BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, July 17, 2009

KURK

Arvan, et kurk on täiesti õigustamatult alahinnatud


Just täpselt seda ma arvan. Küllaltki tihti kuulen teisi mainimas peale seda, kui kurgiviile täis kausiga neist mööda jalutan, et “sealt ei saa ju midagi”. Vaidlen vastu. Olen alati olnud arvamusel, et tühjasid toiduained ei ole olemas. Kõikides on kas midagi head või midagi halba. Kuuldes inimesi lausumas, et “seal ei ole midagi peale vee” ei saa ma vaiki olla. Võtsin endale kohustuseks kummutada müüt kurgi tühisuse kohta.
Me kõik ilmselt teame, milline tavaline kurk välja näeb, seega ma sellel teemal ei peatuks.
Toiteväärtus
100 g koorimata kurki sisaldab (tegemist keskmiste andmetega):
energiat 20 kcal
süsivesikuid 3,63 g (sellest suhkur 1,67 g)
rasva 0,11 g
valke 0,65 g
vitamiin A 223.60 IU
vitamiin B1 (tiamiin) 0,027 mg (2%) *
vitamiin B2 (riboflaviin) 0,033 mg (2%)
vitamiin B3 0,098 mg (1%)
vitamiin B5 0,259 mg (5%)
vitamiin B6 0,040 mg (3%)
vitamiin B9 7 μg (2%)
vitamiin C 2,8 mg (5%)
kaltsium 16 mg (2%)
raud 0,28 mg (2%)
magneesium 13 mg (4%)
fosfor 24 mg (3%)
kaalium 147 mg (3%)
tsink 0,20 mg (2%)
Kasu tervisele
Kurgi viljaliha koosneb peamiselt veest, kuid sisaldab ka askorbiinhapet (C-vitamiini), mis aitab tasandada nahaärrituseid ja vähendada turseid. Kurgi koor on rikas kiudainete poolest ja sisaldab mitmeid kasulikke mineraaltoitained, sealhulgas ränidioksiidi, kaaliumi ja magneesiumi.
Kiirgav ja sädelev jume
Ränidioksiid kurgis mängib olulist rolli tervisliku sidekoe (lihased, kõõlused, kõhred, luud jne) saavutamisel. Kurgimahla soovitatakse sageli kui head ränidioksiidi allikat. See aitab parandada jumet ja naha tervist. Lisaks on kurgi kõrge veesisaldus tunnustatud keha hüdreerimise allikas, mis aitab saavutada õhetavat ja ergast nahka. Kurki kasutatakse ka paikselt erinevate naha probleemide korral, sh paistetused silmade all ja päikesepõletus.
Lihtne viis suurendada oma kiudainete ja vee tarbimist
Tarbida piisavas koguses kiudaineid on enamuse jaoks keeruline. Lisades salatitele kurki, oled saanud hea viisi suurendada oma kiudainete tarbimist, kuna kurk on looduslikult pakendatud lisavedelikega, mida su keha vajab, et seedida kiudaineid. Lisana saad ka veel vitamiin C-d, ränidioksiidi, kaaliumi ja magneesiumi.
Kõrge vererõhk? Kurk aitab teil rahuneda
On tehtud uuringuid, mis on tõestanud, et kõrge kaaliumi, magneesiumi ja kiudainete sisaldus toidus aitab alandada vererõhku.
Ajalugu
Kurgid on pärit enam kui 10 000 aastat tagasi Lõuna-Aasiast. Sealt liikus see Indiasse ja teistesse Aasia osadesse. See oli väga populaarne Egiptuses, Kreekas ja Roomas, mille elanikud ei kasutanud seda pelgalt toiduna, vaid teadsid ning tundsid ka selle kasulikke omadusi nahahaiguste ravimisel.
Kuidas valida ja säilitada
Kurgid on väga tundlikud kuumusele, seega tuleks poes valida selliseid, mida hoitakse jahedas. Nad peavad olema kõvad, otstest ümarad ning nende värv peab olema särav keskmise ja tumerohelise vahel. Vältida tuleks kurke, mis on kollased, pundunud, pehmete kohtadega (kus saab näpu sisse vajutada) või on otstest kortsus. Kuigi paljud inimesed on harjunud ostma kurke, mis on vahatatud, on soovitatav valida siiski neid, mida ei ole vahatamisega töödelud. See kindlustab, et sa ei tarbi vaha ning kemikaale.
Kurgid tuleb hoida külmikus, kus nad säilivad mitu päeva. Kui sul ei kulu kogu kurk toidutegemise juures ära, siis pakenda ta kindlalt kilesse või kinnisesse karpi, et ta ei kuivaks. Parima kvaliteediga kurk tuleb ära tarvitada ühe-kahe päeva jooksul. Samuti ei tohi kurki jätta toatempertuurile, kuna see põhjustab kurkide närbumise.

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.