BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, February 13, 2012

Peeter Liiv: Milleks meile seksuaalsaladused?

"See praktika võimaldab abikaasadel ammutada seksist fantastilist naudingut, mis kujuteldamatult ületab selle rahulduse, mida tavalised inimesed on harjunud saama tavalisest, kas või kõige kirglikumast vahekorrast." - Mantak Chia
Püha Kolmainsus: Magusus kehas, kergus hinges, vabadus vaimus

Seksuaalsus ja Jumal on kaks asja, mida alateadlikult pelgame... Miks? Sest aimame, et sääl on Vägi, mida me ilmselt ei valitse.

Tõepoolest - need on alfa ja oomega - ühesama energia "kaks otsa" - üks Maas (isegi "Maa all"), teine Taevas. Aga nende kahe vahel on - vähemasti taoistlikus teadmuses ja praktikas - Sild, Taevatrepp. "Seks - kiirtee Jumala juurde" - kõlab üks Johan Ekenbergi tabavaid raamatupealkirju.

Kuidas seda mõista?

Kuna meil endil puudub oma Traditsiooni Tarkus selles vallas, siis on mõtet otsida vastust sääl, kus seda kultiveeritud juba aastatuhandeid. Näiteks Hiinast. Aga miks mitte Indiast? Ehkki India Tarkus - nagu väidab selle ala asjatundjaid Ingvar Luhaäär - on selles vallas Läänele ikka veel terviklikumalt vahendamata. Teiseks on India tantra oma loomult väga "naiselik" - poeetiline (lugegem kas või nt selle vaimu vahendavat OSHO raamatut "Tantra, vaimsus ja seks"); samal ajal kui taoism on "mehelikult asjalik" - praktiline, täpne, kõik asjad on üle mõõdetud ja üle loetud.

Kui Indias võis guru käe all õppida aastaid ja aastakümneid, siis taoismi jaoks praktika, mis ei andnud kiireid ja tõhusaid tulemusi, ei väärinud ajaraiskamist. Seoses Bodhidharma (zeni Esimene Patriarh) poolt rajatud Shaolini tempel-kloostriga pajatatakse koguni "24 tunni praktikatest" - ei mingit hinduistlikku "miljonit aastat" Vabanemise saavutamiseks (nagu kirjutab Paramahansa Yogananda oma "Joogi autobiograafias"). Nõnda pakub ka taoistlik suurmeister, Armastuse Tao rajaja Mantak Chia praktikate valdamiseks 3-6 kuud, ei enamat. Mäletan, mul endal avanesid kuue kuu järel "energiad" kätes ja jalgades, aasta hiljem esimene "kundalini kiht".

Mida pakuvad taoistlikud seksuaalsaladused?

Ühest "kingitusest" juttu juba motos. Kuidas see on võimalik? Aga tänu sellele, et seksuaalenergia hulk taoistlike praktikate valdamisel meie kehas on sedavõrd suur. Pluss lahenemised-harmoniseerumised paljudel peentasanditel, kuni kõrgeima seksuaalkogemuse - müstilise oruorgasmini välja - mida tahte abil esile pole võimalik kutsuda, vaid mis "antakse" meile teadamata hetkel (nagu mis tahes muugi "valgustumine", arenguhüpe) kui "kirjeldamatu" Kirkus... Vaikus... Armastus jms.

"Seksuaalsaladused" saavadki avaneda alles tänu märkimisväärsele eneseväestamisele, oskusele muundada meie ainsat ammendamatut energialiiki - seksuaalenergiat - kõrgemateks energiateks. See tähendab vitaalsuse tõusu (võrreldes senisega) mitmekordseks. Võime mõne kuuga saavutada oma kehas "noorusaja energia" (mis põrmustab populaarse laulusalmi "Noorus ei tule iial tagasi") - kuna kaasatakse ka kogu meie hormonaalsüsteem. Võime saavutada oma kehas ajapikku erakordse kehalis-energeetilise heaolu, mida nimetatud ka "nektariks" või "leebeks orgastilisuseks" (Mantak Chia). Miks? Sest avades ja ühendades oma kehas kaks suurimat merdiaani, armatsevad Seesmine Mees ja Seesmine Naine meis nüüd ööpäevringi.

"Kuna me oleme sigitatud orgasmis ja see orgastiline energia küllastab iga meie keharakku, siis et jääda terveks ja aktiivseks, peame seda värskendavat energiat tajuma regulaarselt, veel parem - iga päev," kirjutab Mantak Chia ja lisab: "Palju tunde kestev ekstaas läbi seksuaalenergia on meile ligipääsetav 24 tundi ööpäevas, kuid me hoiame end näljapajukil."

Tõuseb vitaalsus ja väheneb eakus

Kordades tõusnud vitaalsus annab meile kuskiltpääle omamoodi eatuse (seotud hiinlaste igavese nooruse doktriiniga): raske on mingist momendist määratleda meie vanust - kas oleme 50-60 või hoopiski näiteks 150. Muide, vanim dokumenteeritud eludaatumitega hiinlane suri 1933.a. 256-aastaselt! Loomulikult kaasub sellega tõhus tervenemine haigustest ja oivaline tervis. Taoistlikud meistrid (nagu zen-meistridki) elavad kaua ja loovalt.

Selline energeetiline eneseküllasus (külluslik chi) kehas kui tõelises Jumala Templis vabastab meid muuhulgas seksuaalsest frustratsioonist - pakilisest seksuaalsõltuvusest partnerist. Keegi ei saa teid enam seksuaalselt "tuhvli all" hoida. Võite rahulikult viibida askeesis või tsölibaadis vastavalt oma suvale, ilma et peaksite kartma oma tervise pärast nagu "tavainimesed" sellistel puhkudel - rääkimata preestritest, nunnadest-munkadest, kes oma kehaenergiaid muundada ei oska, haigestudes seetõttu tavapärasest sagedamini eesnäärme- ja emakavaevustesse. Sama hoiatab taoism ülemääraste seksuaalfantaasiate (sh pornograafia) eest - mis on suurim "energiaröövel" mehele pärast tema "väikest surma" (ejakuleerumist; naise "väikene surm" on menstruatsioon - kuid sedagi õpetab Armastuse Tao vältima).

Me ei saa vaimselt areneda, kui selleks pole piisavalt vajalikku vaimset energiat (shen) - seda aga ei teki, kui oleme elujõuetud, kogedes hiljemalt keskeas oma keha alatasa väsiva, valutava või haigestuvana. Sünnib paradoks: eluküpsuse saabudes elutarkust ei sünni - kuna elujõudu napib. Vaimse energia küllus aga ilmutub meis vähemalt kolmel kujul: loovus (kuni Metsiku Loovuse ehk geniaalsuseni välja), taiplikkus (transformatsioonid, "valgustumised") ja teadvelolu - enese äratundmine "puhta teadlikkuse keskmena".

Eluaegse ekstaatilise lähisuhte saavutamine

Hiinlased eelistasid pikka püsisuhet, kuna ainult selle käigus jagus aega õppida ühinema armastatuga üha peenekoelisemates energiates. Öeldakse, et alles kui seksuaalenergia tõuseb mehel armatsemise käigus südameni, tunneb ta tõeliselt ära naise armastuse enda vastu - ja ka enda armastuse.

"Seksuaalsaladused" on täiesti õpitavad. Kolmest loeng-vestlusest koosnev seksuaalsaladuste algkursus naistele hõlmab järgmisi teemasid:

* Yin ja yang eripärast - Tõelisest Mehest ja Tõelisest Naisest
* Seksuaalsaladuste valdamise oivalised viljad
* Inimene kui orgastiline olend
* Meie energiad ja nende kulutamine ja/või täiendamine elu kestel
* Naise seksuaalenergia
* Meie seksuaallihased
* Kõhuhingamine
* Ristluu saladus - "pumbad"
* Orgasm ja selle tasandid
* Seksuaalenergia suunamine Mikrokosmilisele Orbiidile
* Negatiivsete emotsioonide muundamine positiivseks energiaks
* Naine kui Tuli ja Mees kui Vesi
* Naise ja mehe erogeensed tsoonid
* Makrokosmiline Orbiit: Paaristäiustumine - oruorgasm kui seksuaalse kogemuse tippe
* Müstiline seks ja "seks retsepti järgi"
* Müstiline abielu



Loo autor on Peeter Liiv

0 comments: