BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, July 17, 2009

Jõud sinu sees"- autor Louise l. Hay‏



Kui sa andesta ja lased vabaks, siis ei lange
mitte ainult rakse koorem sinu õlgadelt, vaid
avaneb ka uks enesearmastuse juurde.



10 võimalust enda armastamiseks

1. Lõpetada enda kritiseerimine.

Suuri raskusi kogeme siis, kui peame end halvaks. Me kik muutume - kõik. Iga päev on uus ja me toimime pistu teistmoodi kui päev varem. ...
Äärmiselt vajalik on ennast väärtustada ja hinnata, sest kui me tunneme, et ei ole küllalt tublid, leiame alati võimaluse jätta ennast viletusse...
Me kõik oleme mingi moel ebakindlad, sest oleme inimesed. Õppigem mitte taotlema täiuslikkust. Kohustus olla täiuslik asetab meile tohutu koorma ega lase näha neid eluvaldkondi, mis vajavad tervendamist. Võiksime hoopis avastada endas loomingulisi võimeid ja eripärasid ning hinnata ennast nende omaduste pärast , mis muudavad meid teistest erinevaks. Igaühel meist on oma ainulaadne roll siin maa pea ja ennast kritiseerides tumestame me seda.

2. Peame lõpetama enda hirmutamise.

...
Kui leiad, et keerutad peas harjumuispäraselt mõnd negatiivset mõtet või olukorda, leia mingi kujutluspilt, milega sa tahaksid seda tegelikult asendada. Selleks võib olla kaunis vaade, päikeseloojang, lilleaed, sport või miski muu, mida armastad. Kasuta seda kujutluspilti iga kord, kui avastad, et hirmutad ennast.

3. Veel üks võimalus on olla enda vastu õrn ja lahke ja kannatlik.
...
Kannatalikkus on väga võimas tööriist. Enamik meist ootab kohest tasu. Me peame saama soovitu just nüüd. Meil pole kannatust oodata. Me ärritume, kui peame järjekorras ootaam või satume liikuluses ummikusse. Me tahame kohe saada kõiki vastuseid ja kõiki hüvesid.
.....
Kõik, mida hakkad õppima, võtab aega. Kui asud esmakordselt midagi tegema, siis tundub, et see ei tule õigesti välja.
...
Vead on kivi, millele astume. Nad on väga väärtuslikud, sest nad õpetavad meid. Ära karistra ennast vigade pärast. Kui tahad vigadest õppida ja edasi areneda, siis on iga viga samm teostumuse poole.

4. Me peame õppima oma meele vastu kenad olema.

Ärme vihakem ennast negatiivsete mõtete pärast. Me võime mõelda nendet kui meid ülesehitavatest, mitte mahasuruvatest mõtetest. Me ei pea ennast negatiivsete kogemuste pärast hukka mõistma. Me võime nendest kogemustest õppida. Olla enda vastu kena tähenab lõpetada igasugune hukkamõistmine, süüdistamine, karistamine, valu tekitamine.
Abiks võib olla lõdvestumine. See on tingimata vajalik sisemise jõuga kontakti saavutamiseks, sest kui oled pinges ja hirmunud, suled sa oma energia. Keha ja meele lõdvestumiseks kulub päevas ainult mõni minut. Sa võid teha igal ajal paar sügavat hingetõmmet, sulgeda silmad ja vastada kogunenud pinge. Välja hingates keskendu ja lausu endamisi : "Ma armastan sind. Kõik on hästi." Sa tunned end kohe palju rahulikumana. Sa lood sõnumeid, mis ütlevad, et sa ei pea läbi elu minnes olema kogu aeg pinges ja hirmunud.
...

5. Järgmine samm on enda kiitmine.

Kriitika murrab sinu vaimu, kiitmine ehitab selle üles. Tunnusta oma jõudu, oma jumalikku mina. Me kõik oleme lõpmatu mõistuse väljendused. Endaga pragades pragad sa jõuga, mis sind on loonud. Alusta väikestest asjadest. Ütle endale, et sa oled suurepärane. kui teed seda ainult üks kord ja siis loobud , siis see ei toimi. Jätka, isegi kui kiidad ennast vaid minugi korraga.
.....
Luba endal vastu võtta head, ükskõik, kas sa oled selle enda arvates ära teeninud või mitte...

6. Ennast armastada tähendab endale toeks olla.

Mine sõprade juurde ja luba neil ennast aidata. Sa oled tegelikult tugev, kui palud abi siis, kui sul seda vaja on. Nii paljud on õppinud sõltuma ainult endast ja rahulduma enesega. Sa ei suuda abi paluda, sest sinu ego ei luba seda.
...

7. Armasta negatiivset endas
See kõik on osa sinust nagu meie kõik oleme osa Jumala loomingust. ...NIi sina kui ka mina oleme teinud negatiivseid valikuid ka kui me ikka veel karistame ennast selle eest, muutub see harjumuspäraseks mudeliks ning meil on raske neist lahti lasta ja minna edasi postiiivsete valikute juurde.
...
Ükskõik millises netagiises olukorras sa ka poleks, sellel on oma põhjus, muidu ei oleks su elus seda situatsiooni tekkinud.
...
Olgu meie negatiivsed mudelid millised tahes, me võime õppida rahuldama neid vajadusi positiivsemal viisil. Seepärast on väga tähtis esitada endale küsimus: "Mis hinda ma selle kogemuse eest maksan? Mida positiivset ma sellest saan?" Meile ei meeldi sellele küsimusele vastata. KUi me aga vaatame endasse ja oleme enda vastu ausad, siis leiame vastuse.
...

8 Hoolitse oma keha eest.
Mõtle oma kehast kui imelisest majas, kus sa mõnda aega elad. Sa ju armastad oma kodu ja hoolitsed selle eest?
...

9 Töö peegliga
Vaata peeglisse ja ütle :"Ma armastan sind. MIda ma täna sinu heaks teha saan? KUidas ma saan teha sind õnnelikuks?" Kuula oma sisemist häält ja tee seda, mida kuuled. VÕib - olla sa ei saa mingeid sõnumeid, millest alustad, sest oled harjunud endaga tõrelema ega oska vastata lahekele armastavale mõttele.
Kui päeva jooksul toimub midagi ebameeldivat, astu bma peegli ette ja lausun: "Ma armastan sind ikkagi" Sündmused tulevad ja lähevad, armastus enda vastu on aga püsiv, see on kõige olulisem oamdus sinu elus üldse.
...
Peegli ees saab ka andestada. Anna andeks endale ja teistele. Sa võid peegli ees teiste inimesga rääkida, eriti kui kardad nendega kõneleda silmast silma.
...
Need, kellel on enda armastamisega probleeme, on peaaegu alati inimesed, kes pole valmis andestama, sest mitteandestamine suleb armatuse ukse. Kui me andestame ja laseme lahti, siis ei lange mitte ainult tohutu koorem õlgadelt, vaid avaneb ka uks enda amastamise juurde
...

10 Armasta ennast nüüd ja praegu - ära oota, kuni sul selleks õigus on.

Rahulolematus iseendaga on harjumuspärane mudel .Kui suudad praegu endaga rahul olla, kui suudad ennast praegu armastada ja hinnata, siis oled võimeline nautima kõike head, kui see sinu ellu tuleb. Kui õpid kord ennast armastama, saad hakata armastama ja hindama ka teisi inimesi.

Me ei saa teisi muuta, jätkem nad siis rahule. Me kulutame suure hulga energiat, püüdes muuta teisi inimesi. Kui kulutaksime poole sellest energiat enda peale, võiksime iseennast muuta, ja kui meie oleme teistsugused, käituvad ka teised meiega teisiti.

Sa ei saa õppida elama teiste inimeste eest. Igaüks peab ise oma õppetükid selgeks õppima. Sina saad ainult ise õppida ja enda armastamien on esimene samm, et teiste hävitav käitumine sind jalust ei rabaks. Kui satud olukorda, kus sinuga on läbinisti negatiivne inimene, kes ei taha muutuda, on sul vaja armastada ennast niipalju, et sellest eemalduda.

Sa pole siin selleks, et teistele inimestele meeldida või elada oma elu nii, nagu nemad tahavad. Sina saad enese elu elada ainult omal kombel ja käia oma radu. Sa oled tulnud ennast teostama ja väljendama oma armastust kõige kõrgemal tasandil. Oled siin, et õppida ja arenda, võtta vastu ja anda endast kaastunnet ja mõistmist. Kui sa planeedilt lahkud, ei võta sa endaga kaasa ei oma suhteid, autot, pangaarvet ega tööd. Ainus, mille sa kaasa võtad, on sinu võime armastada

Arrow Katkend raamatust lk 95 - 114
 Sa ei saa teisi muuta, jäta nad siis rahule. Sa kulutad palju energiat, püüdes teisi muuta. Kui kulutaksid poole sellest energiast enda peale, võiksid iseennast muuta, ja kui sina oled teistsugune, käituvad ka teised sinuga teistmoodi.

 Sa ei saa õppida elama teiste eest!

 Sa pole siin selleks, et teistele inimestele meeldida, või elada oma elu nii, nagu nemad tahavad ega täita teiste ootusi. Sina saad enese elu elada ainult omal kombel ja käia oma radu.

 Kui sa ei saa, mida tahad, siis mingil tasandil ei luba sa endal seda heaks kiita.

 Kui sa võtad midagi, mis ei kuulu sulle, jääd peaaegu alati ilma millestki palju väärtuslikumast. Võtad nt raha või mõne asja, aga kaotad suhte, varastad suhte, võid kaotada töö.

 Kõik hea sinu elus – üllatused jms. oled sa kõik selle ise loonud.

 Negatiivsed inimesed kaovad sinu lähedusest, kui sinu teadvuses toimub muutus, sest nad kajastavad neg. sinus.

 Ma elan keset võimaluste täiust. Seal, kus olen mina, on kõik hea.

 Mõnikord lähevad asjad enne paremaks muutumist halvemaks, aga see on normaalne, sest asi hakkab liikuma. Vanad niidid hakkavad lahti sõlmuma. Ära satu paanikasse, ega arva, et see ei toimi. Tegele oma jaatusega ja uute tõekspidamistega üha edasi. Sa kõigud vana ja uue vahel ning liigud edasi-tagasi olnu ja selle vahel, kes tahaksid olla või mida omada. See on loomulik protsess.

 Mõned inimesed loovad kaitseehitisi, et oma sisimaid tundeid teistega mitte jagada. Kuna need inimesed tunnevad suurt sisemist tühjust, siis kalduvad nad nägema kõigi suhete ja toimingute mõtet millegi saamises, et täita seda häguselt tajutavat tühjust endas. Nad pakuvad armastust ainult tingimusel, et saavad selle eest midagi. See viib isegi suurema tühjusetunde tekkimiseni ja hoiab neid nõiaringis.

 Kõik suhted on tähtsad, sest neis peegeldub see, mida sa endast arvad. Kui sa hurjutad ennast pidevalt, et jääd alati ohvriks, siis tõmbad ligi seda tüüpi suhteid, mis süvendavad sinus seda tõekspidamist.

 Iga kord, kui sa kedagi hukka mõistad või kritiseerid, ükskõik kui natuke, tuleta endale meelde, et kõik, mida teed, tuleb tagasi. Kui keegi tahab teada sinu arvamust, ära lase sel muutuda hukkamõistuks ega kriitikaks.

 Ära anna järele süütundele!! Kui teed kellelegi haiget, siis vabanda ja ära tee talle enam haiget. Ära käi süütundega ringi, sest sel pole midagi tegemist su tõelise loomuga.

 Iga kord, kui kasutad oma teadvust pos. viisil, saad kontakti teiste inimestega, kes toimivad samuti, kui aga neg. viisil, kontakteerud negatiivsega. Kui mediteerid, kontakteerud nendega, kes samuti teevad.

 Mitte miski meist väljaspool ei muutu, kui me ei muutu
sisemiselt!

 Kas soovid muutuda või tahad ka edaspidi kaevelda selle üle, mida kõike su elus ei ole?!!

 Et tunda ennast paremini, halvustad sa teisi. Kui pead kedagi teist halvaks, näitab see seda, et sa ise pole küllalt hea.



1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.