BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, June 10, 2011

Vene staaride dieedid: kõhnu Alla Pugatšova kombel

Kas sul on niisama palju tahtejõudu nagu vene staaridel Larissa Dolinal või Nikolai Baskovil? Siis salene rannahooajaks nagu Vene staarid.

“Mina ja dieedid – need on asjad, mis ei sobi kokku,” kinnitab Vene kuulsaim lauljanna Alla Borissovna Pugatšova. “Nagu igal naisel, on ka minul vaja aeg-ajalt saledam olla ja siis ma lihtsalt söön vähem. Ma tean, et ei tohi leiba süüa, suhkrut kohvi sisse panna. Ma olen dieetide koha pealt nii haritud, et võiksin ise oma isikliku dieedi välja mõelda ja kokku panna,” kinnitab Alla Borissovna kuuldusi, et tema lemmikdieet koosneb tõepoolest keefirist ja kurkidest. “Aga vot järgida seda dieeti ei suuda,” naerab ta.
Kahest moodsast Vene dieedist on Alla Borissovna klapitanud kokku ühe – keefiri-kurgidieedi. “See on väga tõhus ja ja näljatunnet üldse ei teki,” kinnitab ta.
Täiuseihalejana tuntud populaarne vene laulja Nikolai Baskov aga teab dieeti, millega on võimalik üheksa päevaga üheksa kilo alla võtta. “Pean seda, kui on vaja pildistamiseks väga heas vormis, see tähendab sale olla,” muigab ta. Kogu Baskovi kiire kaalulanguse saladus peitub tema eriliselt valmistatud riisidieedis. Dieedi esimesed kolm päeva sööb Baskov vaid soola ja taimeõlita keedetud riisi. Riisi leotab ta 12 tundi. Seejärel keedab kolm korda à 5 minutit ning lõpuks loputab külma veega. “Söön kolm päeva riisi, koguseid ei piira, korraga piisab mulle peopessa mahtuvast portsjonist. Olen riisidieedil kolme päevaga kaks kilo maha võtnud,” ütleb ta.
Kes aga sellist dieeti kauemgi jaksab pidada, neile on Baskovil välja pakkuda lihtne menüü: peale riisi ka üks keedukartul, portsjon aurutatud juurvilju ja kaks ahjus küpsetatud õuna. Juurde võib juua taimeteed – valik on vaba, tähtis et tee maitseks.
Kurgidieet
Kas teadsite, et kurk on üks vanimaid juurvilju? Selle juurvilja elulugu ulatub 3000 aasta taha Indiasse. Kurk koosneb 95–96 protsendi ulatuses veest, mis teeb temast suurepärase toiduaine kõikidele dieedipidajatele. Lisaks normaliseerib kurgisöömine soolade tasakaalu organismis, puhastab nahka, töötab organismis diureetikumina, stimuleerib ainevahetust.
Ehkki kurk ise sisaldab väga vähe kaloreid (45–50 kcal / 100 g), saab kurgist taimeõli või hapukoorekastmega maitsva salati, mis tekitab ligi kolmeks tunniks täiskõhutunde. Siiski ei tasuks kurgidieeti pidada üle kolme päeva, sest vastasel korral jääb organismil vajaka elutähtsatest vitamiinidest ja mineraalainetest. Puhastavaks nn detox-dieediks aga sobib kurgidieet ideaalselt.
Võta 1 kg värskeid kurke, lisa maitse järgi 1% hapukoort või taimeõli, lisa veidi soola, hakitud värsket peterselli, tilli või sibulat. Jaga salat kolmeks portsjoniks.
Söö seda kolm korda päevas: kell 12, kell 16 ja kell 19 õhtul. Lisaks võid õhtusöögiks süüa 50 g väherasvast loomaliha, tüki kanafileed või ühe muna.
Hommikusöögiks söö tükk röstleiba, määri sellele pisut lahjat margariini või võid. Kõrvale joo tass suhkruta kohvi või teed.
Enne uinumist võid süüa ühe õuna, banaani või pirni.
Larissa Dolina keefiridieet
Vene staar Larissa Dolina on innukas keefiridieedi järgija. “Üldiselt söön ma küll kõike, kuid alasti ja peegli ees,” naerab ta. Kiireks kaalulangetamiseks on aga keefiridieet tema sõnul asendamatu. Keefiridieet on küll üks kõige tõhusamaid monodieete, kuid ka seda ei tasuks pidada kauem kui kolm-neli päeva. Kaalukaotus on selle dieediga kiire – kõigest mõne päevaga 4–5 kilo.

  1. päev. Viis keedukartulit ja 1,5 liitrit keefiri. Jaga igal päeval toiduained väikesteks portsjoniteks, söö üks portsjon iga kolme tunni järel.
  2. päev. 100 grammi keedetud kanafileed, 1,5 liitrit keefiri.
  3. päev. 100 grammi hautatud loomaliha, 1,5 liitrit keefiri.
  4. päev. 100 grammi hautatud või keedetud valget kala, 1,5 liitrit keefiri.
  5. Juur- ja puuvilju vabal valikul (välja arvatud kaloririkkad banaanid ja viinamarjad), 1,5 liitrit keefiri.
  6. Soovi korral võid dieeti pidada ka kuuendal ja seitsmendal päeval. Kuuendal päeval joo vaid keefiri, seitsmendal päeval mineraalvett.
Allikas:Ajakiri Naised


0 comments: