Umbes 1-1/2 liitrit
1 kg pihlakamarju
1/2 kg hapusid õunu
7 dl vett
1 l suhkrut ühe liitri mahla kohta
Puhasta ja loputa marjad. Tükelda õunad ja pane koos marjadega keedunõusse. Vala vesi peale ja keeda umbes 15 min.Kurna mehu läbi sõela ja mõõda kogus, lase seejärel uuesti keema ja lisa vähehaaval suhkur, nii et see jõuaks lahustuda.Keeda 10 min ja tee tarretiseproov.Riisu tarretiselt vaht ja tõsta keedunõu tulelt ära.Vala tarretis kuumadesse purkidesse ja sule kohe.
Tarretist võib ka teha ilma õunteta:1 kg pihlakaid2 spl sidrunimahla9 dl suhkrut ühe liitri mahla kohta.
Saturday, September 11, 2010
Pihlaka-õunatarretis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment