BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, September 11, 2011

Kõige lihtsam ja odavam meetod idude kasvatamiseks‏


Kõige lihtsam ja odavam meetod: idandamiseks on vaja seemneid, liitrine klaaspurk, marli ja kummirõngas. Ühe inimese jaoks võtta seemet 1 sl täis. Seeme pesta, neid käte vahel hõõrudes, panna purki ja kallata külma vesi peale, umbes 1 osa seemnete kohta 4 osa vett. Kloorine kraanivesi on halvim, kui paremat pole, siis tuleb see keeta ja jahutada. Leotusaeg vastavalt seemnetele 5-18 tundi. Pärast leotamist kinnitada purgile kummirõngaga marli ja valada leotusvesi välja, loputada veel 2-3 veega ja panna purk pimedasse kohta purgisuu poolviltu alaspidi, kuid nii, et õhk pääseks seemnetele ligi. Parim koht on nõudepesuresti kapp, kus on vajalik pimedus ja kus õhuhapnik seemnetele ligi pääseb. Jätta niimoodi seisma, kuid päevas tuleb seemneid kaks korda loputada, mis on väga tähtis, sest nii väldime seemnete kuivamist ja ka hallituse tekkimist.

Idud on söömiseks kõlbulikud, kui nad on umbes poole sentimeetri pikkused. Mida peenem seeme, seda pikemaks võib idu kasvada, ilma et see minetaks söögikõlbulikust.
Lutserni, mungoa ja redise seemned võiks enne söömisele asumist loputada suures kausis rohkes vees. Lahtised seemnekestad ujuvad pinnale ja te riisute need ära. Nii on need seemned puhtama ja värskema maitsega. Samas ei ole see protseduur hädavajalik, võite neid süüa vabalt koos kestadega.
Enne söömist tuleb idud alati loputada voolava vee all, see on väga tähtis. Kui idud on saavutanud paraja pikkuse, tuleb neid hoida külmkapi alumises osas, et pikendada nende söömisaega, külmas idude areng aeglustub tunduvalt.
Optimaalseks söömisajaks loetakse 72 tundi idude nähtavale tulekust lugedes.
Aialeht.ee

1 comments:

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.