BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Külmetushaigusest terveks looduse abiga

Aive Luigela, Terviseleht
19.veebruar 2009 05:30



Üks suuremaid imesid maailmas on organismi isetervenemine. Ükskõik milline külmetushaigus meid ka ei tabaks – organismi immuunsüsteem taastab meie tervise.


Iga inimene suudab oma organismi iseenesliku ravimise võimet säilitada ja rakendada. See seisnebki organismi immuunsüsteemi tugevdamises. Igaüks meist suudab ise ennast ravida. Looduses leidub kõik terviseks vajalik, millega oma organismi turgutada.
Loomulikult eeldab tervenemine elamist koos loodusega, jalutuskäike metsas ja toitumist võimaluse korral oma maa saadustest. Iga inimene peab õppima ise toime tulema, kui on haigestunud mõnda külmetushaigusse. Külmetushaigus ei teki otsekohe, tal on põhjus, miks ta tekkis. Elada tuleb nii, et ei tekiks haiguse põhjust.
Mõned soovitused tervise säilitamiseks

  • Vajalik on kehaline aktiivsus. Vabal ajal tuleb ka linnaelanikel jalgsi käia. Kasuks tulevad muidugi jalutuskäigud metsas puhkepäevadel.
  • Joo puhast vett, alusta päeva klaasi vee joomisega.
  • Tõuse varakult, ava aknad ja hinga värsket õhku, võimle rõdul või õues.
  • Ära karda lund ja vihma, vaid liigu just siis väljas, et ära kasutada nende energiat.
  • Toitu tervislikult ja jätka tervislikku eluviisi. Just nüüd ava sügavkülmik ja too lagedale suvel karpi pandud marjad, puuviljad jt aiasaadused.
  • Too lauale kõik oma mahlad, keedised ja muud hoidised, et nendega organismi turgutada.
  • Kasuta ära taimed, mida kuivatasid talveks (või osta apteegist). Ravimteesid tuleb just nüüd profülaktikaks juua, aga mitte jätta ootama haigust.
  • Ürita kohe jagu saada kergest külmetusest, et sellest ei areneks raskemat tõbe.
  • Ära haletse ennast, vaid aita oma organismi võitluses haigusega.
  • Hoolitse enda eest, anna organismile normaalne puhkus une näol. Magamatus nõrgestab organismi sedavõrd, et ühest külmetusest võivad tekkida raskelt ravitavad haigused.
  • Püüa endale sisendada, et oled õnnelik inimene. Hoia seda, mis sul on, ja ära kurda selle pärast, mida sul pole. Sul on ainult üks keha, hoolitse tema eest. Need soovitused on kõigile tuttavad, kuid me eksime ikka ja alati, kuni haigus meid tabab.
    Kui ikkagi haigus murrab…
    Kui tekivad külmavärinad ja peavalu, ei tohiks kohe haarata tablettide järele. Ei tohi kohe alguses võtta organismilt võimalust ise haigusega võidelda, sest tabletid nõrgestavad organismi.
    Külmatunde vastu tuleb kohe astuda kuumaga, mitte lasta külmal võimust võtta. Hea, kui saab minna sauna või ürdivanni. Kui seda võimalust pole, piisab ka kamina või ahju ääres kuumas jalavannis istumisest. Hea, kui on käepärast kuuse- või männiekstrakt, mida panna nii kuuma joogi sisse kui ka jalavanni. Veel parem on kasutada selleks põldosja ürti.
    Kui neid abimehi pole, võib teha ka sinepivanni ja juua kuuma teed mahlaga.
    Väikest palavikku pole vaja kohe tablettidega maha võtta. Palavik näitab, et organism ise võitleb haigusega, vabastades meid jääkainetest, ja taastab organismi normaalset seisundit. Palavik on haiguse väljaravija. Mõelda tuleb vaid oma organismi tugevdamisele, et tal jätkuks jõudu haigusega võidelda.
    Palavikukuumust tuleb summutada jahedate kompressidega või viinaga määrides. Palaviku ajal pole hea ka palju süüa, parem juua vitamiinirikkaid mahlu.
    Toeta organismi õige söögi ja joogiga
    Esmane, mida tervise taastamiseks teha saame – anda endale puhkust ja rahu. Kõige ülejäänuga toimi nii, nagu järgnevalt soovitatud.

  • Haiguse ajal on omal kohal kõik mahlad ja marjad. Eriti kasulikud on musta sõstra, jõhvika- ja astelpajumahl. Ka juurviljamahlad on head, eeskätt toore punapeedi mahl. Seda võiks veega lahjendatult juua mitu korda päevas ja nohu puhul isegi ninna tilgutada.
  • Nüüd võta kindlalt ka ravimtaimed appi. Hea, kui endakorjatud pärnaõied, saialill, piparmünt, naistepuna, raudrohi, pune, meliss, monarda, mustasõstralehed, liivatee, paiseleht, põdrasammal, salvei, põdrakanep, kummel, petersell, vaarikalehed ja -varred, kibuvitsamarjad, astelpajumarjad, pihlakamarjad ja veel palju muidki. Küllap leiab igaüks omale just sobiva. Teed võib juua päeva jooksul mitu klaasi, vedelik tuleb ainult kasuks.
  • Kui endal pole kodus neid taimi, siis kindlasti on poest kohe võtta värske ingverijuur, mis suuresti päästab meid haigusest. Ingver on soojendav taim, loob külmetusel kohe sooja tunde, hoiab ära kõrge palaviku, hävitab gripiviiruseid, leevendab valu jm. Sellest võib teha nii teed kui ka süüa riivitult, kõige parem riivitult toorena koos meega. Ingveriteed tee nii: 1 sl riivitud juurt vala üle 1 kl keeva veega, lase seista soojas 15 min ja joo pool klaasi korraga 4 korda päevas.
  • Hingamisteedehaiguste korral sobivad taimeteed: põdrasammal, aed-liivatee, salvei, iisop, raudrohi, kuuse- ja männikasvud jt. Kuid kinnise köha korral tuleb teha ka inhalatsiooni ravimtaimedega või apteegipreparaatidega (Carmolis, nuluõli jt). Hästi aitab ka rindkere määrimine vietnami salviga.
  • Kurguhädadel on abiks ravimtaimedest tõmmised ja tinktuurid – salvei, saialill, päevakübar, kasepungad, sibul, küüslauk jt. Hea on ka soolaveega kuristamine ja mesi, mida tuleks pikali olles lasta vaikselt alla valguda.
  • Söö kergeid kala-, muna-, piima-, hapupiima-, kaunvilja-, teravilja-, lahja liha (pole vaja liialdada) ja loomulikult aedviljatoite. Söö siis, kui isu!
  • Ära unusta küüslauku ja sibulat süüa kõikvõimalikes toitudes ja ka toorelt. Nad on antibakteriaalse toimega ja tugevdavad immuunsüsteemi. Külmetushaiguste peletajad on ka mädarõigas, mustrõigas ja porru. Võib teha küüslaugust õli ja tinktuuri. Mõlemad sobivad kasutamiseks nii profülaktilises mõttes kui ka juba haigeks jäädes. Küüslaugutinktuuri tee nii: 100 g küüslaugule vala peale 0,5 l viina ja jäta 10 päevaks pimedasse sooja kohta seisma, kurna, võta sisse 15 tilka veega 4 korda päevas.
    Küüslauguõli tee nii: pressi küüslaugust välja ¼ klaasi mahla, lisa sama palju õli ja jäta 9 päevaks seisma, kurna, tilguta ninna mitu korda päevas.

  • Leia koduapteegist suvel kogutud taimed, mis aitavad immuunsüsteemi tugevdada. Tee nendest teed või tõmmist, hea, kui on tehtud värsketest taimedest tinktuur. Parimaks tinktuuri ja tee materjaliks on punane päevakübar, kibuvitsamarjad, astelpajumarjad (ka lehed), mustad sõstrad (ka lehed-õied), kadakamarjad ja teised kõrge bioaktiivsusega taimed. Ära lase haigust ligi, vaid enneta haigust tee joomisega. Kuuma teed joo paar klaasi päeva jooksul vähemalt 10 päeva järjest, võid kasutada koos teega ka valmistinktuure.

  • Praegu pole hilja korjata kadakamarju ja süüa neid niisama või teha teed. Korjele minnes võta kaasa kile või lina ja raputa okste küljest või aita veidi käega teise aasta tumeda värvusega ja hallika läikega marjad riidele kukkuda. Kodus puhasta okastest ja tee neist tinktuuri, kuivata või hoia toorena jahedas ruumis õhukese kihina. Teed kadakamarjadest tee nii: 1 sl kuivatatud või tooreid marju pane termosesse, vala üle 1 kl keeva veega, lase tõmmata üle öö, kurna ja joo 2 klaasi päeva jooksul nädal aega järjest.

  • 1 comments:

    Anonymous said...

    Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.