiil

    Wednesday, January 1, 2014

    HEAD UUT AASTAT!!!!!

    Päkapikukene
    uueaasta ööl
    ajakella kallal
    agarasti tööl.

    Vana-aasta lahkub
    ära ilma päält:
    kohe kurvalt kuulda
    hingekella häält.

    Asemele astub
    joonelt aasta uus:
    ruttu rõõmuhelid
    kella vaikses suus.

    Hüüab tulijale:
    tere tulemast,
    aga ole parem
    äraminejast!

    (Jaan Bergmann)