BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, November 5, 2010

Munad ravivad

Munade ravitoimet tuntakse ammusest ajast.
Kuigi praegu kõneldakse munadest rohkem kui kolesteroolipommist, kasutatakse rahvameditsiinis ammustest aegadest nii munakoort, -valget, -rebu kui ka kooresisest kilet.

Mõõdukas muna tarvitamine vere kolesteroolisisaldust ei tõsta. Hiljutised uuringud näitavad koguni, et isegi kahe muna söömine päevas ei mõjuta seda oluliselt.

Muna on fosfori-, väävli-, raua-, vase-, kaaliumi- ja naatriumiallikas, kuid organism omastab neid aineid täielikult siis, kui mao ja soolestiku limaskest on terve. Tervele organismile piisab vajalike ainete saamiseks kahest kanamunast nädalas. Haiged seedeelundid suudavad omastada munavalget vaid osaliselt, tagajärg on kõhukinnisus.

Kui olete haige, tarvitage vaid munakollast. Munarebus on 80% kasvuvalku, peale selle skleroosivastast letsitiini, retinooli, D-vitamiini, tokoferooli ja B-grupi vitamiine.

Munakoores on 90% kaltsiumkarbonaati. Peale selle on koores kõiki organismile vajalikke mikroelemente, sealhulgas vaske, fluori, rauda, mangaani, molübdeeni, fosforit, väävlit, räni, seleeni, tsinki - kokku 27 elementi.

Munad mitme tõve vastu

- Muna kasutatakse aneemia raviks.

- Munasöömine võib vähendada silmakae riski.

- Munarebu on tähtis koliini ehk vitamiini B4 allikas. Koliin on toitaine, mis aitab reguleerida aju-, närvisüsteemi ja südame-veresoonkonna tegevust.

- Munad sisaldavad n-ö õiget rasva: ühes munas leidub umbes 5 g rasva, millest ainult 1,5 g on küllastunud.

- Muna on üks väheseid toite, mis sisaldab looduslikult D-vitamiini.

- Munad hoolitsevad juuste ja küünte tervise eest, sest sisaldavad väävlit ning teisi kasulikke mineraale ja vitamiine. Inimesed on märganud, et rohkem mune süües on hakanud nende juuksed kiiremini kasvama, eriti kui organism on varem tundnud puudust väävlist ja B12-vitamiinist.

Munakoorepulber

- Munakoorepulber aitab ravida ning ennetada rahhiiti ja verevaesust; aktiveerida luukudede vereloomet; parandada luumurde; vältida luude haprust ja hõrenemist, küünte ja juuste murdumist, igemete veritsemist, igemepõletikku, kõhukinnisust, ärrituvust, närvinõrkust, unetust, astmat, karedat nahka ja nahalõhesid, nõgestõbe ja heinapalavikku; ravida ning ennetada südame-veresoonkonna haigusi.
Munakoorepulber aitab juuksejuurtel taastuda, peatab juuste väljalangemise ja kiirendab nende kasvu. Kasu on sellest ka selgroo- ja ristluuhaiguste ning raske füüsilise töö ja aktiivse sporditegemise korral.

- Munakoorepulber väljutab kehast radioaktiivseid aineid, aitab kaasa healoomuliste kasvajate, mao- ja soolehaiguste, parodontoosi ja psoriaasi ravile.

- Munakoori tuleb nakkuste vältimiseks keeta ja kuivatada või praeahjus kuumutada. Ravitoime seejuures ei vähene. Pärast seda jahvatage koored pulbriks. Pulbrit võtta olenevalt vanusest 1,5 g (üle aasta vanused lapsed) kuni 3 g (täiskasvanud) päevas.

Kanamunasalv

Kanamunasalv aitab soolade ladestumise, nahapaksendite, kannalõhede ja seenhaiguste vastu.

Valage värskele toorele pesemata kanamunale 60 ml külma vett ja 70 ml 70% äädikat, laske 7 päeva seista (kuni munakoor on lahustunud ning muna oleks nagu keedetud). Tehke muna pudruks, lisage 200 g toaleiget koorevõid. Valage äädikavedelik osade kaupa võisegusse , segage ühtlaseks massiks. Pange purki, sulgege kindlalt ja säilitage külmikus.

Allikad: www.healthdiaries.com, Tallegg

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.