BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Vabastav hingamine

Mõtisklus - Tiia Lõoke


Vabastav hingamine (ingl.k. rebirthing), ka teadlik hingamine või ühendatud hingamine, on teraapiline hingamistehnika, mis kasutab pausideta katkematut hingamist, lõdvestust ja tähelepanu. Vabastava hingamise eesmärgiks on tervendada oma elu ja sünniga seotud traumasid. Vabastav hingamine aitab vabaneda igapäevasest stressist ning õpetab tundma rõõmu oma elust ja suhetest.
Vabastava hingamise teooria ja praktika rajaja on Leonard Orr. Ta avastas 30 aastat tagasi et sügav, katkestuseta hingamine aitab meil kontakti saavutada oma sügavaima olemusega. Selle osaga iseendast, mis on elu jooksul kapseldunud meie kehasse ja alateadvusse: allasurutud viha, kurbus, pettumus, väljendamata jäänud tunded ja mõtted. Vabastav hingamine aitab meil äratada ka oma loomupärase õnnetunde ja meelerahu. Mõiste rebirthing viitab sünnile ja taassünnile. Algselt oligi meetodi põhieesmärgiks tervendada sünnikogemusega kaasnevat sünnistressi ja -traumat.
Hingamistehnikatega on võimalik end ajas tagasi viia sünnihetke taaskogemiseni. Kui vabastav hingamine toimub väga turvalises ja toetavas keskkonnas, võime me ümber muuta oma sünnihetkel või ema raseduse ajal vastu võetud negatiivsed otsused iseenda ja maailma kohta. Sageli ei lase sellised negatiivsed otsused meil täiskasvanultki elada valikuterohket õnnelikku elu.
Sündimise mõistet saab üle kanda ka igapäevaellu, kuna meie mõtted ja tunded muutuvad kogu aeg - igat hetke või igat päeva võib vaadata kui uut võimalust, kui uut taassündi. Taassünd tähendab ka et vabastava hingamise seansis elatakse läbi sündmusi, mis on alateadvusse jätnud teatud kindla mustri, kuid nüüd saab võimalikuks ümber hinnata sündmuse esilekutsunud muljeid, sellega vabaneb vana mõttemall ja sellega seotud stress või trauma.
Algsed vabastava hingamise kogemused ei pruugi algul olla ainult rõõmuga seotud kogemus, kontakti võidakse saada oma allasurut kurbuse, viha või üksindustundega. Kuid turvalises õhkkonnas lõõgastunud teadvuseseisundisse ilmuvaid valusaid tundeid ja mõtteid on võimalik ümberkujundada.
Vabastava hingamise eesmärgiks on lõdvestunud ja ühendatud hingamisega äratada oma eluenergia ja vabastada oma keha ja meele pinged. Pärast hingamisseanssi tuntakse end sageli ümbersündinuna.
L.Orr soovitab esimesed 10 korda hingata kogenud hingamisõpetaja käe all. See on vajalik selleks et tervendada oma sünni- jt. emotsionaalseid traumasid ja stresse ning kehasse talletunud pingeid; et teadlikuks saada oma tegelikust hingamisest ja õppida ühendatult, teadlikult, intuitiivselt hingama; et õppida ilma superviisorita ise ennast jõustavalt hingama (vähemalt 1 tunni jooksul).
Binne A.Dansby ja Leena Kristiina Tuulse rõhutavad vabastavalt hingates affirmatsioonide kasutamise tähtsust ja täielikku toetatust ja kohalolekut terapeudilt või partnerilt. Binnie A. Dansby elutööks on õpetada ema ja lapse ekstaatilist ja valutut koostööd sünnituse ajal ning enne ja pärast seda. Sest sünd määrab suures osas ära elu kvaliteedi, mida saab hingamisega tervendada ja justkui uuesti sündida. Ta on pühendunud algallika protsessil põhinevale sünnitoetajate ja hingamise toetajate väljaõppele, mis põhineb eelkõige iseenda sünni tervendamisel hingamistöö abil ja ühendatuse õpetusel.
Erinevate tavade ja taustaga hingamisõpetajad on ühisel arvamusel selles, et teadlik töö oma hingamisega avardab teadvust ja maailmatunnetust ning parandab elukvaliteeti.

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.