BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 4, 2015

OSHO õpetab sisemise naeratuse meditatsiooni, millega olla õnnelik 24h‏

Legendaarne India müstik ja joogi OSHO annab raamatus "Meditatsioon hõivatud inimesele" hüva nõu ja stressi vähendavaid tehnikaid inimestele, kellel pole mediteerimiseks aega. Proovi näiteks seda sisemise naeratuse meditatsiooni, mis loob võimsa õnnetunde.
Mediteerimine olgu lihtne ja loomulik
Alati, kui sul on aega, lõdvesta mõne minuti jooksul oma hingamissüsteemi, aga muud mitte midagi - pole tarvis lõdvestada kogu keha. Rongis, lennukis või autos ei saa keegi aru, kui sa midagi sellist teed. Lihtsalt lõdvesta oma hingamissüsteemi. Olgu see niisugune, nagu see on loomulikult. Seejärel sule silmad ja jälgi, kuidas sa hingad sisse ja välja, sisse...
Meditatsioon pole keskendumine. See on lihtsalt teadlikkus. Sa lihtsalt lõdvestud ja jälgid hingamist. Selle jälgimisega ei välista sa midagi. Auto müriseb - tore, lepi sellega. Teised sõidukid mööduvad - hästi, see on osa elust. Kõrvalistuja norskab - lepi sellega. Ära sõdi millegi vastu.
Sisemine naeratus
Istu, ilma et midagi teeksid, lõdvesta alalõug ja ava kergelt suu. Hakka suu kaudu hingama, aga mitte sügavalt. Lase kehal hingata üha pinnalisemalt. Ja kui tunned, et hingamine on väga pinnaline ja suu on lahti ja lõug on lõdvestunud, siis kogu su keha tunneb, et on väga lõdvestunud.
Sellel hetkel hakka tundma naeratust - mitte näol, vaid kogu oma sisemises olemuses. See pole naeratus, mis jõuab huulile - see on eksistentsiaalne naeratus, mis levib seespool.
Pole vaja huultega naeratada - vaid nagu sa naerataksid kõhust; kõht naeratab. Ja see on naeratus, mitte naer. See on väga, väga pehme, õrn ja habras, nagu väike roos avaneks kõhus, lastes selle lõhnal levida üle kogu keha.
Kui oled selle naeratuse kätte saanud, võid olla õnnelik kakskümmend neli tundi ööpäevas. Ja kui tunned, et sul on see õnnelik olek kaotsi läinud, siis sule lihtsalt silmad ja püüa see naeratus jälle kinni; see on olemas. Kogu päeva võid seda korrata nii palju kui soovid. See on alati olemas.

Autor: OSHO
Allikas:Internet

0 comments: