BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, June 11, 2015

Võilillemesi‏

Võilillemesi on väärt kraam see sobib talvel tee sisse, kui muidugi talveni jagub. Kindlasti saab seda ka liha marineerimisel kasutada ja niisama lusikaga suhu pista on ka väga mõnus. Ja nii ma siis korjasingi kogu aia kollased õied kokku ja keetsin siirupiks, mis tõesti maitseb nagu mesi ja näeb välja nagu mesi. Võililli tuleb korjata päikeselisel päeval ja täiesti avanenud õisi, siis on lihtsam neid kollaseid kroonlehti õietupest kätte saada. Mee võib keeta ka koos tupelehtedega aga siis tuleb mesi mõrkjas ja ei ole ka nii ilus kollane. Õielehti on kergem kätte saada kui pigistad ja samal ajal natuke keerad tupenutist ja teise käega eemaldad kroonlehed. (segane vist sai aga ma usun, et kõik said aru). Minul oli kannatust umbes liitri jagu õielehtede jaoks aga kindlasti võib neid ka rohkem olla.
RETSEPT 1 l või rohkem võilille kroonlehti
1 l keevat vett
1 kg suhkrut
pool kooritud sidrunit
Vala õielehtedele keev vesi ja jäta ööpäevaks kaane alla seisma. Kurna segu läbi peene sõela ja pigista lehemassist võimalikult palju mahla välja. Lisa suhkur ja poolik ning kindlasti kooritud sidrun koos seemnetega (sidruniseemned sisaldavad looduslikku pektiini ja aitavad keedusel pakseneda). Aja keema. Keeda võimalikult madalal tulel kuni siirup hakkab paksenema. Minul kulus selleks 1 tund ja 45 minutit. Vahepeal peab muidugi segama ka. Kougi sidrun ja sidruniseemned välja ja vala hea kraam purki. Mina panin vahepeal ühe juba kasutuses olnud vaniljekauna ka maitseks sisse keema aga see pole vajalik. Mesi pakseneb jahtudes veelgi.
Allikas: Internet

0 comments: