BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, July 7, 2009

Tai massaaž

Krista Dudarenko, ajakiri STIIL
27.jaanuar 2009 05:30



“Tai massaaži võtted on saanud tugevaid mõjutusi nii India kui ka Hiina traditsioonidest ning neid on aastasadu antud edasi emalt lapsele ja õpetajalt õpilasele,” tõdeb Oriental House Relaxing Studio mentor ja massöör Thawee Sae Heng.


Millega tegu: Tai traditsioonilise massaaži juured ulatuvad rohkem 2500 aasta taha. Tegu ei ole läänemaailmale harjumuspärase lihaste muljumise, vaid kombinatsiooniga väga täpselt suunatud vajutustest ja venitustest. Traditsioonilist tai massaaži teostatakse spetsiaalsel matil läbi selleks ettenähtud riiete ja see koosneb mitmest etapist: esmalt avatakse energiakanalid, et tasakaalustada energiavool kehas; siis mõjutatakse erinevate vajutustehnikate abil kindlaid reflektoorseid punkte, mis mõjutavad kogu füüsist; seejärel lõdvestatakse lihased ning lõpetuseks sooritatakse energiat andvaid joogaharjutusi. Traditsioonilise massaažiga kombineeritakse veel tai kuninglikku massaaži ning ürdipalli massaaži. Esimese puhul kasutatakse ürdisegust valmistatud õli ning teise muudavad eriliseks ürdipallid — ravimtaimede segu linase riide sees, millega massaaži käigus mõjutatakse eriti pinges ja valulikke lihasgruppe.
Kellele sobib: Tai massaaži soovitatakse rohkem kui 60 haiguse või haigusseisundite puhul, mille hulka kuuluvad näiteks jalgade ja käte vereringehäired, kõhukinnisus, migreen, ebaregulaarne menstruatsioon, immuunsüsteemi nõrkus, madal vererõhk, söömishäired jne.
Efekt: Kuna traditsioonilist tai massaaži on võimalik sooritada kas lõõgastaval või teraapilisel eesmärgil, vastab ka massaaži tulemus valitule. Antud massaažiliigi kasulikkus ei seisne ainult organismi valude ja vaevuste leevendamises, vaid see aitab luua ka tasakaalu hinge ja keha vahel. Lisaks väldib tai massaaž rasvumist, mõjub hästi taljele, vähendab pahkluude turset, elustab naha uuenemist ja vähendab kortse.
Massööri soovitus: “Küllap on igaüks siinsel külmal ja kõledal põhjamaal kogenud igatsust millegi erilise, sooja ja eksootilise järele,” nendib Thawee Sae Heng. “Sel puhul tasuks lasta oma keha ja vaim kas või hetkekski vabaks ning vajuda pehmesse ja sooja idamaisesse unistusse.”

1 comments:

Anonymous said...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.