BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Tiibeti kunye massaaž

Krista Dudarenko, ajakiri STIIL
27.jaanuar 2009 05:30



“Tiibeti kunye massaaž on hea nii organismi tasakaalu säilitamiseks kui ka taastamiseks,” ütleb tiibeti traditsioonilise meditsiini terapeut ja kunye massaaži õpetaja Anu Rootalu.


Millega tegu: Tiibeti massaaž tervikuna on pikk protseduur, mis jaguneb kolmeks osaks: ku ehk keha võidmine terapeutiliste õlidega; nye ehk lihaste, kõõluste, kanalite ja spetsiifiliste punktide massaaž ning phyis, mille käigus eemaldatakse õlid nahalt. Eri patsientidel kasutatakse erinevaid õlisid ja massaažitehnikaid olenevalt vaevustest. Eesmärgiks on viia organism tasakaalu. Õlimassaaži kombineeritakse vajaduse korral kas vasest või klaasist kuppudega, kuumade või külmade kompressidega (milleks kasutatakse erinevaid kive, ravimtaimi, teri, vilti, soola, liiva jms), suitsutamisteraapia, ravivannide, higistamisteraapia, erinevat liiki põletusravi, energeetiliste ravivõtetega või ka noorendavate iluravi protseduuridega. Viimases kasutatakse pärlmutrit, kristalle, pehmeid õlisid ja mõjutatakse energeetilisi punkte.
Kellele sobib: Massaaži võib väikeste erinevustega teha nii lastele, täiskasvanutele kui ka vanuritele. Väga lõõgastav on tiibeti massaaž rasedus ajal ning pärast sünnitust.
Efekt: Kunye suurendab elujõudu, viib välja kehasse kogunenud mürgid, leevendab eri tüüpi valusid ning rahustab ja tasakaalustab närvisüsteemi, olles näidustatud ka unetuse, depressiooni ja ärevuse korral. Massaaži noorendavat ja taastavat funktsiooni on mainitud juba paljudes tiibeti iidsetes meditsiinitekstides. Protseduurid toniseerivad ja elustavad kudesid ning energiaringlust, maandavad stressi ja pingeid ning lõdvestavad.
Massööri soovitus: “Eestis on väljakoolitamisel tulevased tiibeti terapeudid, kes on saanud algteadmised tiibeti meditsiini ja massaaži kohta minu kursustelt ning jätkavad põhjalikumaid õpinguid tiibeti arsti käe all,” räägib Anu Rootalu. “On kuulda, et erinevates spaades üle Eesti pakutakse samuti nn tiibeti massaaži, ent sel ei ole Tiibetiga mingit seost. Seepärast soovitan külastada tiibeti meditsiini kodulehekülge www.tiibetimeditsiin.ee, kust leiab tiibeti massaaži õppinud ja sellega tegelevate inimeste kontaktid, kelle poole massaažisooviga pöörduda.”

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.