BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 27, 2012

Geobioloogid Ave ja Rein Weber: haigused tulevad sassis suhetest‏

"80% kõigist haigustest tekitavad emotsioonid. Kui sul pole suhted korras, tulevadki igasugu haigused ja hädad," ütlevad äsja "Õnne feng shui" nimelise raamatu välja andnud geobioloogid Ave ja Rein Weber.
Raamat sündis abielupaari kinnitusel vajadusest. "Inimene tuleb tervisemurede pärast meie juurde, aga siis selgub, et õigem oleks alustada iseendast ja teha kõigepealt korda oma suhe," nendib kõrgema meditsiiniharidusega Ave vaikselt.
Inimene kui universumi mudel
Abielupaari salongis, mis kujundati ümber Reinu kadunud ema korterist Kadriorus, põlevad laes True Light’i valgustid – sama tehnoloogia, mida ameeriklased algselt kasutasid kosmose- ja allveelaevades. Reinu sõnul on see päikesevalgusele kõige lähedasem valgus. Tavalisse elektrivalgusse pidavat inimorganism suhtuma kui hämarusse ja hakkama end häälestama magamaminekule. Niikaua kui Eestis ja Prantsusmaal arhitektiametit pidanud Rein korterit näitab, keedab Ave kööginurgas Hiinast pärit kohvi. Salongi ilmestavad idamaist päritolu tähenduslikud esemed õnnest ja iidsest harmoonilisuse õpetusest – feng shuist.



Vana-Hiina õpetuse feng shui eestikeelne tähendus võiks olla "tuul ja vesi". Need algjõud olid taoismi järgi olemas juba enne maailma teket. "Tuule all mõeldakse kosmilist alget ja vesi on maine mateeria," selgitab Ave.
Iga inimene on Weberite seisukohalt universumi väike mudel. Samad jõud, mis mõjutavad planeete ja päikesesüsteeme, mõjuvad ka inimkehas. "Kui inimese kõrvale panna üliväike oled, siis tajub see olend inimest nii, nagu meie vaatame oma tähistaevast koos Linnuteega. Kondid moodustaksid tema jaoks justkui mingid tähekogumid, aga sa ise oleksid selle olendi jaoks tühjus," võrdleb Rein. "Pärast selle tunnetamist, et temas ja universumis valitsevad samad jõud, on inimene võimeline igasugu tegusid tegema, sest blokid ja piirid kaovad ära."
Abikaasa ütleb vahele, et Rein panevat nende juurde hingeabi saama tulnud inimeste sõnul oma prognoosidega tavaliselt otse naelapea pihta. "Inimkond tähtsustab praegu materiaalset ehk shui osa, aga mõlemat peaks võtma võrdsetena," tähendab Ave.
Erinevad armastused
Reinu sõnul ütleb enamik inimesi sõna "armastus" definitsiooniks, et see on abstraktne tunne. "Aga kui lähemalt uurida, mõtleb igaüks meist armastuse all erinevat tunnet, erinevat armastust. Kui vaadata sellesse niinimetatud feng shui peeglisse, ongi seal vähemalt kakskümmend erinevat armastust. Väga oluline oleks kõigepealt aru saada, millist neist konkreetne inimene otsib," lausub Rein mõtlikult.
Tänapäeva inimesed jagavad Weberite sõnul enamasti üksteisega oma füüsilisi kehasid ning lisaks muidugi praktilisi, majanduslikke asju. Kuna nende kehad mingil hetkel üksteisest tüdinevad, hakatakse vaikselt üksteisest kaugenema. "Algab võitlus mammona jagamise pärast. Hale on vaadata, kui paljud toredad inimesed lähevad lahku, kuigi neis tegelikult on alles see miski, mis neid kunagi kokku viis," lausub Rein. Teineteise tegeliku avastamiseni suur osa paare tema sõnul ei jõuagi.
"Meie raamatus on tegelikult Feng Shui õpetust ennast väga vähe – peamiselt peatükis "Armupesa"," märgib Rein. Kui õnnelikuks saamiseks peaksid inimesed süvenema endasse ja oma partnerisse, siis magamistoa harmoonia saab tekitada konkreetsete vahenditega. Alustades selle asukohast – magamistuba peaks paiknema korteri või maja välisuksest kõige kaugemal, diagonaalis vasakul või paremal pool. Külalistel sinna asja pole, kirjutavad Weberid. Kindlasti ei tohi magamistuba asetseda sanitaarruumide või garaaži peal ega all.
Magamistuppa peegelpinnad ei sobi
Ave lisab, et suhteid õpetati taoistliku filosoofiaga maades erikoolides koos meditsiini, astroloogia, kulinaaria ja kalligraafiaga. Tänapäeval ei õpetata suhteid enam kusagil.
"Magamistoa tegemise oleme tõepoolest detailselt läbi võtnud," kinnitab Rein. Voodi peaks Weberite kirjutise kohaselt olema turvatunde pakkumiseks kõrge päitsiga, soovitavalt puitkarkassiga ja võimaluse korral tuleks vältida metallvedrudega madratseid. Abielupaaril peab olema ühine madrats, mitte kummalgi oma. Voodi päevatekk ei tohi olla valge, vaid tuleb valida värviline. Oluline on, et niinimetatud kurja silma vältimiseks ei peaks magamistoas olema peegleid, teleri- ja arvutiekraane ning teisi peegeldavaid esemeid. Seintele sobiks erootiliselt mõjuvad maalid ja graafilised tööd.
Samas ütlevad Ave ja Rein nagu ühest suust, et päris ideaalset feng fhui kodu ega magamistuba pole olemas. See on vaid boonus, kuivõrd õnnelik seksuaalelu ning paarisuhte õnnestumine nõuab mõlema partneri järjekindlat koostööd.


Allikas: õhtuleht

0 comments: