BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, June 11, 2010

Tee oma sisemise tarkuseni nõuab julgust‏

Kaia-Liisa Reinut
Sisemise Tarkuse Kooli UNIVERSUS juhataja ja reiki õpetaja.

Tänapäeva kaootilises ning segadust täis maailmas ärgitatakse inimesi otsima tarkust ja lahendusi oma probleemidele väljastpoolt.
Vaid vähesed teavad, et kõik vajalik tarkus ja võimed on igas inimeses juba olemas. Inimesed on lihtsalt kaotanud kontakti oma allikaga, oma sisemise jõu ja kõikehõlmava tarkusega.
Kuidas leida üles oma sisemine tarkus ning õppida ennast ise aitama? Esmaseks eelduseks on iseenda tundmaõppimine.
Juba vanas Kreekas peeti seda ülimalt oluliseks – seda näitab ka Delfi Apolloni templi sissepääsu kohale raiutud kuulsad sõnad „Tunne iseennast”.
Tegelemine iseendaga, püüdes selgitada, kes ma olen ning mida ma tegelikult tahan, viib varem või hiljem ka oma sisemise jõu taasleidmiseni.
Alles siis, kui varisevad kokku enda ehitatud müürid, oleme võimelised kuulama oma sisemist mina ehk sisemist
tarkust ja seda ka usaldama. See viimane on üks raskemaid tegevusi. Samas on väga lihtne sisemist häält segi ajada oma ego häälega. Kuid harjutades on võimalik õppida neil kahel vahet tegema, indikaatoriks on meie tunded. Väga tihti tekib vastuolu meie poolt tunnetatava ja meile õpetatu vahel. Kahjuks lükatakse sellises olukorras enamasti tunded kõrvale, sest hirm „valesti käituda”, sattuda kriitika- ja/või naerualuseks on tugev.
Lahenduseks pakutakse erinevaid meelelahutusi, mis on suurepärane vahend oma tunnete eest põgenemiseks. Ühel
hetkel see aga enam ei toimi .
Tunne, et midagi on valesti või puudu, hakkab meis üha kasvama ning hakatakse otsima lahendusi väljastpoolt – vahetatakse elukaaslast, tööd jne. Kuid see tunne ei kao.
Oma tundeid ja oma keha jälgides võib aga lihtsal viisil jõuda äratundmisele, mida sa tegelikult tahad ja mida mitte. Valem on lihtne – kui tunned end hästi – oled kooskõlas oma sisemise minaga, kui aga halvasti, siis mitte. Kuid ka siin on väga kerge sattuda enesepettuse ohvriks, kuna hirm sunnib meid salgama tegelikke tundeid ning nägema
neid läbi n-ö roosade prillide.
Seetõttu on väga tähtis jäägitu ausus enese vastu ja julgus tunnistada probleeme.
Neid omadusi arendada aitab tegelemine mitmesuguste vaimsete praktikate ja -teraapiatega nagu näiteks reiki, jooga, meditatsioon ja paljud muud. Need õpetavad meid olema käesolevas hetkes, aitavad ära tunda oma sisemist häält ja seda ka kuulata.
Seeläbi saavutame kooskõla oma sisemise minaga ning meie sees avanevad uksed, mis viivad imettegeva jõu ja potentsiaalini.
Tänapäeval on võimalik end erinevate vaimsete teemadega kurssi viia ka oma ala professionaalide käe all õppides. Eestis on üheks selliseks võimaluseks Tallinnas tegutsev Sisemise Tarkuse Kool UNIVERSUS, mis ongi just loodud selleks, et aidata inimestel leida kontakti oma tegelike võimetaga. Ühtlasi pakkudes võimalust õppida ja ülevaadet
omada kõikidest võimalikest teooriatest, uskumustest, praktikatest, teraapiatest ning alternatiivsetest raviviisidest, koondades ühe katuse alla oma ala tuntuimad tegijad. Loengutes osaledes saab igaüks leida läbi teooria ja
praktika just endale sobiva lähenemisviisi.

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.