BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, October 9, 2011

Sõnum tervisest. Kas sa teadsid ...‏

Naha-, juuste-, kodu-hooldustooted imenduvad läbi meie naha organitesse. Nahk on meie keha kõige suurem puhastav organ. Higistades eemaldab keha naha kaudu mürkaineid, samas imenduvad mürkained kehasse rasunäärmete ja karvanääpsude kaudu. Kõik, mida me oma nahale määrime, imendub meie kehasse või jääb õhku läbilaskmatu kilena me nahale. Kui kosmeetikatoodete toimeained on sünteetilised ja mürgised, siis teeb see sama välja nagu me sööksime neid toimeaineid, seega mürgitades oma keha. Ka pesuvahendid ja koduhooldustooted imenduvad kokkupuutel või sissehingamisel me organitesse.

Mis on ülekaalulisuse põhjuseks? Miks võtavad praeguste uuringute kohaselt naised keskmiselt 450 g ja mehed 225 g kaalus juurde iga aastaga, vaatamata dieedi-pidamisele? Kas on võimalik, et sünteetilised kemikaalid, mis on meie toidus, nahahoolduses ja puhastusvahendites, teevad meid paksuks? Dr. Paula Baillie-Hamilton, oma läbimurde raamatus: „The Detox Diet – Eliminate Chemical Calories and Enhance Your Natural Slimming System” arutleb selle üle, mis on tema meelest meie kaalu tõusu põhjuseks. Meie keha loomulik kaalujärgimise süsteem on mürgitatud meie igapäeva-eludes kasutusel olevate mürgiste kemikaalide poolt. Nende igapäeva kemikaalide poolt tekitatud kahjud, on muutnud meie kehadele väga raskeks kaalu alandamise, isegi kui me sööme vähem toitu. Dr. Paula Baillie-Hamilton õpetab meid oma raamatus kuidas hoiduda kõige rohkem ülekaalulisust soodustavatest „keemilistest kaloritest” ning nahahoolduses ja koduhooldustoodetes kasutatavatest sünteetilistest vahenditest. Ta selgitab kuidas me saame puhastada oma kehad turvaliselt „keemilistest kaloritest” ning taastada oma kehade loomulik võime üleliigset kaalu alandada.

Toksilised sünteetilised kemikaalid on suurel määral rasvas lahustuvad. Kui me kasutame tooteid, mis sisaldavad sünteetilisi aineid, hakkavad me kehad tootma rasva, et säilitada neid mürgiseid kemikaale, mida nad ei suuda ise töödelda ega kehast turvaliselt eemaldada. Inimesed ei ole ülekaalulised ainult sellepärast, et neil puudub initsiatiiv liikuda ja trenni teha. Tõde on, et meil tuleb süüdistada ülekaalulisuses ka mürgiseid kemikaale. On teada, et toksilised kemikaalid, isegi väikestes kogustes kasutatuna, otseselt kahjustavad me lihaseid ja lõhuvad lihaste kasvu kontrollivaid hormoone.

Sageli kosmeetika-tootel olev silt: „looduslik”/”naturaalne” või „orgaaniline” on ostja jaoks petlik. Momendil ei ole maailma kosmeetika ja nahaoolduse tööstuses veel ära määratletud sõnu: „orgaaniline” ja „naturaalne” ehk „looduslik”, mis tähendab seda, et paljud firmad kasutavad neid sõnu oma sünteetilisi ja mürgiseid kemikaale sisaldavate toodete kirjeldamiseks.

Mitmed kosmeetikatööstuses kasutusel olevad toimeained, mida tootjad nimetavad looduslikeks ja isegi orgaanilisteks, seda siiski ei ole. Näiteks selleks, et luua vahutav toimeaine „Cocoamide DEA”, lisatakse kookose õlilie sünteetiline kemikaal ja tuntud kantserogeen (vähi tekitaja) Diethanolamine – DEA. Samuti nimetatakse naftakeemia säilitusainet „Methyl Paraben” orgaaniliseks, sest ta on moodustunud tuhandeid aastaid kõdunenud lehtedest, mis on muutunud toorõliks.

Mis vahe on „looduslikul”/”naturaalsel” ja „orgaanilisel”. Kui Te loete toote koostisaineid ning seal tõesti ei ole sünteetilisi toimeaineid, siis ei tähenda see veel seda, et toode ei sisalda keemiat. Seda seetõttu, et kui toode ei ole sertifitseeritud orgaaniline, siis sisaldavad toote koostisained keemilisi tõrjevahendeid, millega on pritsitud taimi röövikute ja muude putukate hävitamiseks.

Orgaaniliselt kasvatatud koostisained tootes on mitmeid kordi tõhusamad kui kemikaalide abil kasvatatud looduslikud koostisained. Kui me määrime oma nahale tooteid, mis sisaldavad sünteetilisi aineid, siis me soodustame mürkainete imendumist oma kehasse. Need mürkained on mitmete haiguste tekitajateks. Sünteetiliste ainetega pritsitud taimed kaotavad ka suure osa oma ravivast toimest.

Kuidas saab kindlaks teha kas tootes kasutatud toimeained on tõesti „looduslikud”? Selleks tuleb lugeda koostisainete nimekirja. Taimede nimetused tunneb ära nende ladinakeelsete nimetuste järgi. Koostisained võib jaotada kolmeks, teades, et esimene kolmandik on ained, mida on tootes 90-95%. Teine kolmandik on ained, mida on tootes 5-8% ning viimane kolmandik on ained, mida on tootes 1-3%.

Kas toode on orgaaniline, saab kindlaks teha sertifikaatide järgi. Ülemaailmselt kinnitatud sertifikaadid on „Australian Certified Organic”, „USDA Organic” „JAS” ja „IFOAM”.

Kõik informatsioon on tõlgitud ajalehest "Organic and Natural Living"

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.