BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, October 22, 2011

3 tunni dieet‏

Kolme tunni dieediga võid kolme nädalaga ilma nälgimise, keeldude ja jo-jo-efektita võtta alla kuni 5 kilo. Ainus, mida pead tegema, on sööma toitaineterikast toitu iga kolme tunni tagant.

Dieedi saladus on lihtne: iga kolme tunni tagant söömine väldib söömissööste ja näksimist, sest korrapärased toidukorrad hoiavad vere suhkrutaseme stabiilse. Toit peab olema kalorivaene ning sisaldama tervislikke rasvu ja häid süsivesikuid.

Kolme tunni printsiipi järgides sööd päevas viis kerget toidukorda. Paari päevaga harjub organism uue rütmiga ning kolme tunni pausi ajal tühja kõhu tunnet tekkida ei tohiks. Kui aga tõesti ületamatu nälg näpistab, siis joo vett, sest sageli annab janu endast just näljana tunda. Kui see ei aita, siis söö üks banaan või õun, porgand või paprika.

Viie toidukorra soovitatav kalorihulk on 1600. Kellel on rohkem ülekilosid, võib alustada dieeti suurema päevase kalorihulgaga ja seda järk-järgult vähendada. Isegi, kui sa kalorihulka ei vähenda, aga sööd tavapärase kolme toidukorra asemel viis korda, hakkab kaal tasapisi langema. Miks? Reeglipärased kolme tunniste vahedega väikesed toiduportsud annavad maole kogu aeg tööd ja ka ainevahetus töötab pausideta. Selleks põletab organism aga ohtralt kaloreid.

3 tähtsat trenni

Ükski dieet ei anna maksimaalset tulemust ilma trennita! Maagiline number kolm mängib olulist rolli ka treeningul. Kolme tunni dieedi ajal on tähtsad kestvustreening, lihastreening ja venitamine. Iga päev vali endale treenimiseks kolm erinevat lihasharjust, kolm venitusharjutust või harrasta 30 minutit mõnd vastupidavusala. Kui kombineerid kolme tunni dieedi igapäevase 30 minutilise liikumisega, siis ei lase head tulemused end kaua oodata!

Organismi energiaseierid

Dieet õnnestub, kui pead kinni kolme tunni reeglist ja annad kehale just neid toitaineid, mida ta sel ajal vajab. Sageli on söömise kõrval väga oluline ka see, et portsud oleksid väikesed.

Kell 6–8

*Südamelöögisagedus, vererõhk ja adrenaliinitase hakkavad tõusma. Vere suhkrutase on langenud miinimumini.
*Joo kohe pärast ärkamist klaas toasooja vett. See ergutab seedimist.
*Parim aeg süsivesikuterikkaks hommikueineks. Müsli, värsked puuviljad ja täisteraleib käivitavad hästi ainevahetuse ja tõstavad vere suhkrutaset.

Kell 8–12

*10 ja 11 vahel on su energiatase ja saavutusvõime maksimaalsed. See on hea aeg keskendumisvõimet ja vaimset pingutust nõudvate tööde jaoks.
*Kolm tundi pärast hommikueinet on aeg esimeseks valgu- või süsivesikuterikkaks vahepalaks. Nii tagad selle, et ainevahetus ei aeglustu, vaid töötab edasi sama kiiresti kui pärast hommikueinet.
*Vali vahepalaks paar pähklit, puuviljajogurt, müslitahvel või puuvili. Ära unusta joomist!

Kell 12–15

*Lõunal vajab organism rikkalikult valku ja vähe rasva.
*Ideaalne on, kui sööd kala, linnuliha või rasvavaest loomaliha. Kõrvale vali hautatud juurviljad ja salat.
*Mida vähem lõunal toiduga rasvu saad, seda parem. Rasvane toit keskpäeval muudab sind loiuks ja väsinuks ning teeb järele jäänud saavutusvõimega 1:0.

Kell 15–17

*Igale langusele järgneb tõus. Kella 15 ja 17 vahel tõuseb saavutusseier uuesti, kui turgutad ainevahetust kerge ampsuga.
*Vali vahepalaks paar täisteraküpsist, puuvili, üks väike (tõesti väike!) tükk šokolaadi või joo tass latte macchiatot. Oled selle ära teeninud!
*Pea õhtu eel kohvi joomisega piiri! Enne kella 17 kiireneb hingamine ja pulss maksimumini. Kui jood sel perioodil liialt kohvi, siis tekitab see suure tõenäosusega stressi.

Kell 17–19

*Ideaalne aeg vastupidavustrenniks. Lihased on valmis pingutuseks ja rasvade põletamine on maksimaalne.
*Enne trenni ära söö! Kui aga nälg väga näpistab, siis võta paar ampsu lahjat jogurtit.
*Joo palju vett!

Kell 19–21

*Õhtusöögiks vali head süsivesikud: täisterariis või -nuudlid, salat või hautatud köögiviljad. Need ei koorma enne uinumist liialt ainevahetust.
*Väldi rasvaseid ja valgurohkeid õhtueineid!
*Pärast einet ole üleval veel vähemalt 2-3 tundi, et mitte täis kõhuga voodisse minna. Kalorid põlevad õhtusel ajal poole aeglasemalt.

Kell 21–23

*Pimedusega vallandub kehas unehormoon melatoniin. Seedimine aeglustub kordades.
*Kui nüüd veel midagi suhu pistad, siis jääb see makku mitmeks tunniks.
*On ka teine hea põhjus, miks enne magamist mitte süüa. Energia saamiseks vallandab keha oma kõige tõhusama rasvapõletaja – kasvuhormooni hGH (human growth hormon).

Kell 23–1

*Sügava une faas. Kes neil tundidel magab, puhkab end kõige paremini välja.

Kell 1–6

*Keha ja vaim on sel ajal madalseisus. Kui oled sel ajal veel peol, jood alkoholi ja tantsid, läheb su kolme tunni rütm järgmistel päevadel segamini. Organismi uuesti rütmiga harjutamine ja allavõtmisrežiimile viimine võtab mõned päevad aega.
*Kella 1 ja 3 vahel on uni veidi erksam.
*Vereringe ja ainevahetus aeglustub miinimumini. Ka kehatemperatuur langeb miinimumini.

3 tunni dieedi raudvara

  1. Söö korrapäraselt iga kolme tunni tagant.
  2. Söö hommikusööki hiljemalt tund pärast ärkamist.
  3. 2-3 tundi enne magama minemist süüa ei tohi.


Kalorid ja dieet

Kolme tunni dieedi ajal on päevas soovitav süüa umbes 1600 kcal.
Hommikusöök 300–400 kcal
Ennelõunane suupiste 100–200 kcal
õuna 400–500 kcal
Õhtuoode 100–200 kcal
Õhtusöök 300–400 kcal

Allikas: internett

2 comments:

Liis said...

väga mõistlik, hiljuti kusagilt lugesin ka selle kohta. tundub kehale hea ja turgutav olevat. tahan proovida =)

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.