BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Luule Viilmaa

Meie Isa palvest‏

Ma ei tea, kas piibel on KIRJUTATUD just selleks, et inimesi oma hirmuvalitsemise alla saada/hoida... tuleb meelde üks Luule selgitus ühes loengus kultuuriülikoolis ...piibli tõlgendusest. MEIE ISA PALVEST, kus esimesed read on
' Meie isa kes sa oled taevas...' ja ta rääkis kuidas ta oli avastanud, et me oleme täiesti valesti tõlgendanud seda esimest rida, et mitte taevas ( kus?), vaid taevas (kes?) ja kuidas see muudab kogu tunnet ja mõtet sellest lausest. Esimeses tõlgenduses tekib punkt ehk paigal- olemine, teises tõlgenduses piiritu tunne- suur taevalaotus- taevas- (kes) meie isa. Mõelgem, kõik meie kirikuisad ja usuõed on ju meie isa palvet teisiti võtnud. Kindlasti võib leiduda seal meie isa palves veel muidki üllatusi. Võiks ku täitsa uurida!
...Ka KES (kolmas sõna meie isa palvest) sõna on ju ka ära toodud, nagu justkui teeviidaks sõna taevale, et ta ikka jääks mõtte algusest kuni mõtte lõpuni, õigesse käändesse (nimetav).
Selles mõttes nagu on huvitav, kuidas erinevaid tõlgendusi piiblist leida ja, et kuidas keegi veel on aru saanud?
Ega me ju tõesti ei oska piiblit õieti lugeda, sestap vahel sellised küsimusedki...vastused!
Aitäh vastamast! Igatahes huvitav kuulata ka teiste arvamusi.

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.