BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 7, 2011

Tomatite söömine kaitseb veresoonkonda‏

Tomatid on kõige enam kasvatatud köögiviljad kogu maailmas. Jaapani teadlaste avastus näitab, et need loodusannid sisaldavad ainet, mis blokeerib veresoonkonnahaiguste teket. Sellised tulemused avaldati ajakirjas Molecular Nutrition & Food Research, kus näidatakse, et tomatitest eraldatud ühendil 9-okso-oktadekadieenil on hüperlimideemia vastane toime.
Kyoto Ülikooli uurimisrühm eesotsas Dr. Teruo Kawadaga keskendus oma töös ekstraktidele, mis toimivad düslipideemiale – see on seisund, mis on põhjustatud lipiidide (sh kolesterooli või rasva) ebanormaalselt kõrgetest kogustest vereringes. Tavaliselt ei põhjusta düslipideemia ise mingeid sümptomeid, aga ta võib viia selliste sümptomaatiliste vaskulaarsete haigusteni nagu seda on ateroskleroos ja tsirroos. Selleks et neid haigusi ennetada, on vaja vältida lipiidide tekke suurenemist, vahendavad tedusuudised.


On teada, et tomatid sisaldavad mitmeid tervisele kasulikke ühendeid. Antud töös analüüsis uurimisrühm 9-okso-oktadekadieenhapet, testides tema potentsiaalset toimet düslipideemiale. Uuritav ühend suurendab rasvhapete oksüdatsiooni ja aitab kaasa maksas toimuva lipiidide ainevahetuse reguleerimisele. Tulemused näitavad, et 9-okso-oktadekadieenhape omab hüperlipideemia vastast toimet ja võib seega pakkuda kaitset veresoonkonnatõbede arengu eest.


ERR teadusuudised

1 comments:

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.