BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, December 12, 2012

Miks kodus on paha lõhn?


Teinekord aitab ebameeldivaid lõhnu peletada kõigest tuulutamine. Ometi leidub ka sedavõrd visasid aroome, millest lahtisaamiseks on vaja karmimeid meetmeid.
Esmalt võib vastikute haisude eemaldamiseks katsetada köögikapis leiduvat. Näiteks on tõhusad lõhnaeemaldajad äädikas ja kohvipaks.

Vabane vetsuhaisust

Juhul kui äravoolu tihendid või vesilukk on ära kuivanud, võivad eemaletõukavad lõhnad levida ka vannituppa. Aroomidest vabanemiseks võib abi olla, kui lased veel joosta. Ühtlasi võib vesiluku veega täita, iseäranis pikale puhkusereisile minnes. Pärast täitmist lisa vesilukule toiduõli – see takistab vee haihtumist, ning vesilukk ei kuiva ega tekita odööre.

Kanalisatsioonilõhna võib põhjustada mustus. Aeg-ajalt tuleb kontrollida ja puhastada ka põrandakaevu. Õhutustihendeid tuleb samuti kontrollida, kuna takistatud õhuvool lisab peletavaid lõhnu. Kanalisatsioonihaisu võib eemaldada ja neutraliseerida kanalisatsiooni ööseks äädikat (umbes detsiliitri jagu) valades.

Tubakalõhnast priiks

Tubakahais ei eemaldu hõlpsalt, eriti kui siseruumides on juba kaua suitsetatud. Korrusmajades võib lõhn sisse tungida ka naaberkorterite või rõdu kaudu.

Lõhna, mis ei ole jõudnud veel kõikjale imbuda, saab ära tuulutades. Taas tasuks proovida äädikavett ja kohvipuru. Aseta tubakahaisusesse ruumi kasutatud, ääreni täis kohvifiltreid, sättides need kandikule või taldrikule, mitte otse põrandale või lauale. Lase neil mõnda aega nii seista ning paha lõhn võib hajuda.

Juhul, kui tubakahais on elamisse juba sisse imbunud, ei aita tavalistest nippidest. Sel puhul võib ainus võimalus olla vaiba väljavahetamine ning seinte ja lagede ülevärvimine.


Hallitushais häirib

Kui korteris lõhnab hallituse järele, on viimase ülesleidmine olulisim asi. Alati ei põhjusta läppunud haisu küll hallitus, ja sel puhul mõjuvad aroomidele eelpool kirjeldatud meetmed. Kiireim ja lihtsaim vahend on taas kord äädikas. Kalla seda väiksesse anumasse ning aseta lõhnaallika lähedusse. Luba äädikal toas võimalikult kaua mõjuda ning tuuluta elamist seejärel põhjalikult.

Äädikat võib rakendada ka rõivastele. Kalla ämbritäie vee hulka ka sortsuke äädikat. Leota tekstiili äädikavees umbes ööpäeva jagu ning pese rõivas seejärel vastavalt sildil ettenähtule. Eelnevalt uuri sildilt mõistagi äädika kasutussobivust vastavale kangale.

Tolmuimeja puhtaks
Kui tolmuimeja hakkab levitama tülgastavaid lõhnu, on viimane aeg vahetada välja tolmukott. Ka õhufiltrit tasuks regulaarselt vahetada. Viimast eemaldades veendu, et tolmuimejasse minev tolm uuesti õhku ei paiskuks. Tolmuimejasse võib panna ka värskendavaid graanuleid või pesta vooliku pesuainega.

Elamisse kogunenud ebameeldivaid lõhnu eemaldavad ka õhuvärskendajad. Näiteks Johnsoni tooteperekonda kuuluv Glade pakub kodukoristuseks mitmeid värskendavaid valikuid.

Allikas: siivous.info  

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.