BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, August 19, 2012

11 viisi enesekindluse tõstmiseks‏

Enesekindlus annab meile vabaduse teha vigu ja aitab ilma end hädavaresena tundmata saada üle ebaõnnestumistest. Kui sina tunned end ebakindlalt, loe alljärgnevaid nippe, kuidas oma väärtust eelkõige enese ja seejärel ka teiste silmis tõsta

Enesekindlus on õpitav, kuid meeles tuleks pidada seda, et see on pikemaajaline protsess ning üleöö muutusi loota ei tasu. Harjutamine teeb aga meistriks, seega võta need soovitused teadmiseks ja proovi kohe täna oma enesekindluse taastamise kallal tööle hakata.


  • Tunne oma nõrkusi: Meil kõigil on oma nõrgad kohad. Selleks võib olla välimus, kehv eneseväljendusoskus, nigel tutvuste sobitamise oskus vms. Nõrkuste enesele teavitamine ja neile nime andmine aitab sul neile vastu astuda ning neist lõpuks jagu saada. Proovi asjad, mis panevad sind ebakindlalt tundma, üles kirjutada või kui sõnad paberile eriti lihtsalt ei tule, räägi oma muredest sõprade, abikaasa või pereliikmetega. Jagatud mure on pool muret ning sa tunned, kuidas koorem, mida oled terve selle pika aja endaga kaasas kandnud, väheneb tuntavalt. 
  • Pea meeles, milles sa hea oled: Ükskõik kui ebakindlalt sa end tunned, on kindlasti vähemalt üks asi, milles sa oled parem kui teised. Leia see üles ja luba endal oma saavutuste üle uhkust tunda. Alaväärsuskompleksiga inimesed, kes ei pea oma saavutusi millekski, tunnevad end väheväärtuslike ja ebaolulistena. Ära sina lase sel endaga juhtuda!.
  • Ole tänulik selle eest, mis sul on: Tihti põhjustab ebakindlust tunne, et sul ei ole piisavalt raha, õnne, sõpru või piisavalt hea töökoht. Tundes rõõmu sellest, mis sul on ning olemasolevat hinnates saad rahulolematusest jagu.
  • Ole positiivne: Väldi enesehaletsust ja teiste kaastunnet. Ära luba kellelgi panna end väärtusetuna tundma — nad saavad seda teha vaid siis, kui sa ise sel juhtuda lased. Kui ise end maha teed ja kinnitad, et oled tühine, jäädaksegi sind lõpuks uskuma. Parem räägi endast, oma tulevikust ja plaanidest optimistlikult. Pea meeles ütlust: mida tellid, seda saad!
  • Riietu sobivalt: Oled märganud, kuidas rõivad su enesetunnet muudavad? Kui näed kena välja, tunned end hästi ja võimekana ning oled suhtlusele avatud. Kui riided ei sobi, tunned end kehvasti, oled õnnetu ega soovi teistega suhelda. Suure hunniku kehva kvaliteediga hooajarõivaste asemel investeeri parem hea kvaliteedi ja ajatu tegumoega riietesse.
  • Kõnni kiiremini: Kas kõnnid aeglaselt? Väsinult? Lonkad? Või on su kõnd kiire ja energiline? Enesekindlad inimesed kõnnivad kiiresti. Neil on palju kohti, kuhu minna, inimesi, kellega kohtuda, asju, mida teha. Sinagi saad enesekindlust tõsta, lisades sammu. 25% kiiremini kõndides paistad kohe tähtsam välja ja tunned end paremini.
  • Tee komplimente: Kui mõtled endast halvasti, peegeldad seda ka suhtluses teistega. Solvangud ja klatš on paar head näidet. Hoidu kontoris või tuttavatega suheldes teistest halvastu rääkimast, selle asemel ütle parem midagi head nende kohta, kellega sa koos oled. Selle tulemusena kogud plusspunkte ning tõstad enesekndlust. Teistes vaid head märgates tood ka enda parimad omadused nähtavale.
  • Istu esireas: Tagumistes pinkides saab küll palju nalja, kuid seda vaid koolitundides. Enesehinnangule ei tule see hiljem küll kuidagi kasuks. Kui otsustad tööl, koosolekul või sõpradega koos olles istuda grupiga kokku või esimesse ritta, st tähelepanu keskpunkti, kaob lõpuks hirm, et sind pannakse tähele.
  • Avalda arvamust: Paljud inimesed ei julge avalikult kõnesid pidada või isegi küsimusi esitada. Nad arvavad, et keegi peab nende sõnu või küsimusi naeruväärseteks ning hoiavad seetõttu suu kindlalt kinni. Tegelikult on meie kaaskodanikud palju avatumad ja sallivamad kui me arvame ning paljud neist on tegelikult sama probleemiga kimpus. Mida rohkem sa koosolekutel sõna võtad, seda paremaks avalikuks esinejaks sa saad, seda kindlamalt tunned end oma mõtteid avaldades ja ka kolleegid oskavad sind märgata ning sinu püüdlusi hinnata.
  • Tee trenni: Terves kehas terve vaim. Kui oled terve ja heas vormis, tunned end energilise ja positiivsena. Ülekaal tekitab halva enesetunde ja tekitavad enesehaletsust. Võta igal õhtul ette paarikilomeetrine jooksuring, vaata üle oma toitumisharjumused ja sa näed, kuidas edusammud sind enesekindlamaks muudavad.
  • Naerata: Naerata nii palju kui võimalik. Naeratavad inimesed meeldivad kõigile, naeratades mõjud sõbraliku ja avatuna ning sind võetakse alati sõbralikult vastu.
  • Allikas: NewsIndia

    0 comments: