Oh seda sygist oma rikkusega.
Hakkasin siis esimest aastat kasvatama kurke ja tomateid ja porgandeid ja kartulit ja tilli ja lilli ja....
Kyll oli huvitav oodata kuni nad oma esimesed rohelised ninaotsad mustale mullale sirutasid. Siis sai käidud neid imetlemas kui päike oma kiirtega neid silitas ja vihm oma pisaratega piserdas.
Taimed aina kasvasid ja kasvasid kuni tomatid juba hakkasid tulema ja värvi muutma.Kartul hakkas õitsema.Kurk ootas juba korjamist....Redised olid punased ja kibedad aga ikkagi oma enda omad.
Ainuke oli punapeet mis sellel kevadel ei tõusnud.
Nyyd siis olen korjanud ja keetnud ja soolanud ja marineerinud.
Mis ma siis olen kokku keetnud:
TOMATI SALSA- LETZO
koorisin tomatid ja hakkisin paksupõhjaga potti mulisema.
hakkisin sibula, selleri ja porgandi ja praadisin õrnas õlis kuldkollaseks.
hakkisin erinevad värvid paprikat ja kuumutasin õlis, isegi mõne koha lasin mustaks, et seda head maitset välja saada
kypsetasin ahjus kõrvitsa ja tykeldasin(kuna mul oli palju kõrvitsat keegi andnud)
tykeldasin kyyslaugu
kogu segu segasin eelnevalt kuuma tomatiga ja maitsestasin soola, suhkru, sidrunimahla, punase pipraga ja lasin mingid minutid veel potis koos podiseda
puhastasin ja kuumutasin purgid ja kogu segu valasin kohe kuumalt purkidesse
*sellist segu tegin umbes sama retseptiga kolmel erineval ajal ja kõik on erineva maitsega.asjatundjad on maitsenud ja kõige paremaks on tunnistatud see kus sees on rohkem õli.muidugi yhes segus oli rohkem pipart ja teises puudus kõrvits ja kolmandas oli tomatit rohkem....
Sunday, September 27, 2009
Sygis kodus köögis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment