BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, August 10, 2011

Helene Hadsell ja tema SPEC


Legendaarse “auhinnamängude kuninganna” Helene Hadselli tähelend algas sellest, kui ta 1958. aastal luges dr. Norman Vincent Peale’i raamatut “Positiivse mõtlemise jõud” (The Power of Positive Thinking).Raamatust vaimustunud, küsis ta oma mehelt, kes parasjagu kõrval ajalehte luges, mida too võiks tahta – me võime saada kõik, mida soovime! Abikaasa vastas: “Näe, Coca-Colal on siin reklaamlause võistlus ja auhinnaks on välja pandud paadi päramootor. Sellega oleks ilmatuma hea kalal käia.”

Helene läks teise tuppa ning mõtles nõutud 25-sõnalisele reklaamtekstile. Algul tundus talle raske väljendada mõtet, miks Coca-Cola talle meeldima peaks, sest nende peres seda ei joodud. Kuid siis, kujutledes, kuidas tema abikaasa oma uue paadimootoriga kalal on, tuli välja järgmine tekst: “Väljasõidule võtan kaasa Coca-Cola, sest olen üksildane kalamees ning Coke on minu vaikne kaaslane. Temalt ei tule mingit vadistamist, ainult jahe ja värskendav karastus, kui tema poole pöördud.”

Lause posti pandud, kinnitas Helen järgnevate nädalate jooksul endale iga kord, kui asi talle meenus, et nad võidavad paadimootori, lubamata kahtlustel mõtetesse kerkida. Lõpuks oli ta selles nii kindel, et küsis endalt, kuhu nad ometi oma auhinnaga juba jäävad? Peale kolmenädalast ootamist helises telefon ning anti teada, et just nende lause oli võistluse võitnud.

Siis läks lahti! Järgmisteks võitudeks oli lisatelefon köögis, mille arved aasta jooksul kinni maksti, lastele jalgrattad, filmikaamera. Nüüd oli juba kogu perekond asja juures, otsides sobivate auhindadega auhinnamänge ning andes oma positiivsete mõtetega panuse võitude saamisele, mis aina tulid ja tulid. Kvaliteetne köögisisustus, reisid esimeses klassis Euroopasse, autod, rahalised võidud. 1969. aastal võideti uus ja ruumikas, 4300 ruutjalane (400 m²) maja Irvingu linna, Teksase osariigis, milles Hadsellid elavad tänaseni.

Helene Hadsell ei ole sellest, kuidas võidud tema juurde tulid, teinud mitte mingisugust saladust. Ta on esinenud sel teemal loengutega ümber maailma ning juba 1971. aastal ilmus tema raamat “Contesting: The Name It and Claim It Game : Wineuvers for Wishcraft”.

Kõige esmalt toonitab ta, et ei usu mitte mingisuguse “õnne” olemasollu või juhusesse, kõik toimunu on olnud sihiteadliku töö ja tegevuse tulemus. Iga võit on tulnud sellest, et seda on mõttes positiivse energiaga eelnevalt tugevasti laetud.

Kogu selle töö on Helene võtnud kokku inglisekeelse tähelühendiga SPEC:
1. S-elect it (vali see)
2. P-roject it (projitseeri seda)
3. E-xpect it (oota seda)
4. C-ollect it (võta see vastu)

Esimese punktina tuleb lihtsalt teha selgeks, mida soovitakse, piiritledes võimalikult täpselt, missugune on soovitud asi: milline mudel, mis värvi jne.

Järgmiseks tuleb ette kujutada, et valitud asi ongi juba olemas. Milline lõhn on selles uues autos, millise häälega töötab selle mootor? Kujustada ennast vaimusilmas seda kasutamas, sellega ringi sõitmas, seda puhastamas jne. Mida rohkem ja tugevama tundega seda teha, seda enam positiivset energiat asja täideviimiseks koguneb. Helene tegi igast auhinnamängust osa võttes sellist kujustamist mitmete nädalate jooksul iga päev. Seejuures tuleb olla tähelepanelik, et positiivset energiat mitte ära nullida negatiivsega (kahtlused, hirmud).

Kolmandaks tuleb olla kindel, et asi kindlasti tuleb. Oodata asja, umbes nagu kui olled vormistanud postimüügi tellimuse: pole ehk küll täpselt teada, millal asi kohale jõuab, kuid püsid siiski raudses veendumuses, et ta tuleb.

Eelmisele kolmele võtmetähtsusega punktile lisandub neljandana asja vastuvõtmine.

Väga oluline on püsida positiivsetes mõtetes ja tunnetes, muretsemata selle üle, kuidas täpselt asi teoks saab. Keskenduma peab lõpptulemusele, jättes vabaks selle kuidas see täpselt toimuma saab, millised mehhanismid lõpptulemuseni jõudmiseks töötavad jne.

Üks Helene Hadselli lemmiklauseid kõlab veel selliselt: “Ebaõnnestumisi ei ole, on ainult tulemuste viibimine.” Mõte on selles, et kui mingit asja kujustades ja oodates aeg üha läheb ning asja ei paista kusagilt, ei maksa meelt heita ja negatiivsete tunnetega kõike tühjaks teha. Tulemus lihtsalt “veidi” viibib.

Ja muidugi kinnitab Helene, et see positiivsele mõtlemisele toetuv meetod ei ole piiratud mitte sugugi ainult auhinnamängudega, sama põhimõte kehtib kõikjal.

1 comments:

Unknown said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.