Tundub, et press- ja keedukannu kohv on
teenimatult halva maiguga, sest Rootsis hiljuti läbi viidud uurimus
näitas, et kohvis leiduvad rasvhapped kaitsevad rinnavähi eest.
Press-
ja keedukannu kohvil on senini olnud halb maine väidetava
ebatervislikkuse tõttu, sest need sisaldavad vastupidiselt
filtrikohvile rasvu, mis suurendavad kolesterooli taset. Uus uurimus
aga näitas, et filtreerimata kohvi nautimine ei olegi nii kahjulik.
Uuring
hõlmas 64 000 inimest ning tulemus näitas, et naised, kes joovad
keedukannu kohvi neli korda päevas, vähendavad oma riski haigestuda
rinnavähki võrreldes naistega, kes joovad tavalist filtrikohvi.
Põhjuseks peetakse kohvis leiduvaid rasvhappeid, mis kaitsevad vähi
eest.
Kohvis leiduvaid rasvhappeid on võimalik
saada vaid juhul, kui ei valmistata kohvi filtrimeetodiga. Loomadel
tehtud katsed näitasid ilmekalt, et kohvis leiduvad rasvhapped
takistavad vähirakkude kasvu.
Allikas: Iform.nu
Sunday, May 4, 2014
Presskannukohv kaitseb rinnavähi eest
Posted by Tiia at 9:49 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment