BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 23, 2010

Õigest ja tervislikust toitumisest!

Kui Jumal nägi seda, mida Ta on loonud, see on - inimest, ütles Ta, et see on hea!

Inimese eksistents on seotud mitmesuguste seaduste: füüsiliste, keemiliste, bioloogiliste, mehhaaniliste, kuid ka igavestel põhimõtetel põhinevad moraalsete seadustega. Kogu inimorganism töötab nagu suur kellamahhanism või keemialabor. Kui püüame elu säilitada, peame andma ainevahetuse tarbeks kõik tingimused: värsket hapnikurikast õhku, kus viibime; head ehitusmaterjali ja energiat, mida annab meile toit; vett, mis puhastab jääkainetest; mõõdukat eluviisi - puhkepäevi, päikest ja füüsilist liikumist.

Kui usaldame end Looja kätesse, saab Tema kõige paremini korraldada meie elu. Jumal ütles, et meie keha on Püha Vaimu tempel - andkem siis sellele kehale õiget toitu. Jumalal on igaühe jaoks tervenemise plaan ja Jumal tervendab ka läbi toidu.

Meie toidus peab olema piisavalt valke, rasvu, süsivesikuid, vitamiine, mineraale, kiudaineid ja vett. Kui neid on puudu või neid kasutatakse vales proportsioonis, algavad tervisehädad. Valgud, rasvad ja süsivesikud annavad energiat tervele organismile. Väga harva esineb neid puhtal kujul - nii on puhas süsivesikuallikas ilma vitamiinide ja mineraalideta ainult valge suhkur ja peaaegu puhas rasv mõningaste vitamiinidega on taimeõli, koorevõi ja margariin.

Inimene pole see, mida ta sööb, vaid see, mida ta seedib

Söömisprotsess on võrreldav sümfooniaorkestri mänguga. Toit algul lõhustatakse, siis grupeeritakse, protsess algab juba suus. Hambad peenestavad toidu, mis vajab korralikku närimist, edasi astuvad mängu süljenäärmed fermentidega, mis teevad toidu vedelamaks ja annavad makku signaali. Edasi lõhustub toit lihtsamateks elementideks ja suundub soolde, kust toitained verre imenduvad. Algab ainevahetus - organismi ehitamine valgu telliskividest - aminohapetest tekib uus, eriline valk, mis arendab meie lihaseid, aju, juukseid, nahka ja nii edasi. Selles funktsioonis ei saa valku asendada mitte millegagi ja taimetoitlastel tuleb ettevaatlik olla.
Energiat annavad põhiliselt rasvad ja süsivesikud. Muidugi võib energiat anda ka valk, kuid see on väga kallis energia ning teeks sama välja, mis autobensiini asendamine puhta piiritusega.
Kui organism ei kasuta ära kõiki toidusolevaid rasvu ja süsivesikuid, tekivad rasvavarud. Väga oluline osa on mängida vitamiinidel ja mineraalidel. Organism ise ei saa neid sünteesida, need peavad tulema väljastpoolt, neid ei saa ladestada ja sellepärast tuleb iga päev tarvitada vitamiinirikast toitu.
Vitamiinipuudus võib tuua kaasa haigusi, näiteks pikkadel merereisidel on surnud rohkem meremehi kui merelahingutes kokku.
Kui organismis on puudu joodist (mineraal), mida on tegelikult vaja väga vähe, võivad sündida alaarenenud lapsed, täiskasvanutel võib tekkida struuma.
Kiudainete puudusest annab teada kõhikinnisus ja soolte pöörded, samuti mitmed vähivormid. Kiudained ise ei võta osa ainevahetusest, ei anna energiat ega seedu, aga on vajalikud sooltele nagu ballastaine ning neid seestpoolt küüriv “pudelihari”.
Vesi ei anna energiat, kuid ilma veeta ei ole elu. Inimese keha koosneb 70 % veest. Puuviljades ja juurikates on 98 % vett, lihas 70-75%. Vesi on elueliksiir, mida on lümfis, veres, rakuvedelikes. Vesi on asendamatu ainevahetuses, veega tulevad välja kahjulikud ja mittevajalikud keemilised ained, see aitab kaasa maksa ja neerude tööle. Kui inimene saab ilma toiduta elada mitu nädalat, siis veeta sureb ta juba kolme päeva pärast. Normaaltingimustes tuleb päevas juua 1,5 - 2 liitrit vett, raske füüsilise töö korral rohkem, sest higistades erituvad mineraalained.
Valkude, rasvade ja süsivesikute suhtarv peab olema 1:1:4. Valke sisaldavad toiduained on: liha (linnuliha, kala, kalmaarid), piim, piimast valmistatud toidud, pähklid, muna, oad (teraviljades on valke kaks korda rohkem kui lihas). Kaks retsepti taimevalkude paremaks omistamiseks: hernes koos majoneesi, mannapuder koos piimaga.
Valku on vaja 0,5 grammi kehakilogrammi kohta.
Rasvad annavad kaks korda rohkem energiat kui süsivesikud ja valgud. Rasv suures koguses on kahjulik, kuid teataval määral on seda vaja, sest organism ei omasta rasvata A,D, E ja K-vitamiini. Meestel kehamassis on 10-15 % rasva, naistel 15-25%.
Toitainete rasvasisaldus. Viinerid sisaldavad 25%, piim 3,5%, juust 20-29%, kohupiim 9%, vorst 23%, muna 11 % rasva. Kõige rohkem on mittevajalikku rasva margariinis, hüdrogeen-rasvades, emulgeeritud rasvades ning sea- ja loomalihast valmistatud toitudes. Ülikahjulik, vähkitekitava toimega on organismile eelmisest toidukorrast pannile jäänud rasv, mistõttu tuleb panni enne uue toidu valmistamist hoolikalt pesta!

eraarst G.T.

-----------------------------------------------------------------------

Mida teha, kui inimene on saanud arstilt raske haiguse diagnoosi?
Kõigepealt tuleb teada, et omavoliline range tervisliku toitumise programmi rakendamine on riskantne.
Kindlasti peab konsulteerima arstiga.
Seda sellepärast, et iga raskema haiguse, aga ka vähiliigi puhul tuleb rakendada küll põhimõtteliselt samal alusel põhinevat, kuid erinevaid komponente sisaldavat dieeti, samuti on arstil vaja teada inimese muid haigusi, mis võivad mõningate ainete tarvitamise välistada.
Arvesse tuleb ka patsiendi vanus - näiteks kasvava lapse organismi puhul on mõeldamatu isegi range kaalujälgimine.

Universaalsed on immuunsüsteemi tugevdavad üldised toitumispõhimõtted, mis aitavad organismil haigustega ise võitlema hakata ja uueneda ning parandavad soolte floorat.

Selleks võib esiteks kasutada punast päevakübarat (tablette või ekstrakti) ja mahlakuuri (vt. Benny Hinni tervisliku porgandimahla retsepti kõrval).
Teiseks tuleb tarvitada peenestatud küüslauku, kolm küünt päevas, seda piima või jogurtit peale juues. Küüslauk ei lase kasvaja rakkudel areneda ja hävitab neid.

Kolmandaks tuleb kindlasti süüa küllaldaselt antioksüdante: E ja C-vitamiini, beeta-karotiini ja flavonoide. Flavonoide sisaldavad oranzhid, kollased, rohelised ja punased puu- ja juurviljad: kaalikas, naeris, punapeet, kollane kartul, kabatshokk, kõrvits, melon, arbuus, virsik, aprikoos, kirss, ploom, greip, apelsin, sidrun, kiivi ning aed- ja metsamarjad. Eesti C-vitamiinirikkaim aedmari on mustsõstar.
Antioksüdantide ülesanne on vabade radikaalide inaktiveerimine, nende kahjutuks tegemine.
Vabad radikaalid tekivad radiatsiooni, saastatud õhu ja suitsetamise (aktiivse ja passiivse) mõjul ning alkoholi, ravimite ja ebatervislikke komponente sisaldavate toiduainete tarbimisel.


Üldised soovitused


Süüa palju naturaalset, Jumala poolt loodud, mitte inimese poolt keemiliselt töödeldud toitu. Eelistada pruuni riisi, III sordi jahu, teraleiba.

Vältida kofeiini, soodapulbreid, kemikaale, röntgenikiiri, retseptiravimeid, alkohoolseid jooke ja ülessoojendatud toitu.

Sealiha asemel tarvitada väherasvast loomaliha, igasugust kala, kohalikku, mitte Ameerika päritolu ja hormooniderohket kana- ja kalkuniliha.
Päevas juua 1,5 kuni 2 liitrit vett, tarvitada rohelist teed.

Kasutada ainult pisut “häid” rasvu, so oliiviõli, võid, kalaõli (ka kalades leiduvaid rasvu). Muu rasv muutub õhuga reageerides emulgeeritud rasvaks, mis ladestub veresoonte siseseintele ja tekitab infarkti, stenokardiat ning insulti.

Shokolaad, kartulikrõpsud, hamburgerid, hot-dogid, saiakesed ja Coca-cola on rämpstoit, mida enesest lugupidav inimene ei söö.

Tarvitada palju juur- ja puuvilju. Puuvilju, nagu näiteks apelsinid, greibid, õunad, mandariinid, kiivid, süüa koos koore ja seemnetega.

Mõõduka toiduportsu suurus: kahe käe kokkupanemisel (peopesad ülespoole).

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.