BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 6, 2013

Tsölibaat‏

Traditsiooniliselt on tsölibaat tähendanud otsust mitte abielluda. Tänapäeval tähendab see pigem seda, kui inimesed otsustavad mitte olla teatud aja vahekorras. See tähendab nii seksi kellegi teisega kui masturbeerimist. Mõnikord valitakse tsölibaat vastureaktsioonina meie kultuuris valitsevale seksi ületähtsustamisele.

Religioon ja tsölibaat
Usuga seotud inimestele (nunnad,mungad, preestrid) annab tsölibaat vabaduse kulutada energiat teiste inimeste hüvanguks mitte ainult seepärast, et seks neelab energiat, vaid ka seetõttu, et seksuaalsuhted eeldavad aja ja tähelepanu kulutamist. Samas on usulist tsölibaati sageli naeruvääristatud ning sellest ei ole alati aru saadud. 

Suhted ja tsölibaat
Paarissuhte puhul võime valida tsölibaadi, kui me tahame partnerist teatud distantsi või olla üksinda või kui me lihtsalt ei taha olla mõnda aega vahekorras. See võib olla väga ebamugav olukord ning eeldab väga oskuslikku suhtlemist, kui partner ei ole samal seisukohal.
Mõned paarid valivad tsölibaadi koos, mis võimaldab mõlemal inimesel uurida armastamise dimensioone. See aitab meid välja sissejuurdunud seksuaalsetest mudelitest, võimaldab suunata meie seksuaalse fookuse mujale kui suguelunditele ning aitab meil tunda end sõltumatuna, mis omakorda võib tugevdada suhet. Mõnikord toob imiku sünd kaasa vajaduse seksita eluetapi järele.
Mõnikord oleme sunnitud elama karsket elu ka siis, kui see ei ole meie valik - pärast partnerist lahku minekut või lahutust või kui partner sureb. Kuigi asjaolud võivad olla valulised, võib tsölibaat mõnikord ootamatute eelistega üllatada.

0 comments: