BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Sada päeva kestev tervenduskuur.

Vahendas CLARON


Qigong õpetus väidab, et inimese veri vahetub täielikult 100 päeva (neljateist nädala) jooksul. Selle ajavahemiku möödudes, juhul kui te harrastate Qigong harjutusi, avaneb teil alumine energiakeskus ning te võite asuda oma eluviisi muutmiseks tõsisemate praktikate kallale.

Peamine on mitte kiirustada, mõista iga harjutuse funktsioone. Peamine on järjekindlus ja soov tegutseda. Alguses pühendage harjutamisele ca’ 20 minutit, arvatavasti aja möödudes tahate te kindlasti seda ajavahemikku pikendada. Ärge oodake imesid praktiseerimise alguses, iga järgnev kogemus peab tugeval alusel põhinema. Ainult teie ise vastutate oma progressi saavutamise eest. Olete ise oma elu peremees ning suudate otsustada, kui kaugele te oma praktikatega lähete, mida saavutada soovite. Qigongis ei ole Gurusid, on vaid õpetajad. Palju kogemusi saavutanud õpetajat nimetatakse Meistriks. Meistri ja õpilase vahel ei esine suhet „peremees – teener“, iga inimene on isiksus ning teda tuleks austada. Püüdke mitte allutada oma tahtejõudu, emotsioone ja kainet mõistust kellegi mõju alla. Pidage meeles, et te ise olete oma isiklik Meister.



Püüdke harjutada iga päev, tehke seda siis, kui teil selleks soov ilmneb. Kui mõni päev vahele jääb, ei ole sellest midagi hullu. Harjutamiseks leidke omale hästi valgustatud ja tuulutatud ruum, kus ei ole liialt palav ega külm. Harjutamine looduses on alati eelistatud, kuid mitte alati soovitatavad, eriti külma kliima korral. Mugav riietus ja vastav muusika saade teevad harjutamise mõnusaks. Peale söögikorda või füüsilist koormust tuleb ca 30 minutit taastuda ja rahuneda. Püüdke vähendada oma ratsioonist magusat ja rasvast toitu. Sööge kõike, mis teile maitseb, kuid ärge üle pingutage. Teete dieedis korrektuure siis, kui selleks juba valmis olete. Mõnuainete tarbimine on välistatud. Suitsetamine ei ole soovitatav. Hingamisharjutuste sooritamine on aluseks, et loobute suitsetamise harjumusest. Samuti tuleb vältida alkoholi tarbimise liialdamist. Toidulisandite ja vitamiinide manustamisel tuleks teil Meistriga nõu pidada. Esimese saja päeva jooksul tuleks meestel vähendada sperma purskeid. Kuna energiat, millist kulutatakse uue sperma loomiseks tuleb raisata teiste eesmärkide saavutamiseks. Selle all ei mõelda seksist loobumist, vaid ajutist piiramist. Peale teatute harjutamiste sooritamist muutuvad intiimsuhted palju kvaliteetsemateks.

Enne harjutamist külastage WC. Sest miski ei tohiks teid häirida ja keskendumisvõime nõrgestada. Juhul kui te harjutamise ajal puuksu lasete või maost õhku väljub, on see loomulik ning häbeneda seda poleks vaja.

Harjutage iga päev nii sageli ja nii pikalt, kui te ise soovite. Kuigi reeglina üks põhiline harjutus kestab ca’ 30 minutit, sest just selle ajavältel veri iga teie rakuni jõuab.



Esimene nädal

Üks peamistest harjutustest on hingamisharjutused. Qi esmane tähendus on hingamine, see, mid me loomulikult teeme, mille üle meie kontroll puudub. Keegi ei ole siiani lämbunud, kuna hingamist ära unustas. Kuulake oma hingamist ning iseloomustage seda. On see vaikne, vali, terav või pehme? Teie hingamine peaks olema aeglane, sügav, ühtlane ja vaikne. Nende omaduste saavutamiseks tuleb palju vaeva näha. Inimese hingetõmbed on loetud ning selle tõttu hingamisele tuleb suuremat tähelepanu pöörata. Harjutuste ajal tuleb reeglina läbi nina hingata, kui seda tingimused teisiti ei nõua. Hingamist võite harjutada igas kohas ja igal teile sobival ajal.

Nädala kolm esimest päeva harjutage oma tavahingamist häälestama. Teil tuleb vaid teadvustada omale, et te hingate.

Neljandal päeval alustame kõhuhingamist harjutama. Hingake sügavalt ja ühtlaselt, pausi sisse ja väljahingamise vahel ei tohiks esineda. Püüdke hingamist alla kuni diafragmani lasta, see asub kopsude alumises osas. Sissehingetes lõdvestage rindkere ilma lihaseid pingutamata vajutage diafragmale. Rindkere ja kõht ei kerki enam ülesse nagu tavahingamise puhul see ilmnes. Väljahingetes vabastage diafragma. See on Sügavahingamise algus. Seda harjutust võib teha 3 – 4 korda päevas, 30 – 40 minutilise kestvusega. Hingamise ajal õppige oma keha lõdvestama, alustage peast, kaelast jne. Selline tegevus võimaldab stressidest vabaneda ning see mõjub soodsalt tervisele.

Kopsude raviv häälitsemine (mantra).

Kuna vaatluse all on hingamine, on loogiline, et pöörame tähelepanu kopsude mantrale. Iga mantra aitab organismist liigset soojust eemaldada. Kui inimene on pinges või stressis, elundit ümbritsev koe kleepub selle külge kinni ning see ei võimalda elundil oma funktsioone täita. Selle tõttu tõuseb palavik ning kehasse kogunevad jääkained. Mis negatiivselt inimese tervislikule seisundile mõjub. Ülekuumenenud elund mõjutab Viiestiihia elementide tasakaalu. Iga stiihia element valitseb teatud elundit. Kopse valitseb Metall. Metall võib inimese organismile nii positiivset kui negatiivset mõju avaldada. Üle kuumenenud kopsud mõjutavad Metalli ning see omakorda mõjutab teisi elundeid. Negatiivsed elemendid ja jõud loovad ja valitsevad negatiivseid emotsioone. Kurbus ja depressioon on kopsuhaiguste põhjustajateks. Kopsude mantra leevendab negatiivseid emotsioone, mis omakorda reguleerib kopsude ülekuumenemist. See võib kummalisena tunduda, kuid neid kogemusi tõendan mitmetuhande aastane praktika. Juhul kui inimene täidab kõiki soovitusi, võib ta tõepoolest positiivseid tulemusi saavutada. Hääl ei ole muud kui vibratsioon, iga hääldus omab temale vastavat sagedust ning iga elund reageerib teatud sagedusele.

Kopsude mantra – S-S-S-S-S-S. Seda hääldatakse vaid väljahingamisel. Hääldamisele kaasnevad mõned liigutused.









1. Harjutust teostatakse isteasendis. Käed on põlvedel, peopesad ülesse. Silmad avatud.

2. Keskendage oma tähelepanu kopsudele. Püüdke neid oma sisemuses tunnetada. Juhul kui teil ei õnnestu kopse tunnetada, ei ole midagi, lihtsalt mõtelge neile.

3. Tehke sügav sissehingamine, kaasates diafragma.

4. Väljahingetes tõstke käed rinna kohale, peopesad rinna kohal. Jõudes silmadeni pöörake peopesad ülesse jätkates käte tõstmist pea kohale. Küünarnukid on ümardatud.











5. Jälgige oma liigutusi silmadega.



6. Hambad suruge kokku, huuled on veidi avatud, sissehingamisel on suunurgad tahapoole tõmbunud. Keele ots puudutab alumist igemed. Väljahingatav õhk väljub läbi hammaste.

7. Väljahingamisel hääldage S-S-S-S-S-S. Alguses peab hääldus vaevealt kuuldav olema. Hiljem mitte kuuldav, kuigi te seda hääldate. Selle tulemusena hakkab teile tunduma, et hääl kopsudes vibreerib.

8. Väljahingamisel ja S-S-S-S-S-S hääldamisel kujutage omale ette koed, millised kopse ümbritsevad ning kosud soojust välja kiirgab.

9. Kujutage oma kopse valges metaallikas valguses.

10. Püüdke eemaldada haige energia, kurbuse, kahetsuse või nukruse. Kujutage omale ette, kuidas need koos liigse soojusega kehast lahkuvad.

11. Peale väljahingamise lõpetamist laske käed aeglaselt põlvedele.

12. Puhake, tehke kaks – kolm sügavat hingamist.

13. Korrake harjutust vähemalt kolm korda ühe etteaste jooksul ja vähemalt kolm korda päevas.

Ärge muretsege, kui te ei tunneta midagi harjutamise ajal, küll kõik tuleb omal ajal. Mantra S-S-S-S-S-S töötab igal juhul. Te võite harjutada igal ajal ja igas kohas. Kuid autoroolis viibides tuleks sellest loobuda.



Noorendav massaaž

Noorendavat massaaži teostatakse nii elundite, kui silmade, nina, kõrvade, keele, hammaste ja naha funktsioonide taastamiseks. Eemaldab kõik plokid meridiaanidest.

Hõõruge peopesasid oma vahel, kuni neis soojus tekkib. Kujutage ette, kuidas kätes ja kogu kehas hakkan energia liikuma. Selline tegevus avab kõik meridiaanid ning mõjutab kogu keha.



Niina hõõrumine.

Nina etendab hingamisel tähtsat rolli. Reeglina hingatakse läbi nina, erandiks on vaid mantrade hääldamise harjutused, kui hääldatakse väljahingamisel, kuid sissehingamine toimub siiski nina kaudu. Ninas kohtuvad kolm eriti tähtsat meridiaani: valitsev, jämesoole ja maomeridiaan.

Ninal on kolm põhilist funktsiooni:

1. Õhu sisse ja väljahingamine.

2. Õhufiltri roll.

3. Õhu temperatuuri regulaatori roll. See on eriti tähtis külma ilmaga, kuna enne kui õhk kopsudesse sattub, soojeneb see ninakoopas. Juhul kui ninas on halb õhu tsirkulatsioon, õhu temperatuuri reguleerimine on häiritud ning kopsudesse sattub külm õhk. Mis soodustab külmetus ja viirushaiguste tekkimist. Inimesed, kes harrastavad Qigong harjutusi peaaegu kunagi selliseid haigusi ei põe.

Nina hõõrumine võimendab sissehingatava õhu soojuse reguleerimist, stimuleerib kolme meridiaani funktsioone ning parandab nahavärvust, andes sellele roosakat, tervislikku ilmet.

Ninatiibade massaaž.

1. Hõõruge oma vahel peopesasid, et qi neis koguda.

2. Kui käed soojenevad, asetage mõlema käe osutus ja keskmised sõrmed ninakülgedele.

3. Masseerige mõlema käe sõrmedega ülesse – alla suunduvate liigutustega ninatiibu seni, kuni need soojaks muutuvad.

4. Kuna nina on eriti delikaatne kehaosa, püüdke seda õrnalt masseerida.



Selline massaaž võimaldab ka rahuneda ja stressidest vabaneda.



Nina ja silmade vahelise piirkonna masseerimine.

1. Hõõruge peopesasid oma vahel. Juhul kui hõõrute ninatiibu, tehke seda lühikest aega.

2. Mõjutamisel kasutage ühe käe pöialt ja osutussõrme.

3. Mõjutage sõrmedega silmade vahelist nina piirkonda, kord vasakult ja kord paremalt poolt.

4. Mõned korrad vajutage kokku mõlemat sõrme, mõjutades punkti Intan.



5.Masseerimise ajal hingake sisse ning kujutage omale ette, et hingate puhast, värskendavat õhku kopsudesse. Väljahingamine toimub läbi nina ning on sama kestvusega kui sissehingamine. Kujutage ette, et hingate välja vana, nõrka ja haiglast õhku. Sissehingatav õhk teeb kopsud pehmemaks, mis võimaldab saastel neist väljahingamisel väljuda.

Ettekujutusvõime muudab kõik harjutused palju efektiivsemateks. Tähtis on ka eneseusk, juhul kui te usute, et see mida te teete on kasulik, saab tulemus vaid positiivne olla.



Nina aluse masseerimine.

Ninatiibade all asuvad punktid on eriti olulised ja tervendamise protsessi aktiviseerimisel kasulikud. Kaks neist asuvad veidi eemal ninaavadest – Insjan. Kolmas – Zentshuan asub täpselt nina all ülemisel igemel.



1. Mõlema käe osutussõrmega mõjutage punkte Insjan – asuvad ninaavadest veidi kõrvade pool asuvates lohkudes.

2. Vajutades punktidele sooritage ringikujulisi liigutusi 5 – 10 sekundi vältel.

3. Vasaku või parema käe osutussõrmega vajutage punktile Zentshuan asub täpselt nina all ülemisel igemel. Vajutades punktidele sooritage ringikujulisi liigutusi 5 – 10 sekundi vältel.

4. Vasaku või parema käe osutussõrm asetage täisnurga punktile Zentshuan ning mõjutage seda nii kaua, kui teile see meeldiv on.

Neid punkte võib kasutada minestamise ajal.



Näo masseerimine.

1. Hõõruge peopesad soojaks.

2. Hõõruge peopesadega mööda põski ülesse ja alla., kuni peopesad ei hakka jahtuma.

3. Hõõruge peopesad soojaks ning korrake eelmiseid liigutusi, lisades lauba ja lõugade masseerimist.

4. Tunnetage, kuidas teie kätesoojus siseneb näonahka.

5. Hõõruge peopesad soojaks ning katke nendega oma silmad. Tunnetage 10 sekundi vältel, kuidas soojus silmadesse siseneb.

Harjutuse võimendamiseks ja stressist vabanemiseks sissehingamisel ütelge oma ette „rahulik“, väljahingamisel „lõdvestatud“. Kuidas saab olla pinges kui olete rahulik ja lõdvestunud?



Rindkerele patsutamine.

Selline harjutus võimaldab kopsude limaskesta puhastada ja jääkaineid eemaldada.

1. Hõõruge peopesad soojaks.

2. Parema käega patsutage vasakut ja vasaku käega vasakut rinnapoolt. Patsutused peksid olemea nii tugevad, et need teile meeldivad oleksid. Naised ei patsuta piimanäärmetele, vaid nende ümber.





Keha häälestamine.

Taeva toetamine põimitud sõrmedega.





1. Püstiasend, kannad koos, varbad laiali. Varbad haaravad maad nii et, jalatallad on veidi õhus.

2. Käed all, keele ots ülemise igemel, hammaste vahel.

3. Hingake nina kaudu, vaade enda ette suunatud, kõik liigesed lõdvestatud.

4. Asetage käed allapoole naba, peopesad ülesse ja sõrmed teineteise vastas. Aeglaselt tõstke antud asendis käed ülesse kuni rinnani.

5. Pöörake peopesad alla ning tõste käsi ülesse, kuni peopesad jälle ülesse poole suunduvad. Põimige sõrmed oma vahel ning kujutage ette, et nendega taevalaotust toetate.



6. Käsi ülesse tõstes hingake sisse ja samaaegselt varvastele tõustes.



7. Käsi alla lastes hingake välja. Võtke siss algasend.

8. Tunnetage, kuidas qi voolab mööda teie sõrmeotsi, tehes neid õhulisteks, kergeid torkeid esile kutsudes.

9. Korrake harjutust kaheksa korda järjest.

Harjutus võimaldab kopsumahtu suurendada, leevendada väsimust, tugevdada lihaseid ja luustikku. Häälestab kõiki elundeid tervenemisele.



Vibu pingutamine.

1. Püstiasend, jalad õlgade laiusel, jalatallad teineteise suhtes paralleelsed.



2. Astuge vasaku jalaga samm kõrvale nii, et jalad asuksid laiemalt kui õlgade laius.

3. Laske põlvedest longu (ratsaniku poos).

4. Käed rusikates, risti rinna ees, vasak käsi paremal.

5. Sirutage vasaku käe osutussõrm ülesse ning kergitage pöialt. Ülejäänud sõrmed on vastu peopesa surutud. Sirutage vasaku käe vasakule nii, et näete vaid selle välimist külge ja osutussõrme taeva poole suunatuna.

6. Pöörake pea vasakule ning vaadake osutussõrmele, justkui sihiksite millelegi.

7. Samaaegselt teete parema käega liigutuse, milline meenutab vibunööri pingutamist.

8. Hingake sisse, kui vibunöör pingutate. Püüdke kalalihaseid mitte pingutada.



9. Hingake sisse, kui käsi risti rinnale tagasi asetate. Kuid sellel korral on parem käsi vasaku peal. Korrake sama harjutust paremale poole sammudes.

10. Harjutust korrata ca’ 4 korda mõlemas suunas ühel etteastel. Lõpetage harjutuse algasendis. Käed pange alumisele energiaanumale.

Harjutus tugevdab jala, kaela, rinna, õlgade ja kätelihaseid. Stimuleerib vereringet ja hingamist.



Harjutuste sooritamisel tuleks tähelepanu rahu ja keskendumisele saavutamisele pöörata. Selleks teeme järgmist harjutust.



Istumine ja mõistuse vaigistamine.

1. Leidke koha, kus keegi teid ei segaks.

2. Istuge toolile, pea püsti, selg sirge, jalatallad maal. Köed alumisel energiaanumal, meestel vasak ja naistel parem käsi all ning teine peal.

3. Avatud silmadega keskenduge mõnele punktile, milline asub teist 3 – 6 sammu kaugusel. Leidke omale sobiv kaugus. Juhul, kui olete avanud keskmise kanali, võite energiapalli selles ülesse – alla liigutama hakata.

4. Keskenduge ca’ 3 minuti jooksul, seni, kuni teie mõistus rahuneb.

5. Alguses hingake rahulikult, edaspidi aga sügavalt kuid ilma pingutusteta.

6. Laske oma mõtted „jalutama“. Ärge minge saabunud mõtetega kaasa, las need lähevad oma teed, sest hetkel te neid ei vaja.

7. Vaadake oma ninaotsa sellele keskendudes. Vasaku silmaga vaadake vasakut ja parema silmaga paremat ninapoolt. Tehke seda 2 minuti vältel.

8. Kui jälgite ninaotsa, veenduge, et vaade on sirge ega kõrvale kaldu. See toimub selle tõttu, et sageli ühe silma lihased on tugevamad kui teise silma lihased. Keskenduge ninaotsale vaatamisele, mida tegelikult te näha ei suuda.

9. Jälgige ninaotsa ja oma hingamist kuulates. Püüdke hingata võimalikult vaikselt. Kui te ei kuule oma hingamist, siis on see parim. Jätkake harjutust ca’ 3 minuti vältel.

10. Kui märkate, et miski teid häirib, hingake lugedes ühest neljani.

11. Hõõruge peopesad soojaks, asetage need 30-üks sekundiks silmadele ning tunnetage, kuidas soojus silmadesse siseneb. Hõõruge uuesti peopesad soojaks ning masseerige nägu, kõrvu ja pead.

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.