BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, August 23, 2013

Nõges

Kas teadsite, et…

kõrvenõgeseteed on väga kasulik kohe kevadel jooma hakata, niipea, kui esimesed värsked võrsed kasvama hakkavad. Lase teel jahtuda ja joo päeva jooksul jaheda joogina.

Nõges puhastab organismi, viies kehast välja liigset vedelikku ja alandades turseid, aidates nii kaasa ka kaalu langetamisele.
Nõges sisaldab rikkalikult rauda, lisaks veel proteiini ja ränihapet. Olles hinnatud ravimtaim aitab ta paljude haiguste puhul, leevendades põletikke ja alandades palavikku.
Verevarustusele annab nõges palju abi just oma rikkaliku rauasisalduse poolest.

Kuivatatud nõgesest tehtud jahu võib lisada pea igale toidule. Samuti šampooni hulka ja kompressideks. Vartega vihtlemine aitab reumaatiliste haiguste puhul.

Regulaarne nõgese kasutamine aitab grippi ära hoida.
Hinnatud on ta ka naistehaiguste puhul, aidates mensturaalhäirete korral ja alandades valusid kuu raskel perioodil.

Nõgesetee ei sobi neeru-või südamepuudulikkuse all kannatajatele, võides ärritada magu ja tekitada naha kuumamist ja paistetusi.

Nõgest on läbi aegade kasutades erinevates loitsudes ja riitustes. Nõgest visatakse tulle, et kaitsta maja välgu eest. Lisades nõgest pesuveele või põrandapesuveele, tühistad sinu vastu suunatud loitsud:).
Raputa lehti koduõlele või tuppa, et eemaldada negatiivsust. Nõges kaitseb kodu nagu valvekoer, ta olevat taimeriigi rotveiler.

Nõges taskub kaitseb kummituste ja kurjade vaimude eest.
Kärbes väldib nõgest, seega riputa suvisel ajal nõgeskimbud kööki.

Nõgeseteed juuakse ka siis, kui tehakse läbi muutuste õppetunde. Nõges aitab raskused muuta vaimseks arenguks. Kanna nõgest ja raudrohtu endaga kaasas ja hirmud kaovad.

Kõrvenõges on läbi aegade tuntud ka kui tugev afrodisiakum. Seemnetest valmistatakse armujooki, vihtlemine parandab potentsi ja vannisegud lisavad kirge:).

0 comments: