BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 30, 2014

Armastuse viis keelt‏

Partnerluses on oluline aru saada armastuse viiest keelest. Armastuse keelte tundmine on eeldus harmooniliseks kooskasvamiseks. Võib isegi väita, et 90 protsenti suhte kvaliteedist sõltub sellest. Kuigi me peame tegelema pidevalt iseendaga, et allikas meie sees suureneks ja suureneks, mis tekitab meis ajapikku võime seda kõike külluslikult jagada, on partnerluses võimalik seda läbi vastastikuse andmise mitmekordistada.
Armastuse viieks keeleks on SÕNAD, PUUDUTUSED, KINGITUSED, KVALITEETAEG, ABISTAMINE.
Üks eelpool mainitud keeltest on iga inimese nö emakeeleks (ka teised keeled on vajalikud, kuid nad pole nii olulised kui see üks). Emakeel on kaasasündinud omadus läbi mille inimene tõlgendab, et teda armastatakse. Näiteks minul on selleks puudutus. Kui partner mind puudutab, on see minu jaoks armastuse tegu, otsekui ütlus: „Ta hoolib ja armastab mind“. Sõnu pole vaja.
Minu partneri jaoks aga võib-olla emakeeleks hoopis sõnad (eesti mees, kuidas sinu sõnalise poolega lood on? Millal ütlesid oma kaasale, et armastad teda?). Kui see nii on, siis TULEB end sõnaliselt väljendada, iga päev ja veel parem kui mitu korda päevas. Siin on küll koht, kus küll küllale liiga ei tee. Tee seda südamest.
Kellegi kolmanda jaoks võib esmaseks armastuse keeleks olla KINGITUSED- lilled, nipsasjakesed jms aga ka AEG – oma aja kinkimine teisele on väga oluline tegu.
Edasi. KVALITEETAEG. Aeg jaguneb kolme kategooriasse: aeg iseendale, suhetele ning loomingule (selle all pean silmas eneseteostus/karjääri). Kvaliteetaeg partnerluse, mehe ja naise aspektist tähendab aja veetmist nõnda, kus kummagi poole tähelepanu on üksteisel. Koos lastega ajaveetmine ei ole MEHE ja NAISE kvaliteetaeg, vaid kuulub suhete kategooriasse ehk nö pererubriiki. Just siin ongi praegusel ajal asjad kõige rohkem kreenis, ollakse end unustatud lapsevanema rolli, on ema ja isa aga mitte mees ja naine. Paljud mehed suudavad pikka aega koos emaga viibida? Ühine kvaliteetaeg pole ka koos kinos ega teatris käimine, kuna ka seal on tähelepanu mitte teineteisel vaid eemal. Võime istuda kahel toolil kõrvuti aga ei pruugi teineteist üldse tähele panna! Pool tundi kaasaga pargis jalutamist võib olla ÜLIOLULINE!
ABISTAMINE. Üldjuhul on tööülesanded ja toimetamised kodus jaotatud. Inimene, kelle armastuse emakeeleks on abistamine, aitamine, hindab väga kõrgelt, kui aitad teda milleski, mida ta tavaliselt on ise harjunud tegema. Hästi joonistub see laste puhul välja: kui 7-aastane laps palub sind, et aitaksid tal sokke jalga panna, siis pole küsimus selles, et ta ei oska või ei viitsi, ta vajab lihtsalt sinult toitmist oma armastuse keeles.
Partneri emakeel tuleb selgeks õppida, sest see on tema vajadus, isegi siis kui sinu jaoks tähendab see prantsuse keele õppimist, tuleb seda teha!
Kodune ülesanne ongi aru saada, mis on sinu partneri armastuse keeleks, see võib olla sama keel, mis sinulgi aga ei pruugi. Uuri see välja.
KÜSI: mis on tema jaoks see miski, mis paneb teda tundma, et mina armastan teda? Selgita see välja ja toida teda sellega iga päev. Nii hakkab partnerite vahel toimuma armastuse ringlus mis aitab luua suuri asju. Mees ja naine vajavad teineteist ja SUUR LOOMING sünnib alati nende koostöös.
Kristo Kiviorg, kaksikleek.ee

0 comments: