BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 24, 2010

5 teed, mis aitavad pühadesöömingud üle elada‏

Need viis kasulikku teed aitavad jõule pidada nii, et kaal hiljem mitut lisakilo ei näitaks. Liiter päevas olgu baasnorm, lonks lonksu haaval terve päeva jooksul kaob see kogus suisa märkamatult.
Loodusel on pakkuda mitmeid intelligentseid rasvapõletajaid, mis kiirendavad ainevahetust ja hoiavad olemise saledana. Jõuluajal tuleb kasuks ka sellise tee joomine, mis takistab rasvade täielikku imendumist, pole ju vaja kogu seda seaprae ja verivorsti ladestumist puusadele. Keeda hommikul vähemalt liiter teed valmis ja joo seda pidevalt. Nii hoiad ainevahetuse töös.
Aastalõpumenüüsse võiksid kindlasti kuuluda:
· matetee – hoiab söömishood kontrolli all,
· ingveritee – põletab rasvasid,
· piparmünditee – hoiab seedimise korras.

Kibuvits ja sidrunhein pinguldavad nahka
Kibuvits ja sidrunhein kombineerituna võitlevad apelsinikoorese naha vastu ja pinguldavad nahka. Kibuvits on tuntud oma C-vitamiini sisalduse poolest, see tugevdab sidekude ja kollageeni tootmist. Sidrunhein omakorda aitab mürke väljutada – sidrunheina eeterlikud õlid ergutavad maksa tööd ja see kiirendab mürkide väljutamist.
Kuidas kasutada
Parima efekti saamiseks tuleks teed juua 4–6 nädala jooksul, iga päev üks liiter, ideaalsel juhul tervelt kaks liitrit. Rohke vedelik kiirendab ka jääkainete väljutamist.
Valmistamine
Aseta kaks sidrunheinavart ja kolm lusikatäit kuivatatud kibuvitsakoori potti. Värsked sidrunheinavarred uhmerda enne, et eeterlikud õlid liikuma pääseksid. Vala peale liiter külma vett, lase segu keema, võta tulelt ära ja lase viis minutit haududa.
NB! Värsket sidrunheina võib olla Eestis keeruline leida. Kuivatatud kujul on seda kergem saada, selleks vaata ringi vürtsipoodides. Kui mõni sõber või tuttav on suundumas Egiptusesse, lase endale sealt kohe suurem kogus tuua.

Ingver ja sidrun kiirendavad ainevahetust
Ingveri eeterlikud õlid kiirendavad ainevahetust seeläbi, et aktiveerivad seede-ensüüme, mis omakorda hoogustavad rasvapõletusprotsessi. Sidrun lisab joogile värsket maitset ja korrigeerib keha happelisust. Liiga happeline keskkond võib põhjustada vedelikupeetust ja tekitada vöökoha rasvumist.
Kuidas kasutada
Teed võib juua pidevalt, vähemalt üks liiter päevas.
Valmistamine
Pese sidrun ja riivi kooreosa õhemaks. Poolita ja tükelda sidrun ning aseta potti. Võta Kreeka pähkli suurune ingveritükk, millest pool riivi ja teine pool tükelda. Lisa sidruni juurde potti. Vala peale liiter keeva vett, lase viis minutit seista ja kurna.

Aniis ja piparmünt hoiavad seedimise korras
Piparmünt ja tähtaniis üheskoos on parimad abilised raskete jõulutoitude seedimisel. Piparmünt ergutab soolte tööd ja tähtaniis kiirendab seedimist. Üheskoos kaitsevad nad puhitiste eest, et lauast tõustes poleks tunnet, nagu oleksid õhupalli alla neelanud. Hoiavad tänu eeterlikele õlidele ka hingeõhu värskena.
Kuidas kasutada
Ideaalne pärast rasvarohkeid toidukordi. Kõige parem on juua lõunal ja õhtul üks klaas.
Valmistamine
Võta üks pihutäis piparmünti, pese ja tupsuta kuivaks, aseta potti. Lisa viis tähtaniisi ja vala peale liiter keevat vett. Lase viis minutit seista ja kurna seejärel läbi sõela.
NB! Kasuta värsket piparmünti või vajadusel kuivatatud piparmünti, pakiteede mõju ja maitse jääb puhtale piparmündile kõvasti alla.

Mate ja rosmariin pidurdavad söögiisu
Lõuna-Ameerikas populaarne mate on tuntud oma ergutava toime poolest, see aktiveerib ja tugevdab vereringlust ning ainevahetust. Tees sisalduvad park- ja mõruained pidurdavad üheaegselt söögiisu ja tekitavad täiskõhutunnet. Ka rosmariin kiirendab ainevahetust ja lisab koos hibiskusega matele uudset maitsenüanssi.
Kuidas kasutada
Joo 1–2 klaasi pool tundi enne söömist. Nii sööd automaatselt vähem ja kõht saab kiiremini täis.
Valmistamine
Aseta potti viis rosmariinioksa, kolm supilusikatäit matet ja sama palju hibiskuseõisi. Peale vala liiter keevat vett ja lase viis minutit seista.

Oolong ja vanill kiirendavad rasvapõletust
Oolongtee on maitse poolest midagi musta ja rohelise tee vahepealset. Tees sisalduv kofeiin töötleb keha rasvavarusid ja saponiinid hoolitsevad selle eest, et osa toidus sisalduvast rasvast ei jõuaks imenduda. Oolong üksi on maitse poolest liiga tugev, kombineeri seda millegi värskega, nt vanilliga. Vanillikauna eeliseks on magus maitse, mis pidurdab näljahoogude teket.
Kuidas kasutada
Kuna oolong mõjub ainevahetusele ja rasvade imendumisele, on mõistlik seda juua söögi ajal või pärast söömist. Ideaalis võid kombineerida matet ja oolongit – mateteed joo enne sööki, et isu vähendada, ja oolongit pärast sööki, et rasvade imendumist takistada.
Valmistamine
Lõika kolm vanillikauna lahti ja eemalda kauna sisu. Pane nii sisu kui ka kaun koos kolme supilusikatäie teega kannu, vala peale liiter keevat vett ja lase kolm minutit seista.


NaisteMaailm.ee

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.