BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 30, 2013

11 nipiga sügismasendusest vabaks!‏

Külmade ilmade ning pimedate õhtute tulekul ei ole just kerge rõõmust ringi hüpata ning energiast pakatada. Siit sulle mõned idees sügispäevad mõnusaks tegemiseks:
1. Sügise lähenedes peaksid mõtlema ainete puudusele kehas. Esimesena torkab pähe paljudele D-vitamiin, kuid ka valguse, omega-3 rasvhappe ja magneesiumi puudus võib tekitada väsimuse ning jõuetuse tunde. Tervislikku D-vitamiini ning omega-3 rasvhappeid on palju heeringas, makrellis, lõhes, kuid täienda seda pikkade jalutuskäikudega värskes õhus ning peotäie pähklitega. Magneesiumi leidub rikkalikult mandlites ja kõrvitsaseemnetes.

2. Hellita oma jalgu, pakkudes neile pehmendavad jalavanni, kreemitamist ning lihtsalt puhkust.
3. Tee elu lõbusaks näiteks naljaklippidega Youtube’ist, laenuta komöödia. Naer aitab ju valu, pinge, stressi vastu ning suurendab kreatiivsust.
4. Maga korralikult, sest korralik puhkus on väga oluline. Kui sa ei ole väsinud, ei ole mõtet magama minna või ju tassike teed. Kõige lihtsam on magada kui väljas on pime, sest siis on bioloogiline kell sätitud magamisele ning ainevahetus on aeglustunud. Soovitav keskmine on 8 tundi und.
5. Mõnule oma koduspaas, tehes juuksemaski, näohooldust, sooja vanni vahu ja küünaldega.
6. Ava oma meeled, et tunneksid oma keha, mis seal toimub. Pane selga mugavad rõivad ning mine metsa jalutama. Kõnni aeglaselt ning tunneta, kuidas see tundub. Istu vee äärde ning lase pilgul vabalt liikuda. Ole tasa ning kuula metsa kõiki helisid.
7. Alusta päeva treeninguga, sest see on hea võimalus kehal ärgata, pärast jahe dušš ning äratus on kindlustatud.
8. Pööra valguse poole, pannes töökohal tuled põlema, viibides võimalikult palju väljas, pannes koju täiendavaid lampe.
9. Mõtle positiivselt, leides takistuste asemel väljakutseid, sest see muudab elu kergemaks ja rõõmsamaks. Harjuta negatiivsete mõtete positiivseks muutmist.
10. Alusta jooksmist. Esmalt paar korda nädalas, nii saab rohkem energiat, vastupanu suureneb ning energiat tuleb juurde.
11. Välja jalutama, see muudab meeled erksamaks ning mõtted selgemaks. Jalutamise igapäevaseks harjumuseks muutmine. Paraneb konditsioon, vastupidavus, mõtted muutuvad selgeks ning lisaks võid kaotada ka ülekaalud.
Allikas: expressen.se

0 comments: