Tunned, et nendest viimastest ülekilodest on täiesti
võimatu vabaneda? Siit sulle 10 kavalat nippi, mis panevad sinu
jõupingutuste i-le täpi. Vaid mõned väikesed, uued ja tervislikud
muudatused võivad viia rõõmsama vannitoakaalu ning järgmise vööauguni.
1. Luba endale šokolaadi, mille järele on isu.
Ei,
sul ei ole vaja kõike magusat sööma hakata. Riivi veidi tumedat
šokolaadi grillkastmesse või salatisse. Tulemuseks on täidlasem maitse
ning palju kasulikke flavonoide, mis teevad südamele head ning hoiavad
kolesteroolitaseme korras. Riivitud šokolaad ei põhjusta ka
šokolaadišokki.
2. Tee endale roheline võileib.
Vaheta võileivakate küpse avokaado vastu, mis sisaldab hulgaliselt
polüküllastatud rasvhappeid, mis aitavad kolesteroolitaset madalal
hoida. Lisaks on Ohio ülikooli teadlased avastanud, et fütokemikaalid
kaitsevad suuvähi vastu.
3. Vali ”õige” õli.
Väldi kergete õlide valamist salatile. Kerged ja heledad õlid
sisaldavad vähem vähivastaseid antioksüdante kui peente nimedega nagu
näiteks „extra virgin“ õlid.
4. Alusta igat söögikorda kahe klaasi veega.
Enne sööki on soovitatav juua kaks klaasi vett, mis aitab hoida
vedelikutasakaalu ühtlasena ning sa tunned end vähem näljasena. Hea
harjumus, mis aitab kehakaalu hoida.
5. Joo jääteed.
Oled valmis uueks, tervislikuks harjumuseks? Vaheta gaasilised joogid
ja mahlad värske jäätee vastu. Ja siin ei pea me silmas mitte
tööstuslikult toodetud magusainega jääteed, vaid tavalist teed külmana,
jääga. Tulemus: vähem kaloreid, hulga kasulikke antioksüdante, mis
kaitsevad südant, aitavad vähi vastu ning ka vähem kortse on
garanteeritud. Ameerika põllumajandusameti läbi viidud uurimus näitab,
et tass musta teed sisaldab rohkem tervislikke flavonoide kui portsjon
brokkolit või porgandeid.
6. Mõtle poolega.
Lihtne ja tervislik igapäeva- ja peostrateegia. Pool taldrikust täida
puuviljade ja aedviljadega ning teine pool sama suures koguses
täisteratoodete, kiudaineterikaste süsivesikute või lahjate valkudega...
7. Õpi tervisehierarhia järjekorda.
Õpi sööma võileibu tervislikult ning vähesema rasvasisaldusega. Valiku järjekord peaks olema järgnev:
1. Kalkun ja kana
2. Rostbiif
3. Sink
4. Vorst
8. Valmista kõige paremat ja kasulikku – brokkolit.
Kõige parem viis brokkoli valmistamiseks, mille käigus säilivad tervislikud toitained, on kiire keetmine.
9. Võta oad menüüsse.
Purk kidney, cannellini või kikerherneid on lihtne ja kiire viis saada
vajalikke valke ja kiudaineid. Kuna purgis on nad tavaliselt koos
soolaga, mida me igapäevaselt niigi palju tarbime, on soovitatav ubasid
enne toiduvalmistamist vee all loputada.
10. Vaheta punane liha läätsede vastu
Kui esmalt tundub harjumatu, vaheta toitu valmistades pool liha
kogusest läätsede vastu. Nii saad vajalikku valku ja kiudaineid, kuid
vähem rasva. Näiteks punastel läätsedel on neutraalne maitse ning kui
asendada lasanjes pool lihast läätsede vastu, täidab see hästi kõhtu,
kuid sageli ei saada arugi, et liha asemel on läätsed.
allikas: Iform.se
Friday, August 31, 2012
Rasvast vabaks: 10 odava nipiga
Posted by Tiia at 11:34 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment