BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Kofeiin - kas see on seda väärt?‏

Viimased uuringud on näidanud, et kofeiin võib aidata mitmel moel inimese tervist. Tihti on mõeldud, et kofeiin on 100% halb, aga tal ikkagi on mõned positiivsed punktid. Suuremahulised uuringud on leidnud, et kofeiini tarbimine võib vähendada suhkruhaiguse riski poole võrra ja Parkinson haiguse arenemist. Lisaks on leitud, et vanematel inimestel parandab kofeiin mälu. Sooviks märkida, see on seotud ainult kofeiiniga ning tegelikult on kohvis endas veel positiivsed antioksüdante, mis on kindlasti ka head tervisele. Sellisest vaadatuna ei paista kofeiin üldse paha asi. Enamasti just asjad, mis käivad kofeiini juures rikuvad rohkem tervist kui kofeiin ise, näiteks kohvi kõrval tehtav suits või alkohol energiajoogiga jt.
AGA
Kofeiinil on ka halvad küljed, millega sa peaksid arvestama. Esimesed ei olegi seotud kofeiiniga, vaid sellega, mida enamasti kofeiini kõrvale tarbitakse. Harva inimesed tarbivad kohvi puhtalt. Tavaliselt pannakse sinna sisse suures koguses suhkrut ja piima/koort. Lisaks käib kohvi kõrvale tihti ka suits või mõned maiustused. Energiajoogid - neid võetakse tänapäeval juba janu kustutamiseks. Mõned energiajoogid on tunduvalt võimsamad kui kohvi.
Naised, kes plaanivad jääda rasedaks, peaks vähendama kofeiini tarbimist, et suurendada rasestumise võimalust. Lisaks siirdub kofeiin emapiima, mida su laps hakkab tarbima.
Tänapäeva inimesel on väga suur luude hõrenemise risk, mida otseselt ei suurenda kofeiin, aga kofeiin vähendab kaltsiumi, magneesiumi ja vitamiin D omandamist, mis omakorda põhjustab luude hõrenemist.
Nii noored kui täiskasvanud on tänapäeval suures kofeiini sõltuvuses. Väga raske on sellest tsüklist välja tulla ning tehakse mitmeid ettekääneid, miks nad ei suuda loobuda.
Aluseline mõtlemine - kofeiin on positiivse laenguga ning su keha energia varud on negatiivse laenguga. Tarbides kofeiini ei anna sa kehale energiat, vaid tarbid suures koguses oma varusid. Võid küll mõelda, et kofeiiniga saad lõputult energiat, aga lõpuks pole su kehal lihtsalt midagi anda. Sa jääd lõksu oma tsükliga. Aluselised toidud/joogid on negatiivse energialaenguga, ehk nad täiendavad sinu energiavarusid. Toitumise mõte on taastada oma energia, et su kehas jätkuks seda elu jaoks.
Minu arust üks väga suur ohumärk kofeiiniga on fakt, et see on sulle kasulik ainult siis, kui seda tarbida saad. See omakorda muudab plussid küsitavaks. Mitmed inimesed tunnevad ennast halvasti peale kohvi tarbimist. Lisaks on kohvi tarbimisel tähtis, et maks oleks täiesti korras. Kofeiini omandamine toimub maksas. Kui juhtub, et sul on probleeme maksaga, siis võib juhtuda, et eilse hommiku kohvi pole järgmiseks hommikuks omandatud, ning sa lihtsalt kogud kehasse aineid, mis on kindlasti keha koormamine.
Tulemuseks võivad esineda mitmed tervisehädad. Lisaks on kofeiini tarbimine tugevalt seotud unehäiretega. Kui sul on probleeme unega, siis me soovitame proovida vältida kofeiini mingi aeg ning vaadata kas see on aidanud sinu und. Kofeiini tarbimine vähendab nii su une pikkust, kui ka une kvaliteeti. Pole mõtet ennast üle stimuleerida.
Tegevus:
1. Vaata üle oma kofeiini tarbmine (kohvi, energiajoogid, šokolaad jt)
2. Otsusta, kas see maitseelamus on väärt sellised riske

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.