BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 17, 2011

Üks väike tilk teepuuõli teeb imet

Teepuuõli on tõhus ka akne ja vistikute vastu: F: Helin LoikNäib uskumatu, et üks õlitilgake aitab nohu vastu, leevendab hambavalu, peletab vistrikke, parandab haavu ja tõrjub jalaseeni. See on vaid väike loetelu teepuuõli ravivõimetest.
Apteeker Eha Pukka kinnitab, et teepuuõli on tõepoolest universaalne ravivahend, mida üha innukamalt ka nõutakse. «Väike pudelike teepuuõli võiks kuuluda iga pere kodusesse ravimivarusse,» soovitab ta kõigile.
Imeõli seljatab bakterid
Teepuuõli on antiseptilise toimega ja tema kasutusala lai: kõikvõimalike bakteritega võitlemisest põletike peletamiseni. Pukka teavitab, et kuna looduslik teepuuõli pole väga vänge, võib seda panna vistrikele, väiksematele haavadele ja ohatistele lahjendamata kujul. Kui tervendamist vajab suurem kehapind, tuleb õli siiski lahjendada. Teatud juhtudel piisab sellestki, kui segada mõni tilk teepuuõli tavakasutuses oleva šampooni, kreemi, toiduõli või lihtsalt kuuma vee hulka. Apteegist teepuuõli ostes soovitab Pukka selle kvaliteeti uurida. Selle saab pudelilt välja lugeda teatud näitajate järgi, mida aitavad selgitada apteekrid.

Vinnipunnid kardavad
Kosmeetikatööstuses on teepuuõli hinnatud osis – sellele on rajatud terved tootesarjad näo, keha, suu ja jalgade hoolduseks. Viru keskuse kaupluse The Body Shop müüja Merje Loik tutvustab teepuuõli sisaldavat näohooldussarja, mis toimib suurepäraselt rasusel ja probleemsel nahal. «See on teismeliste seas menukas sari, kust ostetakse innukalt nii vistrikupulki, näomaske, puhastavaid salvrätikuid kui kõike muud,» kiidab ta. Loik selgitab, et kõiki sarja tooteid ei pea koju muretsema. Piisab, kui igaüks leiab endale mõne sobiva, näiteks puhastuseks ja kiireks vistrikuabiks.
Kuidas kasutada teepuuõli?

* Vistrikud, akne: Puhasta õlise vatitikuga muret tekitavaid kohti paar korda päevas. Suurte pindade puhul lahjenda vahekorras üks osa õli ja kümme osa alusõli.
* Kõõm, täid, sügelus: Sega 5–10 tilka teepuuõli tavašampooni hulka. Hoia šampooni enne väljaloputamist mõni minut peas.
* Nohu, põsekoopapõletik: Tilguta taskurätile 3–5 tilka teepuuõli ja hinga õliaure sisse. Määri õli ka ninna, nina peale või laubale.
* Igeme- ja hambavaevused: Sega 5–7 tilka teepuuõli kruusitäie veega ja loputa sellega suud paar korda päevas. Lahjendamata õli võib määrida valutavale kohale.
* Köha ja kurguvalu: Lisa 10 tilka teepuuõli kuuma vette ja hinga kuuma auru ettevaatlikult sisse. Kurgule võib teha ka teepuuõliga kompressi.
* Külmavillid, ohatis: Tupsuta õli haigele kohale vähemalt kolm korda päevas. Et vill ei lõhkeks, määri sellele õli kohe pärast ilmumist.
* Kriimustused, haavad, põletused: Tilguta lahjendamata teepuuõli vähemalt kaks korda päevas põletada või kriimustada saanud kohale või haavale.
* Lihasvalu, reuma, nikastus: Hõõru haiget kohta teepuuõliga. Soovi korral võib teelusikatäie teepuuõli lisada ka vannivette.
* Raseerimine, vahatamine: Pärast karvade eemaldust rahusta nahka teepuuõliga. Kasuta loputusvedelikku: 0,5 l kohta 8–10 tilka teepuuõli.
* Jalanahaseen, jalgade higistamine: Tee jalgadele soojaveevanni (kausis), kuhu on lisatud vähemalt 10 tilka lahjendamata teepuuõli.

Kus kasvab teepuu?
Melaleuca alternifolia ehk teepuu kasvab Austraalia subtroopilistel rannikualadel. See on madalakasvuline taim, mis kasvab harva kõrgemaks kui kuus meetrit. Teepuul on rohelised nõeljad lehed ja valkjad õied. Teepuuõli destilleeritakse taime lehtedest ja noortest võrsetest. Õli on värvitu või kahvatukollane ning terava, kamprit või eukalüpti meenutava aroomiga.
Allikas: Naisteleht

0 comments: