BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 21, 2010

"Lugu mungast , kes müüs oma Ferrari"-Robin S.Sharma

Loen ja imestan kui palju on veel elus edasi minna ja õppida....
Soovitan kõigile soojalt.

Jutt käib ühest mehest, kes oli olnud väga edukas ning majanduslikult ülijõukas. Kui ta oli saanud infarkti, avanes ta ees uus elu. Ta müüs maha peaaegu kogu maise vara (sh Ferrari, maja kuulsate inimeste rajoonis, suvila troopikasaarel, eralennuki jne jne) ja jättis alles vaid selle, mis mahtus tema seljakotti. Ta suundus Indiasse ning rändas seal ringi, õppimaks kohalikku kultuuri ja elu ning leides ennast. Tagasivaates ütles ta seda: "Albert Camus ütles kunagi:"Tõeline heldus tuleviku vastu seisneb kõige andmises olevikule." Noh, täpselt seda ma tegingi. Teadsin, et pean muutuma - niisiis otsustasin südant kuulda võtta ja teha seda üsna dramaatiliselt. Minu elu muutus palju lihtsamaks ja mõttekamaks, kui minevikukoorma seljataha jätsin. Niipea kui lõpetasin aja kulutamise suurte elumõnude jahtimisele, hakkasin rõõmu tundma väiksetsest, nagu näiteks kuuvalges taevas tähtede tantsu jälgimine või ilusal suvehommikul päikesekiirte endasse ammutamine."


Ta kohtas Yogit, kes rääkis: "Olin väsinud elust, mis oli nagu lõputu harjutus õhurünnakuks. Sain aru, et minu ülesanne on teisi teenida ning kuidagimoodi aidata kaasa maailma paremaks muutmisele. Nüüd elan selleks, et anda." " Olen aru saanud, et kõik juhtub põhjusega. Igal sündmusel on otstarve ja iga ebaedu peidab endas õppetundi. Olen mõistnud, et ebaõnnestumine, kas isiklikult, ametialaselt või koguni vaimselt, on isikliku kasvu jaoks hädavajalik. See toob kaasa sisemise arengu ja hulga hingelisi hüvesid. Ära kunagi kahetse minevikku. Pigem võta see omaks kui hea õpetaja, mida see ka on."

Veel kirjutab ta nii: "Mõtlesin, et kokkuvõttes koosneb elu valikutest. Inimese saatus kulgeb selle järgi, missguguseid valikuid ta teeb, ning tundsin täie kindlusega, et olin teinud õige valiku. Teadsin, et minu elu oli pöördumatult muutunud ning minuga oli toimumas midagi imepärast või isegi jumalikku. See oli imetabane ärkamine."


Kas ka minu vaim on roostes? Võibolla on ka minul aeg taasavastada oma saatus?

"Kui sinus hakkab kasvama sügav rahu ja sisemise kirkuse tunnetus, muutuksid sa ju kah rõõmsamaks ja sundimatumaks. Saaksid olla energilisem ja loovam. Sellele peaks järgnema füüsiline elujõud ja hingeline tugevus." Jumal teab, et mul on seda vaja! Ma suudaksin kõike: olla kes tahes ning avada see lõputu arenguvaru, mis peitub ilmselt igaühes meist. Ma tahan jälle, nagu kunagi varem, hinnata kõrgemalt Elu ja näha jumalikkust selle igas ilmingus!


Jah, raamatus kirjutab see munkade juurde sattunud mees veel nii: "Maailm, sealhulgas minu sisemaailm, on väga eriline koht. Olen ka mõistnud, et väline edukus ei ole seesmise edukuseta midagi väärt. Heaolu ja heal järjel olemine on kaks täiesti ise asja. Isiklik meisterlikkus ning pidev enda mõistuse, keha ja hinge eest hoolt kandmine on kõrgema mina leidmiseks ja unistuste elu elamiseks esmatähtsad. Kuidas saad hoolitseda teiste eest, kui ei suuda isegi enda eest hoolt kanda? Kuidas saad teha head, kui ise tunned end halvasti? Ma ei suuda armastada teist inimest, kui ei suuda armastada iseennast."


Tuleb välja, et enesesse inversteerimine on parim investeering üldse. See ei paranda üksnes minu elu, vaid parandab ka kõigi minuga kokku puutuvate inimeste elusid. Ta kirjutab: "Alles siis, kui oled õppinud iseennast armastama, suudad tõeliselt armastada teisi. Alles siis, kui avad omaenese südame, saavutad sideme teiste südametega. Kui tunned end tasakaaluka ja elusana, on sul paremad eeldused saada paremaks inimeseks."


Carl Gustav Jung ütles: sinu nägemus muutub selgeks vaid siis, kui suudad vaadata endale südamesse. Kes vaatab väljapoole, see unistab; kes vaatab enese sisse, saab teadlikuks.


Mõistujutus, mida Yogi räägib, sümboliseerib aed vaimu. Kui kannad hoolt oma vaimu eest, kui seda toidad ja harid nagu viljakat, rikkalikku aeda, siis kannab see palju toredamaid õisi, kui oskad loota. Aga kui lased umbrohul võimust võtta, libisevad kestev meelerahu ja sügav sisemine harmoonia sul endiselt käest.


Mure ja ärevus, enda ärritamine minevikuga, peamurdmine tuleviku üle ning kõik need enda loodud hirmud laastavad meie siseilma. Mure kurnab vaimust jõu välja ning varem või hiljem vigastab see hinge. Sa ei saa endale lubada negatiivse mõtlemise luksust - isegi mitte ühtainsat negatiivset mõtet. Tähtsaim, mida peab tegema on see, et omad positiivset hoiakut maailma ja kõige sellest leivuda kohta. Inimesed, kes mõtlevad iga päev samu mõtteid, millest enamik on pealegi negatiivsed, on sattunud halbade vaimsete harjumuste küüsi. Selle asemel, et keskenduda kõigele elus leiduvale heale ning mõelda sellest, kuidas asju veelgi paremaks muuta, on nad vangis mineviku käes. Need, kes oma vaimu sellisel moel kasutavad, lasevad murel endid elujõust tühjaks imeda. Need inimesed ei mõista iial, et oma vaimu juhtimine on enda elu juhtimise põhialus. Viis, kuidas sa mõtled, tuleneb harjumustest.


Kui kujundad enese jaoks harjumuseks püüda igas olukorras näha positiivset, saab sinu elu hoopis kõrgema mõõtme. Maailm sinu ümber peegeldab sinu sisemaailma olukorda. Kontrollides mõtteid, mida mõtled, ja seda, kuidas elusündmustele reageerid, hakkad juhtima oma saatust. Elus ei ole eksimusi, on üksnes õppetunnid. Selleks, et nautida positiivset, peab kogema negatiivset. Tegelikult tagavad loodusseadused, et kui üks uks sulgub, avaneb kusagil teine.


Kui õpid oma mõtteid juhtima, ning kujutad elavalt, pühendunud lootuses ette kõike, mida maiselt eksistentsilt soovid, ärkavad sinu sisemuses soikunud jõud. Julge unistada, et oled midagi enamat kui ainult praeguste asjaolude summa. Oota parimat. Tulemused üllatavad sind.

Idamaa filosoof Patanjali kirjutas: "Kui sind innustab mingi suur eesmärk, mõni ebaharilik plaan, siis murravad su mõtted endid sidemeist vabaks: sinu vaim võidab kõik piirangud, sinu teadvus avardub igas suunas ning leiad ennast uuest suurepärasest imelisest maailmast. Uinuvad jõud, võimed ja anded ärkavad ellu ja avastad, et oled võimsam kui oskasid iial unistada."

Kui soovid elada rahulikumat, sisukamat elu, siis pead mõtlema rahulikumaid, sisukamaid mõtteid. Keskendumine millelegi piisavalt viib sind sihile. Tee kindlaks, mida sa tõeliselt teha soovid, ning siis suuna kogu energia selle tegemisele. Kui keskendad vaimujõu ja -energia armastatud püüdlusele, siis voolab sinu ellu küllus ning kõik sinu soovid täituvad ponnistuseta ja kaunilt.


Muretsemine tekitab energialekke, kuniks varud otsa saavad ja vaim närbub. Sa pead suunama oma mõtteid. Pole mõtet lasta enda ligi negatiivseid mõtteid. Need tuleb otsekohe asendada positiivsete mõtetega. Kas pole tore mõte!!! :-)


Kui loodan välismaailma märgatavalt paremaks muuta, pean kõigepalt alustama enda sisemusest ning muutma oma mõtete tegevusulatust. Kui minu elus on on millestki puudus, siis järelikult on sellest puudus ka mu mõtetes. Ja veel: "Ei ole midagi õilsat kaasinimesest kõrgemal seismises. Tõeline õilsus peitub seismises kõrgemal oma endisest minast." See tähendab seda, et kui soovin parandada oma elu ja elada koos kõigega, mida väärin, pean käima oma teed. Sellel, mida teised sinu kohta ütlevad, pole tähtsust. Tegelikult olen ma sellest juba ammu aru saanud, aga tänapäeva ühiskonnas ja kollektiivides on sellest raske mööda vaadata.


Väsimuse kohta: suuremalt jaolt on väsimus vaimu sünnitis. Väsimus valitseb nende inimeste elu, kes elavad sihi ja unistuseta. Kui järjekindlalt suunad oma vaimu elama olevikus, siis on sul alati piiritult enrgiat, näidaku kell mis tundi tahes.

Mind on Piiblit lugedes alati imponeerinud idee teiste inimeste aitamisest, teenimisest, kuidas keegi tahab. Ka selles raamatus kirjutatakse nii: see, kes teisi kõige paremini teenib, lõikab ka parimaid vilju, nii emotsionaalselt, füüsiliselt, vaimselt kui ka hingeliselt. See on tee seesmise rahu ja välise rahulolu juurde.

Ära iial lase mustade mõtete ja tegude umbrohul oma hingeaias võimust võtta. Seisa valvel oma aia väraval. Hoia seda tugeva ja tervena - siis saadab see sinu elus korda imesid, kui sellele vaid voli annad. Elu eesmärk on eesmärgistatud elu.

Mina arvasin, et sellist juttu saab rääkida vaid nö edukas inimene, aga ka raamatus öeldakse: õnne tõeline allikas on saavutus. Kestev õnn tuleb sihtide saavutamiseks tehtava püsiva töö ning veendunult elu eesmärgi poole kulgemise kaudu. See on saladus, mis aitab läita sinu sees peituva tule. Samas võib see tunduda sarnane fanaatilisele töönarkomaanile, aga seletada võib seda nii, et ka saavutuse protsess võib kulgeda tasakaalus ja rahulolus. Huvitav, kuidas seda tänapäeva ühiskonnas pideva protsessina kasutada, ilma läbipõlemiseta?

Sihtide seadmine on eesmärkide seadmise esimene punkt. Näitlikult: kui sul oleksid silmad seotud ja peaksid vibu ja noolega märki tabama, sihid sa tõenäoliselt mööda. Samuti on sinu elu sihtidega. Sa ei suuda tabada märki ja edasi jõuda, kui sa ei näe. Kusjuures sihtide seadmine on hea kõikidele inimestele. Oleks ju hea ja ka väga mõistlik võtta paber ja kirjutada oma eesmärgid üles. Hetkel, mil need on sõnastatud, astuvad mängu loodusjõud, mis asuvad neid unistusi tõelisuseks muutma. Eks tuleb otsida üles oma kirg ja siis seda järgida.

Viieastmeline sihtide saavutamise ja eesmärkide teostamise meetod:

1. Loo selge ettekujutus lõpptulemusest

2. Tekita eesmärgi suunas positiivne surve

3. Määra konkreetne tähtaeg eesmärgi täitmisele

4. Kirjuta üles oma siht ja loe seda iga päev oma "päevikust"

5. Praktiseeri 21 päeva aktiivselt uut käitumist, mis sind eesmärgi poole aitab

Loomulikult on veel sellest kirjutatud, et "ära kunagi teemidagi sellepärast, et pead seda tegema. Ainus põhjus midagi teha on see, et tahad seda teha ning tead: sinu jaoks on see kõige õigem."

Jälgi, et sul oleks sihtide ja eesmärgi poole edendes lõbus. Märka seda peent ilu, mis peitub igas elavas olendis. Kõigel mis on sinuga kunagi juhtunud, ja kõigel, mis sinuga tulevikus juhtub, on otstarve. Iga kogemus kannab eneses õppetundi.

Meie ühiskonnast on kirg kaduma läinud. Me ei tee asju sellepärast, et armastame neid teha. Teeme asju, sest meile tundub, et peame neid tegema. See on häda ja õnnetuse valem. (Ilmselt ongi see olnud kaua mu hukatuseks!)

Tähtsaks peetakse ka iseloomu tugevdamist, vaimset sitkust ja julgena elamist. Need kolm omadust annavad mitte üksnes voorusliku elu, vaid ka elu, mis on täis saavutusi, rahulolu ja sisemist rahu. Julgus aga võimaldab sul käia iseenda valitud teed. Julgus võimaldab teha kõike, mida teha soovid, teades, et nii on õige. Julgus annab sulle enesekontrolli, mille abil vastu pidada olukordades, kus teised on läbi kukkunud. Ja julguse tase, millega elad, määrab saadava rahulolu taseme.

Ainsad piirangud sinu elus on need, mis oled endale ise seadnud. Kui sul on on julgust murda välja mugavuse ringist ja uurida tundmatut, hakkad vabastama oma tõelisi võimeid. Hirm ei ole midagi enamat kui sinu enese loodud vaimne monstrum, negatiivne teadvuse voog. Õnn saabub väärilise eesmärgi eesrindliku teostamise kaudu. Kui teed seda, mida tõeliselt teha tahad, saavutad kindlasti sügava rahulolu. Nende asjade tegemine, mida armastad, tähendagu see siis loobumist tööst, mida parajasti teed, et hoopis näitlejaks hakata, või vähema aja pühendamist ebaolulistele asjadele, et säästa aega tähtsamate jaoks, nõuab palju julgust. See eeldab, et astud välja mugavustsoonist. Ning muudatused on ikka alguses natuke ebamugavad. Samuti on see üpris riskantne. Kõigest hoolimata on see kõige kindlam viis rõõmsama elu kujundamiseks.

Kümme olulist õppetundi enese arendamiseks:

1. Üksilduse rituaal. Igas päevas peaks olema vaikuseperiood. So 15-50 min pikkune ajavahemik, mille jooksul uurid vaikuse tervistavat jõudu ja saad teada, kes sa tõeliselt oled.

2. Füüsilisuse rituaal. See keskendub füüsilise hoole väele. Põhimõte on see, et keha eest hoolt kandes hoolitsed ka vaimu eest. Treenides keha, treenid ka vaimu. Igas nädalas peaks vähemalt 5 tundi kulutama füüsilisele tegevusele.

3. Elava toidu rituaal. Valel toitumisel on elule suur mõju. Toites keha, toidad vaimu. Kuid toituda tuleks elava toiduga, mis on loodud päikese, õhu, mullapinna ja vee loodusliku koostoime tulemusena. Elada tuleks mõõdukalt, ilma äärmustesse minemata. Liha süües, tarbid surnud toitu, kuid kui sulle see maitseb, siis jätka. Siiski on eriti punast liha organismil raske seedida, niisiis tuleks rohkem süüa valget liha ja kala.

4. Teadmiste külluse rituaal. See keskendub sellele, kuidas saada elu õpilaseks. Püüa elada nii, et päevakava sind ei aheldaks. Keskendu hoopis nendele asjadele, mida sisetunne ja süda teha käsivad. Alamrituaalina on soovitus lugeda korrapäraselt iga päev vähemalt 30 minutit.

5. Eraldatud mõtiskluse rituaal. Leides aega enese tundmaõppimiseks, lood ühenduse enda olemuse mõõtmega, millest sul varem aimugi polnud. Meis kõigis on suikunud andeid. Leides aega nende tundmaõppimiseks, süütame need taas. Kuid veelgi enam, see muudab sind tugevamaks, enese suhtes vabamaks ja targemaks. See on harjumus mõelda. Sa elad täiuslikus maailmas ja ka sinu elu on täiuslik. Sinus on jõud mõelda ainult häid mõtteid. Sinus on jõud elada unistuste kohaselt. Ainus viis homset parandada on teada, mida täna valesti tegid. Selgita välja, mis on õigesti ja mis valesti sinu päevades ja elus. Seejärel alusta viivitamata asjade parandamist.

6. Varase virgumise rituaal. Tõuse koos päikesega. Ida vanas kultuuris peeti päikest ühendusteeks hingega. Päikesevalgus vabasab elujõu ja taastab emotsionaalse ning füüsilise erksuse. Parem magada kuus tundi katkestamatult kui kas või kümme tundi häirituna. Põhimõte on, et tuleb püüelda kvaliteetpuhkuse, mitte rohke uneaja poole. Naer on hinge ravim. Alustagi päeva hea häälestatusega! Naera, mängi ja avalda tänu kõige eest, mis sul on. Tark on küsida eneselt: "Mida teeksin, kui tänane päev oleks minu jaoks viimane?"

7. Muusika rituaal.

8. Elava sõna rituaal. Kuigi on tähtis see, mida teistele ütled, on veelgi tähtsam see, mida enesele ütled. Loe mantraid. Mantradega võid muuta oma minapilti.

9. Kooskõlalise iseloomu rituaal. See nõuab, et astuksid iga päevaga nõudlikumaks muutuvaid samme oma iseloomu kasvatamiseks. Iseloomu tugevdamine mõjutab seda, millisena ennast näed, ja samme, mida astud. Sammudest, mida astud, kujunevad harjumused ja - see on tähtis - harjumused viivad sind elu eesmärgi juurde. Sa külvad mõtte, aga lõikad teo. Lõikad teo, külvad harjumuse. Külvad harjumuse, lõikad iseloomu. Külvad iseloomu, lõikad oma saatuse. Tasub teha neid asju, mis edendavad sinu voorusi. Elu kutsumus on põhimõtetega kooskõlas, mis on töökus, kaastunne, alandlikkus, kannatlikkus, ausus ja julgus. Kui kõik sinu toimingud on nende põhimõtetega kooskõlas, tunned sügavat seesmist harmooniat ja rahu.

10. Lihtsuse rituaal. See nõuab, et elaksid lihtsat elu. Ei tohi elada mõttetutest asjadest ülekuhjatud maailmas. Keskendu tähtsaimale, tegevusele, mis on tõeliselt sisukas.

Ainus asi, mis enamikku inimestest nende unistusteni jõudmisel takistab, on hirm läbi kukkuda. Kummatigi on ebaõnnestumine ükskõik millise ettevõtmise õnnestumiseks möödapääsmatu.

Selleks, et kasvatada endale kivikõva tahe, on hädavajalik astuda väikesi samme isikliku laitmatuse vooruse arendamiseks. Kui seda harjumuspäraselt teha, kasvatavad need väikesed sammud üheskoos lõpuks tohutu sisemise jõu (trossi näide). Aafrika vana kõnekäänd "Kui ämblikuvõrgud ühendada, võib nendesse püüda lõvi" väljendab seda väga hästi. Kui tahtejõu vabaks lased, muutud iskliku maailma valitsejaks. Kui pidevalt tegeled enesevalitsemise iidse kunstiga, ei ole sinu jaoks ülesaamatuid takistusi, liiga karme väljakutseid ega ülearu ohtlikke olukordi. Enesedistsipliin annab sulle vaimse tagavara, mida püsimajäämiseks vajad, kui elu sind pillutama hakkab.

Tahtejõud on kõigi tugeva iseloomuga inimeste peamine omadus. Tahtejõud annab seesmise jõu pidada teistele, ja mis tähtsamgi, iseendale antud lubadusi. Tõeliselt valgustatud inimesed ei taha sarnaneda teistega vaid püüavad tõusta kõrgemale enda minast. Võistle iseendaga. Tahtejõu arendamine võib kõrvaldada harjumuse muretseda, hoida sind hea tervise juures ja anda hulga rohkem energiat, kui sul eales varem on olnud. Vaimne meisterlikkus algab sellest, et kontrollid kõiki mõtteid. Positiivne saab igal juhul võitu negatiivse üle. Kui hakkad keskenduma ainult headele mõtetele ning lihtsalt tahtejõu abil keeldud halbu mõtteid mõtlemast, siis kahanevad need varsti olematuks.

Sõnadel on tohutu mõju. Sõnad on võimu verbaalne kehastus. Täites vaimu lootusrikaste sõnadega, muutud lootusrikkaks. Täites vaimu lahkete sõnadega, muutud ka ise lahkeks. Täites vaimu mõtetega julgusest, muutud julgeks. Sõnadel on vägi.

OLEN MIDAGI ENAMAT KUI PAISTAN, MINUS PEITUB KOGU MAAILMA JÕUD JA VÕIM.

Selleks, et tahtejõudu kasvatada, oleks esimene asi hakata tegema asju, mida sulle ei meeldi teha. Muutes tahtepingutuse enda jaoks harjumuseks, lõpetad orjaliku allumise oma nõrgematele impulssidele. Teine hea harjutus on vaikimine (terve päeva, va vastamine otsestele küsimustele).

Väikesed võidud viivad suurte võitudeni. Suurte eesmärkide saavutamine algab pisiasjadest. Järgides oma otsust midagi teha, olgu see kas või lihtsalt varasem tõusmine, tunned heameelt ja rahulolu, mida saavutused kaasa toovad. Oled endale eesmärgi seadnud ja selle ka saavutanud. Trikk seisneb lati seadmises üha kõrgemale ja standardite pidevas tõstmises.

Aja tähtsusest. Erakordse elu rajajaid eristab kõigist teistest see, kuidas nad oma aega kasutavad. Aja meisterlik kasutamine jätab rohkem aega tegeleda sellega, mis on sulle tõeliselt südamelähedane, asjadega, mis sulle tõepoolest midagi tähendavad. Aeg on taastumatu loodusvara. See, kuidas kodus toimid, mõjutab seda, kuidas toimid töö juures. See, kuidas kohtled inimesi tööl, mõjutab seda, kuidas kohtled perekonda ja sõpru. Reegel on see, et 80% kõigist sinu saavutustest on 20% sinu aega täitva tegevuse tulemus. Suuna aeg tegevusse, mis mis midagi tähendab. Ära lase teistel oma aega ära võtta. Väldi hoolikalt ajaröövleid. Need on inimesed, kes helistavad sulle just sel hetkel, mil oled lapsed voodisse saanud ja lemmiktugitoolis mugavasti istet võtnud, et lugeda põnevat romaani, millest oled nii palju kuulnud. Need on inimesed, kes oskavad sinu kabinetti sisse hüpata just siis, kui oled keset kiiret päeva leidnud mõne minuti, et hinge tõmmata ja mõtteid koguda. Õpi ütlema "ei". Kui sul on julgust öelda "ei" elu pisiasjade kohta, saavutad jõu, et öelda "jah" suurtele asjadele. Telefon on olemas selleks, et teha mugavamaks sinu elu, mitte teiste. Üks kurvemaid asju, mida enesele teha saab, on elamist edasi lükata. Liiga paljud unistavad mingist salapärasest roosiaiast kuskil silmapiiri taga, selle asemel et nautida maja taga olevat. Kas teadsite, et:"Naer avab südame ja annab hingele leevendust. Keegi ei tohiks elu nii tõsiselt võtta, et läheb meelest iseenese üle naerda." Lisaks sellele soov elada iga päev, nagu oleks see su elu viimane päev. Igal hommikul küsi endalt:"Mida ma täna teeksin, kui tänane päev oleks viimane mu elus?" Muuhulgas tegutse nii, nagu ei tuleks ebaõnnestumine üldse kõne alla, ning edu on kindlustatud. Pühi peast iga mõte selle kohta, et sa eesmärke ei saavuta, olgu need materiaalset või vaimset laadi. Ole vapper ja ära sea kujutlusvõimele piire. Ära lange vangi mineviku kätte. Saa oma tuleviku arhitektiks.

Kui töötad selle nimel, et teiste elu paremaks muuta, õilistad selle tegevuse käigus kaudselt ka enda elu. Kui jälgid, et teeksid iga päev mõne heateo, muutub sinu elu palju rikkamaks ja sügavamaks. Selleks, et pühitseda ja õnnistada iga päeva oma elus, teeni mingil viisil teisi inimesi. Elu omandab uue maagilise mõõtme, kui hakkad pingutama maailma paremaks muutmise nimel. Peaksime elama elu nii, et kui ükskord sureme, siis maailm nutab, aga meie rõõmustame. Kaastunne ja igapäevased heateod muutavad elu hulga rikkamaks. Leia igal hommikul aega mediteerimiseks selle üle, mida head teistele päeva jooksul teha tahaksid. Siirad kiittussõnad neile, kes neid kõige vähem kuulda loodavad; soojust väljendavad zestid hädasolevatele sõpradele; väikesed, erilise põhjuseta märguanded kiindumusest perekonnaliikmete vastu - need kõik kokku muudavad elu palju imelisemaks.

Tõeliselt rõõmus ja rahuldust pakkuv elu saavutatakse protsessis, mida nimetatakse "elamiseks praeguses hetkes". Kõige tähtsam hetk on nüüd ja praegu. Õpi elama selles hetkes ja naudi seda täiel rinnal. Õnn on teekond, mitte sihtpunkt. Lõpeta aja kulutamine, ajades taga suuri hüvesid, jättes samal ajal väikese hea tähelepanuta. Aeglusta tempot. Naudi kõige sind ümbritseva ilu ja jumalikkust. Võlgned seda iseendale. Ära saavutuste nimel kunagi lükka edasi õnne; ära lükka hilisemale ajale asju, mis on sinu hea- ja rahulolu jaoks tähtsad. Naudi erakordseid hetki, mida pakub sulle iga uus päev, sest tänane on sul kõik, mis sul on.

Näe ikka puude taga metsa. Parim, mida oma lastele anda saad, on armastus. Saa nendega uuesti tuttavaks. Näita neile, et nad on sulle palju tähtsamad kui sinu ametialase karjääri põgusad hüved. Üsna peatselt lahkuvad nad kodust, rajavad oma elu ja perekonna. Siis on seda hilja teha, siis oled õige aja mööda lasknud. Suure raha kokkuajamise ja imelise elu loomise vahel on tohutu erinevus. Kui hakkad kulutama kas või viis minutit päevas tänulikkuse kunstile, tood ellu rikkuse, mida oled sealt alati otsinud. Isegi sinu näites nimetatud inimene suudaks leida hulga asju, mille eest tänulik olla, rahalisest kitsikusest hoolimata. Elu ei kingi sulle alati seda, mida palud, kuid ta kingib alati seda, mida vajad. Lase alanud päeval saada otsustavaks hetkeks sinu elus, päevaks, mil teed püsiva otsuse keskenduda sellele, mis on sinu jaoks tõeliselt tähtis. Otsusta veeta rohkem aega nende seltsis, kes annavad sinu elule mõtte. Tunne aukartust eriliste hetkede ees, naudi nende väge. Lõpeta õnne edasilükkamine saavutuste nimel. Selle asemel naudi hoopis protsessi. Taaselusta oma vaim ja hakka hoolitsema hinge eest.

0 comments: