BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, April 9, 2013

Vajalik töö: näpistage tomatitaimedelt kõrvalvõsud‏

Kui kasvatate tomateid alles esimest aastat, siis teadke, et üks oluline töö on pidevalt eemaldada lehekaenaldest sinna tekkivad kõrvalvõsud.
Muidu muutub taim tihedaks “põõsaks” ning tema jõud läheb lehtede kasvatamiseks, mitte viljade küpsetamiseks. Pimedas puhmikus õied ei viljastu ning viljadel pole valgust arenemiseks.
Hoidke oma tomatitaimedel silm peal, sest kõrvalvõsud kasvavad uskumatult kiiresti. Kui mõni neist jääb kahe silma vahele, võite ühel päeval ülla­tusega avastada, et taim on muutunud kahe- või isegi
rohkemaharuliseks.
Muidugi võib kasvatada ka kahe- või kolmeharulist tomatit, aga sel juhul valmivad viljad hiljem.
Kõrvalvõsusid näpistage pidevalt, ärge laske neil kasvada üle 5 cm pikkuseks. Pildil oleval kasvul lasti meelega suuremaks kosuda, et saaks täpselt näidata, kus tomatitaimel kõrval­võsud asuvad ja mida nendega tuleb teha.

Soodustage tolmlemist
Tomat kannab hästi vilja siis, kui tuul ja putukad teda korralikult tolmeldavad. Avamaal pole sellega muret, aga kasvuhoones tuleb asjale kaasa aidata ja tuginööre paar korda nädalas kergelt kõigutada. Piisab kergest liikumisest, et õietolm langeks emakasuudmele.
Allikas:Targu talita

0 comments: