BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, February 27, 2011

9 võimalust hinnata oma tervist

Need lihtsad testid võtavad kõigest mõned minutid. Kuid nad aitavad hinnata organismi üldist seisundit ja avastada õigeaegselt võimalikud probleemid.

SILMAD


Tumedad ringid silmade all võivad tekkida kolmel põhjusel. Esiteks, vähesest unest. Teiseks, sellepärast, et vananedes nahk õheneb, muutub läbipaistvamaks, tähendab, nahaalused veresooned muutuvad rohkem märgatavamaks. Kolmandaks, veresooned võivad asetseda nahale liiga lähedal algusest peale. Kui tumedad ringid silmade all ilmuvad ootamatult, võib see olla allergia sümptomiks. Paistes nahk ja tursed ümber silmade räägivad sellest, et häiritud on vedelike väljumine organismist. Püüdke süüa vähem rasvast, soolast, suitsutatud ja küpsetatud toitu.
Tegutsemisplaan: Kunagi ärge nühkige silmi kätega- toote infektsiooni. Kui silmad väga sügelevad, peske neid lahja teega. Kui teid paneb muretsema ringid silmade all, või paistetus, püüdke pidada päevikut ja märkige üles mis täpselt seda põhjustab.


PAINDUVUSE TEST


Kui teie keha säilitab painduvuse, tähendab, et sidemed ja liigesed töötavad hästi, järelikult risk rebenditele ja äravenitamistele on minimaalne. Istuge põrandal, sirutage jalgu ja püüdke sõrmedega haarata varvastest. Mida lihtsamalt see teil õnnestub, seda paremas vormis on teie keha.
Tegutsemisplaan: Keha painduvust aitab kiiresti parandada jooga ja ujumine. Aga üldiselt on tõestatud, et isegi 5 minutit ükskõik millist füüsilist koormust päevas aitab oluliselt tõsta lihastoonust.


KONTROLLIME KOLESTEROOLITASET

Peenike valge joon ümber silmatera räägib kõrgenenud kolesteroolitasemest veres. Veel üks hoiatav märk- väikesed kollakad laigud silmalaugudel või ümber silmade.
Tegutsemisplaan: Te peate kaaluma dieeti: sööma vähem rasvast ja praetud toitu, rohkem täisteratooteid, ube, juur- ja köögivilju.


HINNAKE OMA JALGADE SEISUNDIT

Jalgade järgi võib suure tõenäosusega ennustada organismi üldist seisundit. Näiteks peenikesed kriipsud, triibud ja lõhed küüntel räägivad sellest, et hiljuti olite üsna tõsiselt haige. Asi on selles, et haiguse ajal kasvavad küüned aeglasemalt, mille tagajärjel tekivadki lõhed ja mõrad. Valged laigud küüntel aga ei näita sugugi mitte kaltsiumi puudust, vaid lihtsalt küünte vigastusi. Küünte kihistumine võib aga viidata küll kaltsiumi puudusele. Kuid võimalikud on ka teised variandid: käed on liiga palju vees, või kasutate ebakvaliteetset nõudepesuvahendit. Kui küüned on väga kahvatud ja kasvavad sisse, on teil eeldatavasti rauapuudus. Punetus, valulikkus ja sügelus küünte ümbruses on tingitud tavaliselt infektsioonist, mis pääseb naha alla haavade ja lõhede kaudu.
Tegutsemisplaan: Jälgige, et küüned on alati kuivad ja puhtad. Niiske ümbrus on bakterite paradiis. Kui pesete nõusid või töötate aias, kasutage kummikindaid. Kaks korda päevas kandke küüntele niisutavat kreemi. Ja regulaarselt tarvitage vitamiine.


IGEMED

Punased, paistes igemed, mis hakkavad veritsema isegi kergest surumisest, võivad saada tõsiste haiguste põhjustajaks. Asi selles, et kahjustatud igemetest satuvad verre bakterid ja jõuavad kogu organismi. Viimased uuringud on tõestanud isegi vastastikust seost igemehaiguste ja südameatakkide vahel.
Tegutsemisplaan: Kui teil tekib igemetele tihti väikesi haavu, mis veritsevad ja ei taha pikalt paraneda, tuleb kindlasti pöörduda arsti poole.


KÄED

Õppige oma sõrmedest jäljendeid tegema. Peenestage pliiatsi süsi, kastke sõrmed sellesse, seejärel suruge käsi valgele paberile. Jäljend ongi valmis. Kui ülekaalus on lihtsad, kaarjad jooned, on kõik korras, kui aga jooned on keerulised, keerdus ja lõikuvad, tuleks kontrollida vererõhku. Nüüd vaadelge peopesi. Uuringud on näidanud, et pikkade ja kitsaste peopesadega inimesed kannatavad sagedamini hüpertoonia käes, kui laiade peopesadega inimesed.


SÕRMED

Kallake klaasi väga külma vett (võib lisada jääd). Hoidke sõrmi selles 30sekundit. Kui sõrmeotsad muutuvad valgeks või sinakaks, on teil häiritud vereringe. Järsk temperatuuri langus (või stress) põhjustavad soontes spasme, mis varustavad verega sõrmi, varbaid, nina ja kõrvu. Selle tulemusena lakkab nendes kehaosades piisava koguse vere kättesaadavus, ning nad jäävad kangeks, kohmetavad.
Tegutsemisplaan: Võimalusel hoiduge järskudest temperatuuri muutustest, külmal aastaajal kandke soojustatud sokke ja kindaid. Kui te suitsetate, loobuge kiiresti: nikotiin mõjub vereringele negatiivselt.


MILLEST RÄÄGIB NAHA SEISUND

Vananedes muutub nahk kuivemaks, see on normaalne. Kui ta on muutunud väga kahvatuks, karedaks ja tihti ketendab, võib see olla seotud kilpnäärme aktiivse töö puudujäägiga. Teised sümptomid: kiire kaalu tõus, apaatia. Kilpnääre toodab hormooni tiroksiin, mis aitab kaasa aju tööle, esimeses järjekorras kannatab tiroksiini puuduse pärast aju. Kui nahk sügeleb, aga jalgadele tekivad punased laigud, on kilpnääre hüperaktiivne. Nii ruttu kui võimalik, pöörduge arsti poole.
Tegutsemisplaan: Jälgige sünnimärkide ja tedretähnide ebatavalisi muutusi, eriti, kui neid on teil palju. Kui sünnimärk hakkab suurenema, muudab kuju või värvi, konsulteerige kindlasti arstiga.


KAS TE KALDUTE STRESSI ?

Sagedane stress toob kaasa organismi enneaegse vananemise, hüpertoonia, probleemid seedimisega, peavalud. Kas teie närvid on korras? Kontrollige ennast.
1) Teil on unehäired või ärkate liiga vara ilma mõjuva põhjuseta?
2) Olete viimasel ajal muutunud agressiivseks ja kergesti ärrituvaks?
3) Joote sageli alkoholi, sööte ja suitsetate palju, et end lahti rebida ja lõdvestuda?
4) Teil on peavalud?
5) Või on teil põhjendamatud paanikahood?

Kui te vastasite "ja" rohkem kui ühel korral, olete te riskigrupis. Tuleb kiiresti vahetada harjunud eluviisi, ja leida rohkem aega iseenda jaoks. Aga kõige tähtsam- tuleb kindlaks teha stressi põhiline allikas ja proovida probleem lahendada.

Tõlkija: Seemnemaailm

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.